Schakelen tussen Windows en macOS met Boot Camp

Nadat u met Boot Camp Windows hebt geïnstalleerd op uw Mac, houdt u Option ingedrukt tijdens het herstarten om een macOS of Windows-opstartschijf te kiezen.

macOS High Sierra en macOS Mojave upgraden SSD-bestanden naar het Apple File System (APFS), waarvoor Opstartbeheer is vereist om te schakelen tussen Windows en macOS.

Als u 'Herstarten in OS X' kiest in het Windows Boot Camp-menu, kan dit bericht worden weergegeven: "Het OS X-opstartvolume is niet gevonden."

Volg deze stappen om in macOS of Windows te herstarten:

1. Herstart de Mac en houd onmiddellijk de Option-toets ingedrukt.
  2. Laat de Option-toets los wanneer u het venster 'Opstartbeheer' ziet.
  3. Selecteer de macOS- of Windows-opstartschijf en klik op de pijl of druk op Return.
    Opstartbeheer

Herhaal deze stappen telkens als u wilt schakelen tussen besturingssystemen.

Als u een schermlezer gebruikt

Neem contact op met Apple Support als u VoiceOver of een andere schermlezer gebruikt en extra hulp nodig hebt bij het schakelen tussen Windows en macOS.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.