Een iPhone 8 of nieuwer draadloos opladen

Lees hoe u een iPhone 8 of nieuwer draadloos oplaadt met Qi-oplaadaccessoires.

Uw iPhone 8 of nieuwer is voorzien van geïntegreerde functionaliteit voor draadloos opladen, waarmee het opladen een eenvoudige en intuïtieve ervaring is. Uw iPhone heeft een glazen achterzijde die werkt met Qi-opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair. Qi is een open, universele standaard voor het opladen van apparaten en is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium (WPC).

Er zijn veel Qi-gecertificeerde opladers op de markt waarmee u een iPhone met de meest recente versie van iOS kunt opladen met een maximale snelheid van 7,5 watt. Deze opladers zijn verkrijgbaar bij de Apple Online Store en bij Apple Stores.

Bekijk een lijst met Qi-gecertificeerde opladers en een met autofabrikanten die ingebouwde Qi-gecertificeerde opladers aanbieden

Andere Qi-gecertificeerde opladers hebben mogelijk andere functies en bieden andere prestaties. Neem bij eventuele vragen contact op met de fabrikant.

Draadloos opladen

1. Sluit de oplader aan op een voedingsbron. Gebruik de lichtnetadapter die bij het accessoire is meegeleverd of een lichtnetadapter die door de fabrikant wordt aanbevolen.
  2. Plaats de oplader op een vlak oppervlak of op een andere door de fabrikant aanbevolen locatie.
  3. Plaats de iPhone op de oplader met het beeldscherm naar boven. Voor het beste resultaat plaatst u het apparaat in het midden van de oplader of op de locatie die door de fabrikant wordt aanbevolen.
  4. De iPhone begint met opladen enkele seconden nadat u het apparaat op de draadloze oplader hebt geplaatst.

U ziet  in de statusbalk.

Meer informatie

• Voor het draadloos opladen van een iPhone wordt gebruikgemaakt van magnetische inductie. Plaats niets tussen de iPhone en de oplader. Magnetische bevestigingen, magnetische cases of andere objecten tussen de iPhone en de oplader kunnen de prestaties nadelig beïnvloeden of de magneetstrips en RFID-chips in sommige creditcards, veiligheidsbadges, paspoorten en sleutelhangers beschadigen. Als de case een van deze objecten heeft, verwijdert u ze alvorens het apparaat op te laden of zorgt u ervoor dat ze zich niet tussen de achterkant van de iPhone en de oplader bevinden.
  • Als de iPhone niet of traag wordt opgeladen en de iPhone in een dikke case, metalen case of battery case zit, probeert u de case te verwijderen.
  • Als de iPhone trilt, bijvoorbeeld wanneer een bericht wordt ontvangen, kan deze worden verplaatst. Hierdoor levert de oplaadmat mogelijk geen stroom meer aan de iPhone. Als dit vaak gebeurt, moet u overwegen om de trilfunctie uit te schakelen, Niet storen in te schakelen of een case te gebruiken om te voorkomen dat het apparaat wordt verplaatst.
  • Afhankelijk van welke oplaadmat u hebt, hoort u mogelijk zachte geluiden wanneer de iPhone wordt opgeladen.
  • Uw iPhone kan iets warmer worden als deze aan het opladen is. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent om de levensduur van de batterij te verlengen. Uw iPhone zal opnieuw opladen als de temperatuur is gedaald. Probeer uw iPhone en oplader naar een koelere plek te verplaatsen.
  • Uw iPhone kan niet draadloos worden opgeladen wanneer deze via USB is aangesloten. Als de iPhone op de computer is aangesloten via USB of als de iPhone is aangesloten op een USB-lichtnetadapter, wordt de iPhone opgeladen via de USB-aansluiting.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.