Over de beveiligingsinhoud van macOS High Sierra 10.13

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van macOS High Sierra 10.13 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

macOS High Sierra 10.13

Releasedatum 25 september 2017

802.1X

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een aanvaller kan gebruikmaken van de kwetsbaarheden in TLS 1.0

Beschrijving: een probleem met protocolbeveiliging is verholpen door TLS 1.1 en TLS 1.2 in te schakelen.

CVE-2017-13832: Doug Wussler van Florida State University

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

apache

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in Apache

Beschrijving: meerdere problemen zijn verholpen door bij te werken naar versie 2.4.27.

CVE-2016-0736

CVE-2016-2161

CVE-2016-5387

CVE-2016-8740

CVE-2016-8743

CVE-2017-3167

CVE-2017-3169

CVE-2017-7659

CVE-2017-7668

CVE-2017-7679

CVE-2017-9788

CVE-2017-9789

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 14 november 2017

AppleScript

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het decompileren van een AppleScript met osadecompile kan leiden tot willekeurige code-uitvoering

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13809: bat0s

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Programma-firewall

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een eerder geweigerde instelling van Programma-firewall kan na de upgrade van kracht worden

Beschrijving: er was een upgradeprobleem bij de verwerking van de instellingen van de firewall. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van de instellingen van de firewall tijdens upgrades.

CVE-2017-7084: een anonieme onderzoeker

AppSandbox

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma zorgt mogelijk voor een denial of service

Beschrijving: meerdere problemen met betrekking tot denial of service zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7074: Daniel Jalkut van Red Sweater Software

ATS

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen met verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13820: John Villamil, Doyensec

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Audio

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd QuickTime-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13807: Yangkang (@dnpushme) van Qihoo 360 Qex Team

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Captive Network Assistant

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een lokale gebruiker stuurt mogelijk ongewild een wachtwoord onversleuteld via het netwerk

Beschrijving: de beveiligingsstatus van de vastgezette portalbrowser was niet duidelijk. Het probleem is verholpen door een verbeterde zichtbaarheid van de beveiligingsstatus van de browser van een vastgezette portal.

CVE-2017-7143: Matthew Green van Johns Hopkins University

Bijgewerkt op 3 oktober 2017

CFNetwork

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13829: Niklas Baumstark en Samuel Gro in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-13833: Niklas Baumstark en Samuel Gro in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op 10 november 2017

CFNetwork-proxy's

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan een denial of service veroorzaken

Beschrijving: meerdere problemen met betrekking tot denial of service zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7083: Abhinav Bansal van Zscaler Inc.

CFString

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13821: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

CoreAudio

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een probleem met lezen buiten het bereik is verholpen door Opus bij te werken naar versie 1.1.4.

CVE-2017-0381: V.E.O (@VYSEa) van Mobile Threat Research Team, Trend Micro

CoreText

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13825: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

DesktopServices

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een lokale aanvaller kan mogelijk onbeveiligde gebruikersgegevens observeren

Beschrijving: er was een probleem met de toegang tot bestanden bij bepaalde bestanden uit de thuismap. Dit is verholpen door verbeterde toegangsbeperkingen.

CVE-2017-13851: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 2 november 2017

Adreslijsthulpprogramma

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een lokale aanvaller kan de Apple ID van de eigenaar van de computer achterhalen

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van de Apple ID. Dit probleem is verholpen door verbeterde toegangscontroles.

CVE-2017-7138: Daniel Kvak van Masaryk University

Bijgewerkt op 3 oktober 2017

file

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in file

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 5.30.

CVE-2017-7121: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7122: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7123: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7124: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7125: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7126: gevonden door OSS-Fuzz

file

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in file

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 5.31.

CVE-2017-13815

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Lettertypen

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het weergeven van niet-vertrouwde tekst kan leiden tot vervalsingen

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-13828: Leonard Grey en Robert Sesek van Google Chrome

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

fsck_msdos

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13811: V.E.O. (@VYSEa) van Mobile Advanced Threat Team van Trend Micro

Bijgewerkt op 2 november 2017

Heimdal

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan zich voordoen als een voorziening

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van de voorzieningnaam KDC-REP. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-11103: Jeffrey Altman, Viktor Duchovni en Nico Williams

Help-viewer

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een HTML-bestand in quarantaine kan willekeurig JavaScript cross-origin uitvoeren

Beschrijving: er was een probleem met cross-site-scripting in Help-viewer. Dit probleem is verholpen door het betrokken bestand te verwijderen.

CVE-2017-13819: Filippo Cavallarin van SecuriTeam Secure Disclosure

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

HFS

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13830: Sergej Schumilo van Ruhr-University Bochum

Toegevoegd op 31 oktober 2017

ImageIO

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13814: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

ImageIO

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: er was een probleem met de vrijgave van informatie bij de verwerking van schijfkopieën. Dit probleem is verholpen door een verbeterd geheugenbeheer.

CVE-2017-13831: Glen Carmichael

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Installer

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma heeft mogelijk toegang tot de FileVault-ontgrendelingscode

Beschrijving: dit probleem is verholpen door aanvullende rechten te verwijderen.

CVE-2017-13837: Patrick Wardle van Synack

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

IOFireWireFamily

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7077: Brandon Azad

IOFireWireFamily

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-7119: Xiaolong Bai, Min (Spark) Zheng van Alibaba Inc., Benjamin Gnahm (@mitp0sh) van PDX

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7114: Alex Plaskett van MWR InfoSecurity

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden in kernelpakkettellers. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van bevoegdheden.

CVE-2017-13810: Zhiyun Qian van University of California, Riverside

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan het kernelgeheugen lezen

Beschrijving: er was een probleem met het lezen buiten het bereik dat leidde tot de vrijgave van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13817: Maxime Villard (m00nbsd)

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13818: het National Cyber Security Centre (NCSC) in het Verenigd Koninkrijk

CVE-2017-13836: een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker

CVE-2017-13841: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-13840: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-13842: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-13782: Kevin Backhouse van Semmle Ltd.

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 14 november 2017

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13843: een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13854: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

Toegevoegd op 2 november 2017

Kernel

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig mach binary kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-13834: Maxime Villard (m00nbsd)

Toegevoegd op 10 november 2017

kext tools

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een logische fout in kext-laden is verholpen door een verbeterde verwerking van de status.

CVE-2017-13827: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libarchive

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het uitpakken van een kwaadwillig vervaardigd archief kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13813: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-13816: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libarchive

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het uitpakken van een kwaadwillig vervaardigd archief kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in libarchive. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13812: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libarchive

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2016-4736: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libc

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan een denial of service veroorzaken

Beschrijving: er is een bronuitputtingsprobleem in glob() verholpen door een verbeterd algoritme.

CVE-2017-7086: Russ Cox van Google

libc

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma zorgt mogelijk voor een denial of service

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-1000373

libexpat

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in expat

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 2.2.1.

CVE-2016-9063

CVE-2017-9233

Mail

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: de afzender van een e-mail kan het IP-adres van de ontvanger bepalen

Beschrijving: het uitschakelen van 'Laad extern materiaal in berichten' is niet toegepast op alle postbussen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde doorgave van de instellingen.

CVE-2017-7141: John Whitehead van The New York Times

Bijgewerkt op 3 oktober 2017

Concepten in Mail

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan de inhoud van e-mails onderscheppen

Beschrijving: er was een coderingsprobleem bij de verwerking van concepten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van concepten die gecodeerd moeten worden verstuurd.

CVE-2017-7078: Petter Flink, Pierre ALBARÈDE uit Marseille (Frankrijk), een anonieme onderzoeker

Bijgewerkt op 3 oktober 2017

ntp

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in ntp

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 4.2.8p10

CVE-2017-6451: Cure53

CVE-2017-6452: Cure53

CVE-2017-6455: Cure53

CVE-2017-6458: Cure53

CVE-2017-6459: Cure53

CVE-2017-6460: Cure53

CVE-2017-6462: Cure53

CVE-2017-6463: Cure53

CVE-2017-6464: Cure53

CVE-2016-9042: Matthew Van Gundy van Cisco

Open Scripting Architecture

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het decompileren van een AppleScript met osadecompile kan leiden tot willekeurige code-uitvoering

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13824: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

PCRE

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in pcre

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 8.40.

CVE-2017-13846

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Postfix

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in Postfix

Beschrijving: meerdere problemen zijn verholpen door bij te werken naar versie 3.2.2.

CVE-2017-13826: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Snelle weergave

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13822: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Snelle weergave

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd Office-document kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7132: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

QuickTime

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13823: Xiangkun Jia van Institute of Software Chinese Academy of Sciences

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Extern beheer

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13808: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Sandbox

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13838: Alastair Houghton

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Schermvergrendeling

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: er kunnen prompts van Programma-firewall verschijnen in het inlogvenster

Beschrijving: een probleem met vensterbeheer is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-7082: Tim Kingman

Beveiliging

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een ingetrokken certificaat kan worden vertrouwd

Beschrijving: er was een probleem met de validatie van de certificaatketen bij de verwerking van ingetrokken gegevens. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-7080: Sven Driemecker van adesso mobile solutions gmbh, Rune Darrud (@theflyingcorpse) van Bærum kommune, een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker

Spotlight

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: Spotlight geeft mogelijk resultaten weer voor bestanden die niet van de gebruiker zijn

Beschrijving: er was een probleem met toegang in Spotlight. Dit probleem is verholpen door middel van verbeterde toegangsbeperkingen.

CVE-2017-13839: Ken Harris van de Free Robot Collective

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

SQLite

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in SQLite

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 3.19.3.

CVE-2017-10989: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7128: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7129: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7130: gevonden door OSS-Fuzz

SQLite

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7127: een anonieme onderzoeker

zlib

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion 10.8 en hoger

Impact: meerdere problemen in zlib

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 1.2.11.

CVE-2016-9840

CVE-2016-9841

CVE-2016-9842

CVE-2016-9843

Aanvullende erkenning

Beveiliging

Met dank aan Abhinav Bansal van Zscaler, Inc. voor zijn hulp.

NSWindow

Met dank aan Trent Apted van het Google Chrome-team voor hun hulp.

WebKit Web Inspector

Met dank aan Ioan Bizău van Bloggify voor zijn hulp.

Aanvullende macOS High Sierra 10.13-update

Nieuwe downloads van macOS High Sierra 10.13 bevatten de beveiligingsinhoud van de aanvullende macOS High Sierra 10.13-update.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.