De Mac opnieuw opstarten met macOS of Windows

Nadat u Microsoft Windows op uw Intel-Mac hebt geïnstalleerd, kunt u kiezen of de Mac opstart met macOS of met Windows.

Opstarten in macOS vanuit Windows

1. Klik in het systeemvak aan de rechterkant van de Windows-taakbalk op symbool omhoog om verborgen pictogrammen weer te geven.
  2. Klik op het Boot Camp-pictogram .
  3. Kies 'Opnieuw opstarten in macOS' in het menu dat nu wordt weergegeven.
    Als u de nieuwste Boot Camp-updates nog niet hebt geïnstalleerd, krijgt u mogelijk het bericht 'Het OS X-opstartvolume is onvindbaar'.
    Boot Camp-menu in Windows 10

Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Schakel de Mac in of herstart deze. Als u zich momenteel in Windows bevindt, kunt u herstarten door 'Aan/uit' te kiezen in het Startmenu. Wanneer de Mac begint met herstarten, houdt u de Option-toets (of Alt-toets) ⌥ op het toetsenbord ingedrukt. Laat de toets los wanneer u een venster ziet met alle beschikbare opstartvolumes.
  2. Selecteer het opstartvolume van uw Mac ('Macintosh HD') en druk vervolgens op Return of klik op de pijl omhoog:
    Scherm opstartbeheer

Opstarten in Windows vanaf macOS

1. Start de Mac opnieuw op. Wanneer de Mac begint met herstarten, houdt u de Option-toets (of Alt-toets) ⌥ op het toetsenbord ingedrukt. Laat de toets los wanneer u een venster ziet (hierboven afgebeeld) met alle beschikbare opstartvolumes.
  2. Selecteer het Boot Camp-volume en druk vervolgens op Return of klik op de pijl omhoog.

Of volg deze stappen in macOS Ventura 13 of hoger:

1. Kies Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Algemeen' in de navigatiekolom.
  2. Klik aan de rechterkant op 'Opstartschijf'.
  3. Selecteer het Boot Camp-volume en klik vervolgens op 'Herstart'.

Of volg deze stappen in eerdere versies van macOS:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Opstartschijf'.
  2. Klik op het hangslot  en geef uw beheerderswachtwoord op.
  3. Selecteer het Boot Camp-volume en klik vervolgens op 'Herstart'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.