Over updates voor watchOS 4

watchOS 4 biedt meer intelligentie en fitnessfuncties voor de Apple Watch, waaronder een nieuwe Siri-wijzerplaat, gepersonaliseerde activiteitscoaching, nieuwe metingen in de Hartslag-app en verbeteringen in de Muziek-ervaring.

watchOS 4.3.2

Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.3.1

watchOS 4.3.1 verhelpt een probleem waardoor de Apple Watch voor sommige gebruikers tijdens het opstarten soms op het Apple logo bleef hangen.

Informatie over de beveiligingsinhoud van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.3

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen.

• Regel het volume en de weergave op je HomePod vanaf de Apple Watch

• Herstelt de mogelijkheid om muziek te bedienen op de iPhone

• Gebruik elke stand voor de oplaadmodus van de nachtklok

• De Siri-wijzerplaat toont nu de voortgang van het sluiten van de activiteitsringen en wanneer nieuwe nummers worden toegevoegd aan Apple Music-mixen

• Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij activiteitsdoelen onjuist worden toegekend voor sommige gebruikers

• Hiermee wordt een probleem verholpen waarbij Siri-muziekopdrachten voor sommige audioapparaten niet werkten

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle landen of regio's beschikbaar. Raadpleeg https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2.3

Met watchOS 4.2.3 wordt een probleem verholpen waarbij het gebruik van bepaalde tekenreeksen ertoe kon leiden dat apps vastliepen.

Informatie over de beveiligingsinhoud van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2.2

Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Informatie over de beveiligingsinhoud van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen

• Geld overmaken, vragen en ontvangen van en naar vrienden en familie met Apple Pay Cash in Berichten of door Siri te vragen (alleen VS)

• Hiermee wordt ondersteuning toegevoegd voor HomeKit-sproeiers en -kranen in huis

• Hiermee wordt ondersteuning toegevoegd voor een nieuw type work-out voor apps van derden om afstand, gemiddelde snelheid, aantal runs en hoogte bij te houden bij afdalingen in sneeuwgebieden met de Apple Watch Series 3

• Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij de Apple Watch soms opnieuw opstartte wanneer Siri werd gevraagd naar het weer

• Hiermee wordt een probleem verholpen waarbij scrollen voor sommige gebruikers was uitgeschakeld in Hartslag

• Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor gelijktijdige timers of alarmen niet onafhankelijk konden worden uitgezet

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle landen of regio's beschikbaar. Raadpleeg https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.1

Nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen zijn onder andere:

• Stream muziek op de Apple Watch Series 3 met Apple Music of de iCloud-muziekbibliotheek

• Luister naar liveradio op Beats 1, aangepaste stations en speciaal samengestelde stations met de nieuwe Radio-app op de Apple Watch Series 3

• Gebruik Siri om nummers, afspeellijsten of albums te zoeken, te ontdekken en af te spelen

• Synchroniseer fitnessgegevens van loopbanden, crosstrainers, steppers en hometrainers met GymKit voor nauwkeurigere metingen van de afstand, het tempo en het energieverbruik

• Mogelijkheid om verbinding met een wifinetwerk te verbreken in het bedieningspaneel voor de Apple Watch Series 3 (GPS + mobiele data)

• Hiermee wordt een probleem verholpen voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer waarbij hartslagmeldingen werden getoond terwijl de functie was uitgeschakeld

• Hiermee worden een probleem verholpen waarbij sommige gebruikers geen herinneringen om op te staan ontvingen

• Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij de indicator voor huidige sta-uren niet werd weergegeven voor sommige gebruikers

• Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij haptische signalen niet werden afgegeven voor stille alarmen

• Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor de Apple Watch (1e generatie) niet kon worden opgeladen door sommige gebruikers

• Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij de zonsopgang/zonsondergang-complicatie soms niet wordt weergegeven

• Hiermee wordt Mandarijn hersteld als de standaard dicteertaal voor Vasteland China

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle landen of regio's beschikbaar. Raadpleeg https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.0.1

Met watchOS 4.0.1 worden problemen verholpen waardoor de Apple Watch verbinding maakte met niet-geverifieerde (captive) wifinetwerken, zoals vaak in openbare ruimten, zoals restaurants en hotels, beschikbaar zijn en die de gebruiker doorverwijzen naar een webpagina voordat het netwerk toegankelijk is.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4

Wijzerplaten

• Nieuwe Siri-wijzerplaat die informatie op intelligente wijze bijwerkt op basis van tijdstip, locatie en dagelijkse routines

• Nieuwe geanimeerde Toy Story-wijzerplaten met Woody, Buzz Lightyear, Jessie en meer

• Nieuwe caleidoscoopwijzerplaat die statische beelden omzet in symmetrische, verweven patronen

• Nieuwe complicaties voor Siri, Nieuws, Hartslag, Wordt nu afgespeeld en Berichten

Activiteit

• Intelligente en gepersonaliseerde meldingen om je te helpen elke dag je activiteitsringen te sluiten

• Maandelijkse uitdagingen op basis van de activiteitsniveaus van de vorige maand

• Nieuwe animaties op volledig scherm om belangrijke mijlpalen te vieren, waaronder het bereiken van een doel en het sluiten van je ringen

• Antwoorden op meldingen voor het delen van activiteiten bevatten nu work-outstatistieken

Work-out

• Opnieuw ontworpen app voor snel starten en handige graphics van het type work-out

• Nieuwe HIIT-work-out (High Intensity Interval Training) met aangepaste algoritmen voor beweging en hartslag voor nauwkeurigere calorietracking

• Ondersteuning voor meerdere typen work-outs in één work-outsessie

• Automatische instellingen voor zwembadwork-outs met afstand voor elk type slag en tempo voor elke set, automatisch aangepast voor rusttijd

• Mogelijkheid om automatisch een gesynchroniseerde muziekafspeellijst te starten wanneer je een work-out start op de Apple Watch Series 1 en nieuwer

• Toegang tot muziekbediening rechtstreeks in de Work-out-app tijdens een work-outsessie

• Optie om 'Niet storen' automatisch in te schakelen tijdens work-outs

Hartslag

• Nieuwe visuele grafiek die de hartslag van de hele dag laat zien

• Nieuwe hartslagmetingen en visuele grafieken voor rustfrequentie (Apple Watch Series 1 en nieuwer), wandelgemiddelde, gemiddelde en intensieve work-out, hersteltijd en sessies in de Ademhaling-app

• Optie om een melding te ontvangen als je hartslag boven een bepaalde drempel komt terwijl je gedurende tien minuten inactief leek te zijn (Apple Watch Series 1 en nieuwer)

• Actuele en historische informatie van hartslaggegevens in de Gezondheid-app op de iPhone, waaronder nieuwe gegevenstypen voor hartritmevariabiliteit (HRV) en VO2 Max

Muziek

• Opnieuw ontworpen app voor eenvoudig scrollen door albumillustraties

• Mogelijkheid om meerdere afspeellijsten te synchroniseren voor lokaal afspelen met een Bluetooth-koptelefoon

• Synchroniseer automatisch samengestelde afspeellijsten van Apple Music, waaronder Heavy Rotation, My New Music Mix en My Favorites Mix

Andere functies en verbeteringen

• Nieuws-app met samenvattingen van de belangrijkste nieuwsberichten en de mogelijkheid om berichten te bewaren om later te lezen op je iPhone

• Zaklamp en veiligheidslicht in het bedieningspaneel

• Verticaal scrollen door recent gebruikte apps in het Dock

• Beginscherm van app beschikbaar in een alfabetische lijstweergave

• Schrijf- en swipegebaren voor Mail

• Numeriek toetsenblok in de Telefoon-app

• Conflicten weergegeven in Agenda-uitnodigingen

• Schrijfondersteuning voor Duits

• Timers voor enkele seconden of terugkerende timers

• Voorgestelde en recente locaties in Kaarten

• Contacten en locaties in slimme antwoorden

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar:

https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

https://www.apple.com/nl/watchos/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222