Over de beveiligingsinhoud van iTunes 12.7 voor Windows

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 12.7 voor Windows beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

iTunes 12.7 voor Windows

Releasedatum 12 september 2017

ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: er was een probleem met de vrijgave van informatie bij de verwerking van schijfkopieën. Dit probleem is verholpen door een verbeterd geheugenbeheer.

CVE-2017-13831: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-7081: Apple

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7087: Apple

CVE-2017-7091: Wei Yuan van Baidu Security Lab in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7092: Samuel Gro en Niklas Baumstark in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, Qixun Zhao (@S0rryMybad) van Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2017-7093: Samuel Gro en Niklas Baumstark in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7094: Tim Michaud (@TimGMichaud) van Leviathan Security Group

CVE-2017-7095: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7096: Wei Yuan van Baidu Security Lab

CVE-2017-7098: Felipe Freitas van Instituto Tecnológico de Aeronáutica

CVE-2017-7099: Apple

CVE-2017-7100: Masato Kinugawa en Mario Heiderich van Cure53

CVE-2017-7102: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University

CVE-2017-7104: likemeng van Baidu Security Lab

CVE-2017-7107: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University

CVE-2017-7111: likemeng van Baidu Security Lab (xlab.baidu.com) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7117: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-7120: chenqin (陈钦) van Ant-financial Light-Year Security Lab

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: cookies van een bron kunnen naar een andere bron worden verstuurd

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van webbrowsercookies. Dit probleem is opgelost door geen cookies meer weer te geven voor aangepaste URL-schema's.

CVE-2017-7090: Apple

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een cross-site scripting-aanval

Beschrijving: het beleid van Programmacache kan onverwacht worden toegepast.

CVE-2017-7109: avlidienbrunn

Toegevoegd op 25 september 2017

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Rayyan Bijoora (@Bijoora) van The City School, PAF Chapter voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.