Beschikbaarheid van de App Store en de iTunes Store

Lees hier meer over wijzigingen die ertoe kunnen leiden dat u uw betaalmethode niet meer kunt wijzigen of geen toegang meer hebt tot de App Store en de iTunes Store.

Als u uw betaalmethode voor de App Store of iTunes Store niet kunt wijzigen

Op 30 juni 2018 voert Apple wijzigingen door om de veiligheid van uw financiële gegevens te kunnen blijven waarborgen wanneer u aankopen doet in de iTunes Store of App Store. Als gevolg van deze wijzigingen kunt u de betaalgegevens voor uw Apple ID niet meer wijzigen op apparaten met de volgende versies van de Apple software:

• iOS 4.3.5 of lager
  • macOS 10.8.5 of lager
  • Apple TV-software 6.2.1 of lager1

Als u een van deze versies gebruikt op uw apparaat en u uw betaalmethode wilt wijzigen2, moet u uw apparaat bijwerken naar de nieuwste softwareversie.

1. Dit is van invloed op alle Apple TV-apparaten (2e generatie).

2. Meer informatie over het wijzigen van uw betaalmethode.

Als u geen toegang krijgt tot de iTunes Store op uw apparaat

Op 25 mei 2018 heeft Apple wijzigingen doorgevoerd waardoor pc's met Windows XP of Windows Vista en de Apple TV (1e generatie) geen toegang meer hebben tot de iTunes Store.

Pc's met Windows XP of Windows Vista

Als u een pc hebt met Windows XP of Windows Vista, wordt uw computer niet meer ondersteund door Microsoft en kunt u de nieuwste versie van iTunes niet meer gebruiken, en hebt u ook geen toegang meer tot de iTunes Store.

U kunt eerdere versies van iTunes op uw Windows-pc gebruiken zonder support van Apple. Het is echter niet mogelijk om nieuwe aankopen te doen via de iTunes Store of eerdere aankopen opnieuw te downloaden op die computer.

Als u aankopen wilt doen in de iTunes Store of eerdere aankopen opnieuw wilt downloaden, moet u Windows 7 of hoger gebruiken met de nieuwste versie van iTunes.3

Apple TV (1e generatie)

Als u een Apple TV (1ste generatie) hebt, kunt u geen gebruik maken van de iTunes Store. De Apple TV (1ste generatie) is een verouderd Apple product en kan niet worden bijgewerkt.

De iTunes Store kan alleen worden gebruikt op een Apple TV met versie 5.0 of hoger van de Apple TV-software.4

3. De nieuwste versie van iTunes is beschikbaar voor pc's met Windows 7 of hoger. U kunt de nieuwste versie downloaden van apple.com/nl/itunes of van de Microsoft Store.

4. Meer informatie over de nieuwste Apple TV vindt u op apple.com/nl/tv.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.