De portretmodus gebruiken op de iPhone

Maak buitengewone foto's met de portretmodus. Lees hoe u de portretmodus gebruikt op een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X.

De portretmodus gebruikt de dubbele camera van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X om een scherptediepte-effect te creëren. Zo kunt u een foto componeren met een scherp onderwerp afgezet tegen een mooie, wazige achtergrond. Op een iPhone 8 Plus of iPhone X kunt u ook fascinerende belichtingseffecten toevoegen aan een foto. En met de TrueDepth-camera van de iPhone X kunt u ook nog selfies maken in de portretmodus.

Om te beginnen werkt u de iPhone bij naar de nieuwste versie van iOS.

Foto's maken in de portretmodus

Een perfecte foto maken is een fluitje van een cent. Veeg gewoon naar 'Portret' en maak de foto. De Camera-app geeft u zelfs tips in realtime. Als u dus te dicht bij of te ver van het onderwerp staat of als de omgeving te donker is, laat de camera u dat weten. U kunt ook True Tone Flash gebruiken, een timer instellen en camerafilters toepassen.

1. Open de Camera-app.
  2. Veeg naar de modus 'Portret'.
  3. U ziet nu een geel Portret-vakje.
  4. Tik op .

Nadat u een foto hebt gemaakt in de portretmodus, kunt u de foto wijzigen. U kunt de foto bijvoorbeeld bijsnijden of automatisch laten verbeteren.

Portretbelichting toevoegen

Op de iPhone 8 Plus en iPhone X kunt u met de functie 'Portretbelichting' vier indrukwekkende fotostudio-effecten toepassen op de foto's die u in de portretmodus maakt. Kies uit 'Studiolicht' om gezichten helderder uit te lichten, 'Contourlicht' voor een dramatischer gericht licht, 'Toneellicht' om het onderwerp in de spotlight te zetten of 'Toneellicht mono' voor een klassieke zwart-wittoneelbelichting.

1. Selecteer de foto die u wilt wijzigen.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Veeg om het gewenste belichtingseffect te kiezen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Portretbelichting is momenteel nog bètasoftware.

Een selfie in de portretmodus maken met de iPhone X

Met een iPhone X kunt u nu selfies maken in de portretmodus net zoals u een foto maakt van iemand anders. Tik gewoon eerst op  om van camera te wisselen.

1. Open de Camera-app.
  2. Veeg naar de modus 'Portret'.
  3. Tik op .
  4. Houd de iPhone X voor uw gezicht.
  5. Maak de selfie met een van de volumeknoppen.

Het effect van de portretmodus verwijderen

Als u een foto maakt in de portretmodus en daarna besluit dat u het wazige effect niet meer wilt, kunt u het in slechts enkele stappen verwijderen.

1. Selecteer de foto die u wilt wijzigen.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik boven in het scherm op 'Portret'.

Als u van gedachten verandert en het effect van de portretmodus weer wilt toevoegen, gaat u terug naar 'Wijzig' en tikt u nogmaals op 'Portret'.