Een herstelcode genereren

Met twee-factor-authenticatie en een Apple apparaat hebt u de mogelijkheid om een herstelcode te aan te maken om de beveiliging van uw account te verbeteren. Als u uw wachtwoord opnieuw moet instellen, kunt u uw herstelcode gebruiken om weer toegang te krijgen tot uw Apple ID.

Een herstelcode is een code van 28 tekens die u kunt gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen of om weer toegang te krijgen tot uw Apple ID. Hoewel het niet vereist is, verbetert het gebruik van een herstelcode de beveiliging van uw account doordat u de controle krijgt over het opnieuw instellen van uw wachtwoord. Als u een herstelcode aanmaakt, wordt accountherstel uitgeschakeld. Accountherstel is een procedure waarmee u weer toegang kunt krijgen tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie hebt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het gebruik van een herstelcode is veiliger, maar het betekent wel dat u er zelf voor moet zorgen dat u toegang houdt tot uw vertrouwde apparaten en uw herstelcode. Als u beide items kwijtraakt, kan uw account permanent geblokkeerd raken. Het is dan ook erg belangrijk om uw herstelcode op een veilige plaats te bewaren. Het kan handig zijn om een kopie van de herstelcode aan een gezinslid te geven of kopieën van de herstelcode te bewaren op verschillende plaatsen. Op die manier beschikt u altijd over uw herstelcode als dat nodig mocht zijn.

Een herstelcode aanmaken

U kunt een nieuwe herstelcode aanmaken via Instellingen of Systeemvoorkeuren op een vertrouwd apparaat waarop u met uw Apple ID bent ingelogd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Wachtwoord en beveiliging'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Tik op 'Herstelcode'.
  3. Schakel 'Herstelcode' in.
  4. Tik op 'Gebruik herstelcode' en geef de toegangscode van uw apparaat op.
  5. Schrijf de herstelcode op en bewaar deze op een veilige plek.
  6. Bevestig uw herstelcode door deze in te voeren in het volgende scherm.

Op een Mac

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' > 'Accountgegevens'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Klik op 'Beveiliging'.
  3. Klik in het gedeelte 'Herstelsleutel' op 'Schakel in'.
  4. Klik op 'Gebruik herstelcode'.
  5. Schrijf de herstelcode op en bewaar deze op een veilige plek.
  6. Klik op 'Ga door'.
  7. Bevestig uw herstelcode door deze in te voeren in het volgende scherm.

Als u op uw Mac geen herstelcode kunt aanmaken, gebruikt u in plaats daarvan een iPhone, iPad of iPod touch.

Een herstelcode gebruiken

Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten, kunt u proberen om weer toegang te krijgen met een vertrouwd apparaat dat is beveiligd met een toegangscode. U kunt ook uw herstelcode, een vertrouwd telefoonnummer en een Apple apparaat gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Lees wat u moet doen als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten

Als u besluit om geen herstelcode meer te gebruiken, volgt u de bovenstaande stappen op uw iPhone, iPad of iPod touch en schakelt u 'Herstelcode' uit. Klik op uw Mac in het gedeelte 'Herstelsleutel' op 'Schakel uit'.

Meer informatie

• Wanneer u een herstelcode genereert, kunt u accountherstel niet meer gebruiken. Accountherstel is een procedure waarmee u weer toegang kunt krijgen tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie hebt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Meer informatie over accountherstel
  • Meer informatie over twee-factor-authenticatie en hoe u uw vertrouwde apparaten en vertrouwde telefoonnummers beheert