Over updates voor iOS 7

Deze update heeft een schitterende nieuwe vormgeving en bevat bovendien honderden nieuwe functies.

iOS 7.1.2

Deze update bevat onder andere de volgende probleemoplossingen en beveiligingsupdates:

• Verbeterde connectiviteit en stabiliteit voor iBeacon
  • Oplossing voor een probleem met gegevensoverdracht voor sommige accessoires van derden, inclusief scanners voor streepjescodes
  • Oplossing voor een probleem met de gegevensbeveiligingsklasse van Mail-bijlagen

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.1.1

Deze update bevat verbeteringen, probleemoplossingen en beveiligingsupdates, waaronder:

• Verdere verbetering van de Touch ID-vingerafdrukherkenning
  • Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot verminderde toetsenbordrespons
  • Oplossing voor een probleem bij het gebruik van Bluetooth-toetsenborden terwijl VoiceOver was ingeschakeld

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.1

In deze update is onder andere het volgende vernieuwd en verbeterd:

• CarPlay
    • Speciaal voor de auto ontworpen iOS-interface.
    • U hoeft alleen maar uw iPhone aan te sluiten in een auto die geschikt is voor CarPlay.
    • Ondersteuning voor Telefoon, Muziek, Kaarten en Berichten evenals audio-apps van derden.
    • Bediening via Siri en het aanraakscherm en de knoppen van de auto.
  • Siri
    • Zelf bepalen wanneer Siri luistert door de thuisknop ingedrukt te houden terwijl u praat en deze los te laten als u uitgesproken bent, in plaats van Siri automatisch te laten herkennen wanneer u stopt met praten.
    • Nieuwe, natuurlijker klinkende mannen- en vrouwenstemmen voor Chinees (Mandarijn), Brits Engels, Australisch Engels en Japans.
  • iTunes Radio
    • Zoekveld boven 'Uitgelichte stations' om gemakkelijk stations aan te maken op basis van uw favoriete artiest of favoriete nummer.
    • Met een tik op de knop albums kopen vanuit het scherm met het huidige nummer.
    • Abonneren op iTunes Match vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch om te luisteren naar iTunes Radio zonder reclame.
  • Agenda
    • Mogelijkheid om activiteiten weer te geven in de maandweergave.
    • Automatische weergave van nationale feestdagen voor diverse landen.
  • Toegankelijkheid
    • Vette tekst wordt nu ook gebruikt voor het toetsenbord, de calculator en veel symbolen.
    • Bewegingsvermindering wordt nu ook toegepast in Weer, Berichten en bewegende onderdelen bij multitasking.
    • Nieuwe mogelijkheden om knopvormen weer te geven, appkleuren donkerder te maken en het witpunt te verminderen.
  • Nieuwe instelling in Camera op de iPhone 5s om HDR automatisch in te schakelen.
  • iCloud-sleutelhanger wordt in meer landen ondersteund.
  • Berichtgeving over FaceTime-gesprekken wordt automatisch gewist als u het gesprek aanneemt op een ander apparaat.
  • Een sporadische crash van het beginscherm is verholpen.
  • De vingerafdrukherkenning voor Touch ID is verbeterd.
  • Verbeterde werking op de iPhone 4.
  • Verholpen probleem met de weergave van de Mail-badge als het aantal ongelezen e-mails groter is dan 10.000.
  • Meer verfijningen in de gebruikersinterface.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.6

Deze beveiligingsupdate biedt een oplossing voor de verificatie van SSL-verbindingen.

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u deze website:  http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

Beschikbaar via iTunes.

iOS 7.0.5

Corrigeert netwerkprovisioning voor sommige iPhone 5s- en iPhone 5c-modellen die in Vasteland China worden verkocht.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.4

Verbeteringen en oplossingen voor problemen, onder andere voor een probleem waardoor sommige gebruikers geen FaceTime-gesprekken konden voeren.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.3

Deze update bevat onder andere de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• iCloud-sleutelhanger is toegevoegd om uw accountnamen, wachtwoorden en creditcardnummers bij te houden op alle apparaten die u daarvoor toestemming geeft
  • Er is een wachtwoordgenerator toegevoegd, zodat Safari suggesties kan doen voor unieke, moeilijk te raden wachtwoorden voor uw online-accounts
  • Het bijgewerkte toegangsscherm geeft 'schuif om te ontgrendelen' met vertraging weer als Touch ID wordt gebruikt
  • Het is nu weer mogelijk om via Spotlight op het web en in Wikipedia te zoeken
  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige gebruikers geen berichten via iMessage konden versturen
  • Oplossing voor een probleem waardoor iMessage niet kon worden geactiveerd
  • Verbeterde systeemstabiliteit bij gebruik van de iWork-apps
  • Oplossing voor een kalibratieprobleem met de versnellingsmeter
  • Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat Siri en VoiceOver een stem met lagere kwaliteit gebruikten
  • Oplossing voor een probleem dat het mogelijk maakte de toegangscode op het toegangsscherm te omzeilen
  • De instelling 'Verminder beweging' minimaliseert beweging en animatie beter
  • Oplossing voor een probleem met overmatige gevoeligheid bij VoiceOver-invoer
  • De instelling 'Vette tekst' werkt nu ook met tekst op het beltoetsenpaneel
  • Oplossing voor een probleem waarbij beheerde apparaten niet langer beheerd waren als software werd bijgewerkt

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.2

iOS 7.0.2-software-update

• Oplossingen voor problemen waarbij het mogelijk was om de code op het toegangsscherm te omzeilen
  • Een Griekse toetsenbordoptie voor invoer van de toegangscode is opnieuw toegevoegd

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze website:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.1

Deze update bevat oplossingen voor problemen en verbeteringen.

Opmerking: voor iPhone 5c en iPhone 5s

Zowel draadloos als via iTunes beschikbaar.

Voor meer informatie raadpleegt u iOS: een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

iOS 7

Deze update heeft een schitterende nieuwe vormgeving en bevat bovendien honderden nieuwe functies, waaronder de volgende:

• Nieuwe vormgeving
    • De vernieuwde vormgeving van de interface is doorgevoerd in het hele systeem en elke ingebouwde app
    • Subtiele beweging en animatie; lagen en doorzichtigheid suggereren diepte
    • Elegant nieuw kleurenpalet en verfijnde typografie
    • Bijgewerkte systeemgeluiden en beltonen
  • Bedieningspaneel
    • Snel toegang tot veelgebruikte regelaars en apps door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen
    • De vliegtuigmodus, Wi-Fi, Bluetooth en 'Niet storen' inschakelen; de schermhelderheid aanpassen; afspelen van media regelen; AirPlay en AirDrop inschakelen
    • Snel toegang tot de zaklamp, timer, rekenmachine en muziekregelaars
  • Verbeteringen in het berichtencentrum
    • Nieuwe Vandaag-weergave met een overzicht van uw dag, inclusief het weer, uw agenda en beursinformatie
    • Berichten die u sluit op één apparaat worden gesloten op al uw apparaten
  • Verbeteringen in multitasking
    • Schermminiaturen bekijken van geopende apps bij overschakelen tussen apps
    • In elke app kan de inhoud op de achtergrond worden ververst
  • Verbeteringen in Camera
    • Vegen voor andere cameraopties: video, foto, vierkant en panorama
    • Real-time fotofilters op de iPhone 4S of hoger en de iPod touch (5e generatie)
  • Verbeteringen in Foto's
    • Uw foto's en video's worden automatisch geordend in 'Momenten' op basis van tijd en locatie
    • Anderen kunnen foto's toevoegen aan foto's die u deelt via iCloud; ondersteuning voor delen van video's; nieuwe activiteitsweergave
    • Foto-effecten toevoegen
    • Ondersteuning voor Flickr en Vimeo
  • AirDrop
    • Bestanden en gegevens snel en gemakkelijk delen met anderen vlakbij u
    • Alles wordt veilig gecodeerd overgestuurd zonder dat een netwerk of configuratie nodig is
    • AirDrop wordt ondersteund op de iPhone 5, iPad (4e generatie), iPad mini en iPod touch (5e generatie) en vereist een iCloud-account
  • Verbeteringen in Safari
    • Nieuwe tabbladweergave op de iPhone waarmee u gemakkelijk naar andere geopende webpagina's kunt gaan
    • Gecombineerd slim zoekveld waarin u zowel zoektermen kunt typen als webadressen kunt invoeren
    • Lijst met webpagina's die worden gedeeld door degenen die u volgt op Twitter
  • iTunes Radio
    • Voorziening voor streaming radio
    • Keuze uit meer dan 250 uitgelichte stations en stations voor diverse genres
    • Eigen stations aanmaken op basis van uw favoriete artiest of favoriete nummer
  • Verbeteringen in Siri
    • Nieuwe, natuurlijker klinkende mannelijke en vrouwelijke stemmen voor Amerikaans Engels, Frans en Duits
    • Wikipedia, zoeken op Twitter en zoeken op het web met Bing zijn geïntegreerd
    • Instellingen zoals Wi-Fi, Bluetooth en de helderheid wijzigen
    • Ondersteund op de iPhone 4S, iPhone 5, iPad met Retina-scherm, iPad mini en iPod touch (5e generatie)
  • Verbeteringen in App Store
    • Apps weergeven die relevant zijn voor uw huidige locatie met 'Populair vlakbij'
    • Leeftijdsgebonden apps zoeken in de categorie 'Kinderen'
    • Uw apps automatisch laten bijwerken
  • Activeringsslot via 'Zoek mijn iPhone'
    • Om 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen, uw apparaat te wissen of opnieuw te activeren en uit te loggen bij iCloud is uw Apple ID-wachtwoord vereist
    • U kunt een eigen bericht laten weergeven op het apparaat, zelfs nadat u het op afstand hebt gewist
  • Verbeteringen in iTunes Store
    • Nummers die u hebt gehoord op iTunes Radio als voorvertoning beluisteren en kopen vanuit de iTunes Store
    • Nummers toevoegen aan uw iTunes-verlanglijst en nummers van de lijst kopen
    • iTunes-cadeaubonnen inwisselen door de code te scannen met de camera
  • Verbeteringen in Muziek
    • Gekochte muziek afspelen vanaf iCloud
    • Uw iPhone of iPod touch een kwartslag draaien om door uw muziek te bladeren in de albummuur
  • Verbeteringen in Video's
    • Gekochte films en tv-programma's afspelen vanaf iCloud
    • Gerelateerde films en tv-programma's bekijken
  • Verbeteringen in Kaarten
    • Looproutes met stap-voor-stap-routebeschrijvingen
    • Automatische nachtstand
    • Bladwijzers worden via iCloud met al uw apparaten gedeeld
  • Verbeteringen in Mail
    • Nieuwe slimme postbussen, zoals 'Ongelezen', 'Bijlagen', 'Alle concepten' en 'Aan of kopie'
    • Verbeterde zoekfunctie
    • Pdf-annotaties bekijken
  • FaceTime-audiogesprekken voeren
  • Ongewenste bellers in Telefoon, Berichten en FaceTime blokkeren
  • Ondersteuning voor het versturen van lange mms-berichten
  • De Spotlight-zoekfunctie activeren door op een beginscherm omlaag te vegen
  • Passbook-kaarten toevoegen door te scannen
  • Nieuwe beltonen, meldingstonen, waarschuwingssignalen en systeemgeluiden
  • Definities van geselecteerde woorden opzoeken in nieuwe talen: Nederlands, Italiaans en Koreaans
  • Hellingmeter in de Kompas-app
  • Ondersteuning voor Wi-Fi HotSpot 2.0
  • Toegankelijkheidsfuncties
    • Schakelbediening voor gebruikers met een motorische handicap
    • Stijl van bijschriften voor spraak en geluid aanpassen
    • Ondersteuning voor handschriftinvoer in VoiceOver
    • Ondersteuning voor wiskundige invoer via Nemeth-braille in VoiceOver
    • Keuze uit meerdere stemmen met hoge kwaliteit voor het uitspreken van geselecteerde tekst en VoiceOver
    • Ondersteuning voor "Made for iPhone"-gehoorapparaten en stereo-audio voor de iPhone 5 en iPod touch (5e generatie)
  • Functies voor zakelijk gebruik
    • Bepalen welke apps en accounts worden gebruikt om documenten en bijlagen te openen
    • VPN per app
    • App Store-licentiebeheer
    • SSO (single sign-on) op bedrijfsniveau
    • Beheerde apps op afstand configureren
    • Automatische gegevensbescherming voor apps van derden
    • Synchroniseren van Exchange-notities
    • Eigen lettertypen installeren
    • Nieuwe verzoeken en beperkingen voor beheer
  • Functies voor het onderwijs
    • Mobiel-apparaatbeheer voor de Apple TV
    • Verzoeken om het apparaat van leerlingen via AirPlay synchroon weer te geven op de Apple TV
    • AirPlay-bestemmingen en AirPrint-printers vooraf configureren
    • Gestroomlijnde aanmelding voor mobiel-apparaatbeheer
    • Mogelijkheid om het wijzigen van accounts te beperken
    • Filteren van webmateriaal
    • Geautoriseerde apps kunnen de één-app-modus starten
    • Toegankelijkheidsinstellingen voor de één-app-modus configureren
  • Functies voor China, vasteland
    • Integratie van Tencent Weibo
    • Chinees-Engels woordenboek
    • Verbeteringen voor handgeschreven invoer: nauwkeurigere invoer, onafhankelijkheid van de streekvolgorde en ondersteuning voor het gelijktijdig invoeren van meerdere karakters
  • Oplossingen voor problemen

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen of alle gebieden.

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL