Waar kunt u Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer?

Lees hier waar u met het openbaar vervoer kunt reizen met Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch.

Als uw land of regio niet wordt vermeld, neem dan contact op met het vervoersbedrijf om te controleren of betaling met Apple Pay wordt ondersteund.

Afhankelijk van uw locatie kunt u een openbaarvervoerkaart toevoegen of de betaalkaarten gebruiken die al in Wallet staan.

Azië/Oceanië

Australië

• Sydney: Transport for NSW. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

China, vasteland

• Voeg een Chinese T-Union-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.
  • Beijing: Voeg een Beijing Transit-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.
  • Shanghai: Voeg een Shanghai Transit-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

Hongkong

• Voeg een Octopus-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

Japan

• Voeg een Suica-kaart* of een PASMO-kaart* toe. Reis overal waar deze kaarten worden geaccepteerd.

Singapore

• Land Transport Authority (LTA). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

Taiwan

• Kaohsiung and Taoyuan Airport MRT. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

* Express-modus ondersteund.

Europa

Wit-Rusland

• Minsk: Minsk Metro. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Finland

• Turku: Föli. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Rusland

• Meerdere steden accepteren betaalkaarten in de Wallet-app.

Zweden

• Skåne: Skånetrafiken-stadsbussen. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

Verenigd Koninkrijk

• Arriva UK Bus. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.*
  • Brighton & Hove Buses. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.
  • First Bus Group. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.
  • Londen: Transport for London (TfL). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.
  • Metrobus. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.
  • Oxford Bus Company. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.

* Express-modus ondersteund.

Noord-Amerika

Canada

• Vancouver: TransLink. Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app.

Verenigde Staten

• Chicago: Voeg een Ventra-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd of betaal met een betaalkaart in de Wallet-app.
  • Los Angeles: Voeg een TAP-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.
  • New York City: Metropolitan Transportation Authority (MTA). Accepteert betaalkaarten in de Wallet-app*.
  • Portland: Voeg een Hop Fastpass* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd of betaal met een betaalkaart in de Wallet-app.
  • San Francisco Bay Area: Voeg een Clipper-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.
  • Washington, DC: Voeg een SmarTrip-kaart* toe. Reis overal waar deze kaart wordt geaccepteerd.

* Express-modus ondersteund.