Waar kunt u Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer?

Lees hier hoe u Apple Pay kunt gebruiken om voor openbaar vervoer te betalen met een iPhone en Apple Watch, en waar u de Express-ov-modus kunt gebruiken.

Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer

Er zijn twee manieren om Apple Pay te gebruiken voor openbaar vervoer:

Bekijk waar u deze opties voor openbaar vervoer met Apple Pay kunt gebruiken:

Waar u Apple Pay voor openbaar vervoer kunt gebruiken met de Express-ov-modus

U kunt de Express-ov-modus gebruiken om met Apple Pay voor ritten te betalen in deze landen of regio's. Afhankelijk van uw vervoersbedrijf, kunt u mogelijk een kaart configureren in Wallet voor de Express-ov-modus* of de Express-ov-modus gebruiken met een betaalkaart in Wallet.

* Niet alle openbaarvervoer- en betaalkaarten worden ondersteund. Neem contact op met uw vervoersbedrijf voor informatie over de kaarten die u met Apple Pay voor openbaar vervoer kunt gebruiken.

China, vasteland

Hongkong

• Alle vormen van openbaar vervoer die de Octopus-kaart accepteren.

Japan

Verenigd Koninkrijk

• Londen: Transport for London (TfL)

Verenigde Staten

• Chicago: alle vormen van openbaar vervoer die Ventra accepteren.
  • Los Angeles: alle vervoersbedrijven die de TAP-kaart in Wallet accepteren.
  • New York (stad): Metropolitan Transportation Authority (MTA) accepteert betaalkaarten in Wallet op bepaalde stations.
  • Portland: alle vormen van openbaar vervoer die Hop Fastpass accepteren, accepteren ook betaalkaarten in Wallet.
  • Washington, D.C.: alle vervoersbedrijven die de SmarTrip-kaart in Wallet accepteren.

Waar u met Apple Pay voor openbaar vervoer kunt betalen zonder de Express-ov-modus

Als u de Express-ov-modus niet gebruikt, moet u uw ritaankoop verifiëren op het betaalapparaat of de toegangspoort met Face ID, Touch ID of toegangscode. Hier zijn nog enkele landen en regio's waar u voor openbaar vervoer kunt betalen met een betaalkaart in Wallet op een iPhone en Apple Watch als u niet de Express-ov-modus gebruikt:**

Australië

Canada

• Vancouver: TransLink

Taiwan

• Kaohsiung
  • Taoyuan Airport MRT

China, vasteland

• Hangzhou
  • Nanjing
  • Tianjin

Verenigde Staten

Rusland

** Er zijn mogelijk nog meer landen en regio's waarin Apple Pay kan worden gebruikt om voor openbaar vervoer te betalen. Informeer bij uw vervoersbedrijf of het betalingen via Apple Pay ondersteunt.