De portretmodus gebruiken op de iPhone

Met de portretmodus op een iPhone 7 Plus of hoger maakt u prachtige foto's.

In de portretmodus wordt de dubbele camera op een compatibele iPhone* gebruikt om een scherptediepte-effect te creëren. Zo kunt u een foto maken met een scherp onderwerp afgezet tegen een vervaagde achtergrond.

U kunt ook prachtige belichtingseffecten op uw foto toepassen. En met de TrueDepth-camera op een iPhone X en nieuwer kunt u zelfs een selfie maken in de portretmodus.

Voordat u aan de slag gaat, moet u de nieuwste versie van iOS installeren.

* U kunt de portretmodus gebruiken op een iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus en iPhone 7 Plus.

Foto's maken in de portretmodus

De perfecte foto maken:

1. Open de Camera-app en veeg naar de modus 'Portret'.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm, bijvoorbeeld dat u de camera verder van het onderwerp moet houden. Wanneer de portretmodus klaar is om een foto te maken, wordt het belichtingseffect, zoals 'Natuurlijk licht', geel.
  3. Tik op .

De Camera-app geeft aan wanneer u de camera te dichtbij of te veraf houdt of wanneer de omgeving te donker is. U kunt ook True Tone-flits gebruiken, een timer instellen en filters toepassen. Nadat u een foto hebt gemaakt, kunt u de ingebouwde bewerkingsfuncties gebruiken om de foto bijvoorbeeld bij te snijden of automatisch te verbeteren.

Portretbelichting toevoegen

Op de iPhone X en nieuwer en de iPhone 8 Plus kunt u met de functie Portretbelichting belichtingseffecten van studiokwaliteit toepassen op de foto's die u met de Portretmodus maakt. Kies uit 'Studiolicht' om gezichten helderder uit te lichten, 'Contourlicht' voor een dramatischer gericht licht, 'Toneellicht' om het onderwerp in een lichtbundel te vangen of 'Toneellicht mono' voor een klassieke zwart-wittoneelbelichting.

U kunt in de portretmodus een foto maken en daarbij in realtime een voorvertoning van het belichtingseffect op het scherm weergeven. Zorg dat de portretmodus is geselecteerd in de Camera-app en veeg door de verschillende belichtingseffecten die onder in de zoeker worden weergegeven. Op de foto die u in de portretmodus maakt, wordt vervolgens het belichtingseffect toegepast.

U kunt ook het portretbelichtingseffect aanpassen van foto's die u al in de portretmodus hebt gemaakt:

1. Open de Foto's-app en selecteer de foto die u in de portretmodus hebt gemaakt en die u wilt wijzigen.
  2. Tik op 'Wijzig'. Belichtingseffecten worden onder in de foto weergegeven.
  3. Veeg door de belichtingseffecten om het gewenste effect te kiezen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Een selfie maken in de portretmodus

Met een iPhone X en nieuwer kunt u ook selfies in de portretmodus maken. Dit doet u als volgt:

1. Open de Camera-app.
  2. Veeg naar de modus 'Portret' en tik op .
  3. Houd de iPhone voor uw gezicht.
  4. Maak de selfie met een van de volumeknoppen.

Het effect van de portretmodus verwijderen

Als u een foto in de portretmodus hebt gemaakt en het effect wilt verwijderen, gaat u als volgt te werk:

1. Selecteer de foto die u wilt wijzigen.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik boven in het scherm op 'Portret'.

Als u van gedachten verandert en het effect van de portretmodus weer wilt toevoegen, gaat u terug naar 'Wijzig' en tikt u nogmaals op 'Portret'.