Nieuw in Apple Configurator

Lees meer over de nieuwste updates voor Apple Configurator.

Om de nieuwste versie van Apple Configurator te downloaden, controleert u het tabblad 'Updates' in de App Store op uw Mac. Lees meer over de vereisten voor het gebruik van Apple Configurator 2.8.2.

Nieuw in Apple Configurator 2.8.2

Ondersteuning voor nieuwe hardware.

Nieuw in Apple Configurator 2.8.1

Voor iOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Automatisch invullen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Automatische datum en tijd forceren (alleen beheerde apparaten)
  • Beperkte USB-modus toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Beheerde contactenaccounts toestaan om te schrijven naar onbeheerde accounts
  • Onbeheerde contactenaccounts toestaan om beheerde accounts te lezen
  • eSIM uitschakelen (alleen beheerde apparaten)

Nieuwe payloadinstellingen voor Mail en Exchange

• Een gebruiker toestaan om S/MIME-ondertekening in of uit te schakelen
  • Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-ondertekeningscertificaat te wijzigen
  • Een gebruiker toestaan om S/MIME-codering in of uit te schakelen
  • Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-coderingscertificaat te wijzigen

Nieuwe payloadinstellingen voor Exchange

• OAuth voor verificatie gebruiken

Nieuwe payloadinstellingen voor Meldingen

• Gegroepeerde meldingen toestaan
  • Opgeven of een app toestemming heeft om kritieke meldingen te verzenden
  • In CarPlay tonen

Nieuwe opties om Apparaatinschrijving over te slaan in het deelvenster Configuratie-assistent

• iMessage en FaceTime, Schermtijd en Uw apparaat up-to-date houden
  • Installatie van software-updates toestaan voor gebruikers die geen beheerder zijn
  • Mobiel abonnement toevoegen

Voor tvOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

Nieuw in Apple Configurator 2.7.1

• Door beheerde apparaten klaar te maken voor management met Configurator, worden verbindingen met USB-accessoires automatisch toegestaan terwijl het apparaat is vergrendeld.
  • Het configureren van een nieuwe alleen beheerde beperking voor iOS 11.4.1: sta USB-accessoires toe terwijl het apparaat is vergrendeld

Nieuw in Apple Configurator 2.7

• Configuratie-assistentpanelen in iOS 11.3 en tvOS 11.3 overslaan
  • Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS 11.3, waaronder het vereisen van Face ID-authenticatie vóór automatisch invullen, het configureren van beheerde software-updates, uitzondering voor CellularServices-voorziening en het vereisen van toestemming van de docent om een door de docent aangemaakte klas te verlaten
  • Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor tvOS 11.3, waaronder beperkte externe verbindingen via iOS-apparaten op de witte lijst

Nieuw in Apple Configurator 2.6.1

• Oplossingen voor diverse problemen en verbeteringen; nu kunt u bijvoorbeeld weer configuratieprofielen installeren op Apple TV (3e generatie)

Nieuw in Apple Configurator 2.5

• Apparaten tijdelijk toevoegen aan DEP (Device Enrollment Program)
  • De panelen 'Tik om te configureren' en 'Toetsenbordkiezer' overslaan in iOS-configuratie-assistent
  • Het paneel 'Inloggen bij tv-aanbieder' overslaan in tvOS-configuratie-assistent
  • Data-abonnement optioneel bewaren bij het wissen van het apparaat
  • Nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS waaronder Beperking van VPN-aanmaak, AirPrint-beveiliging, DNS-proxy en Beheerd klassengedrag op beheerde apparaten van studenten voor Klaslokaal
  • Nieuwe tvOS-payload voor inkomende AirPlay-beveiliging
  • Support voor de configuratie van tvOS-apparaten met tvOS 11 in het subnet van het lokale netwerk