Schakelen tussen Windows en macOS

Houd tijdens het opstarten de Option-toets ingedrukt en kies vervolgens uw opstartschijf voor Windows of macOS.

Na de installatie van Microsoft Windows op uw Mac via Boot Camp gebruikt u Opstartbeheer om te schakelen tussen Windows en macOS.

Schakelen tussen Windows en macOS

1. Start de Mac opnieuw op en houd meteen de Option-toets (of Alt-toets) op het toetsenbord ingedrukt tijdens het opstarten.
    Als u momenteel macOS gebruikt, kunt u opnieuw opstarten via het Apple menu () > 'Herstart'. Als u Windows gebruikt, kunt u klikken op de knop 'Start' en daarna op het Aan/uit-pictogram , en vervolgens 'Opnieuw opstarten' kiezen.
  2. Laat de Option-toets los wanneer u het venster 'Opstartbeheer' ziet:
    Opstartbeheer
  3. Selecteer uw opstartschijf voor macOS of Windows (Boot Camp) en klik op de pijl onder het symbool ervan of druk op Return.

Herhaal deze stappen telkens als u wilt schakelen tussen besturingssystemen.

Meer informatie

• Als u VoiceOver of een ander schermlezer gebruikt en hulp nodig hebt bij het schakelen tussen Windows en macOS, kunt u contact opnemen met Apple Support.
  • Als u in het Boot Camp-menu in Windows de optie 'Herstart in OS X' kiest, ziet u mogelijk dit bericht: 'Het OS X-opstartvolume is niet gevonden'. Volg de stappen hierboven om over te schakelen naar het Mac-besturingssysteem.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.