Nieuw in Apple Configurator

Lees meer over de nieuwste updates voor Apple Configurator.

Om de nieuwste versie van Apple Configurator te downloaden, controleert u het tabblad 'Updates' in de App Store op uw Mac. Lees meer over de vereisten voor het gebruik van Apple Configurator 2.9.

Nieuw in Apple Configurator 2.9

• Gegevens van telefoon-, ICCID- en IMEI-nummers van verbonden dual-sim-apparaten worden nu weergegeven in het apparaatdetailvenster en cfgutil
  • Hoogtepunten van nieuwe functies in de Configuratie-assistent overslaan met de actie Automator
  • Nieuwe beperkingen configureren: wijziging van persoonlijke hotspot (alleen beheerd)
  • Certificate Transparency-payload configureren

Nieuw in Apple Configurator 2.8.2

Ondersteuning voor nieuwe hardware.

Nieuw in Apple Configurator 2.8.1

Voor iOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Automatisch invullen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)
  • Automatische datum en tijd forceren (alleen beheerde apparaten)
  • Gebruik van USB-accessoires toestaan terwijl het apparaat vergrendeld is (alleen beheerde apparaten)
  • Beheerde contactenaccounts toestaan om te schrijven naar onbeheerde accounts
  • Onbeheerde contactenaccounts toestaan om beheerde accounts te lezen
  • Wijzigen van eSIM-instellingen toestaan (alleen beheerde apparaten)

Nieuwe payloadinstellingen voor Mail en Exchange

• Een gebruiker toestaan om S/MIME-ondertekening in of uit te schakelen
  • Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-ondertekeningscertificaat te wijzigen
  • Een gebruiker toestaan om S/MIME-codering in of uit te schakelen
  • Een gebruiker toestaan om de selectie van het S/MIME-coderingscertificaat te wijzigen

Nieuwe payloadinstellingen voor Exchange

• OAuth voor identiteitscontrole gebruiken

Nieuwe payloadinstellingen voor Meldingen

• Gegroepeerde meldingen toestaan
  • Opgeven of een app toestemming heeft om kritieke meldingen te verzenden
  • In CarPlay tonen

Nieuwe opties om Apparaatinschrijving over te slaan in het deelvenster Configuratie-assistent

• iMessage en FaceTime, Schermtijd en Uw apparaat up-to-date houden
  • Installatie van software-updates toestaan voor gebruikers die geen beheerder zijn
  • Mobiel abonnement toevoegen

Voor tvOS

Nieuwe payloadinstellingen voor Beperkingen

• Op nabijheid gebaseerde verzoeken tot delen van wachtwoord toestaan (alleen beheerde apparaten)

Nieuw in Apple Configurator 2.7.1

• Door beheerde apparaten klaar te maken voor beheer via Configurator, worden verbindingen met USB-accessoires automatisch toegestaan terwijl het apparaat is vergrendeld.
  • Het configureren van een nieuwe alleen beheerde beperking voor iOS 11.4.1: sta USB-accessoires toe terwijl het apparaat is vergrendeld

Nieuw in Apple Configurator 2.7

• Configuratie-assistentpanelen in iOS 11.3 en tvOS 11.3 overslaan
  • Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS 11.3, waaronder het vereisen van Face ID-identiteitscontrole vóór automatisch invullen, het configureren van beheerde software-updates, uitzondering voor CellularServices-voorziening en het vereisen van toestemming van de docent om een door de docent aangemaakte klas te verlaten
  • Het configureren van nieuwe profielpayloads en beperkingen voor tvOS 11.3, waaronder beperkte externe verbindingen via iOS-apparaten op de witte lijst

Nieuw in Apple Configurator 2.6.1

• Diverse verbeteringen en oplossingen voor problemen; nu kunt u bijvoorbeeld weer configuratieprofielen installeren op Apple TV (3e generatie)

Nieuw in Apple Configurator 2.5

• Apparaten tijdelijk toevoegen aan DEP (Device Enrollment Program)
  • De panelen 'Tik om te configureren' en 'Toetsenbordkiezer' overslaan in iOS-configuratie-assistent
  • Het paneel 'Log in bij je tv-aanbieder' overslaan in tvOS-configuratie-assistent
  • Data-abonnement optioneel bewaren bij het wissen van het apparaat
  • Nieuwe profielpayloads en beperkingen voor iOS, waaronder beperking van VPN-aanmaak, AirPrint-beveiliging, DNS-proxy en beheerd klassengedrag op beheerde apparaten van studenten voor Klaslokaal
  • Nieuwe tvOS-payload voor inkomende AirPlay-beveiliging
  • Ondersteuning voor de configuratie van tvOS-apparaten met tvOS 11 in het subnet van het lokale netwerk