Waar kunt u Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer?

Lees hier hoe u Apple Pay kunt gebruiken om voor openbaar vervoer te betalen met een iPhone en Apple Watch, en waar u de Express-ov-modus kunt gebruiken.

Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer

Er zijn twee manieren om Apple Pay te gebruiken voor openbaar vervoer:

Bekijk waar u deze opties voor openbaar vervoer met Apple Pay kunt gebruiken:

Waar u Apple Pay voor openbaar vervoer kunt gebruiken met de Express-ov-modus

U kunt de Express-ov-modus gebruiken om met Apple Pay voor ritten te betalen in deze landen of regio's. Afhankelijk van uw vervoersbedrijf, kunt u mogelijk een kaart configureren in Wallet voor de Express-ov-modus* of de Express-ov-modus gebruiken met een betaalkaart in Wallet.

*Niet alle openbaarvervoerskaarten worden ondersteund. Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerskaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.

Japan

• Alle vormen van openbaar vervoer waar u met Suica kunt betalen

Verenigde Staten

Waar u met Apple Pay voor openbaar vervoer kunt betalen zonder de Express-ov-modus

Als u de Express-ov-modus niet gebruikt, moet u uw ritaankoop verifiëren op het betaalapparaat of de toegangspoort met Face ID, Touch ID of toegangscode. Hier zijn nog enkele landen en regio's waar u voor openbaar vervoer kunt betalen met een betaalkaart in Wallet op een iPhone en Apple Watch als u niet de Express-ov-modus gebruikt:**

Australië

Rusland

Canada

• Vancouver: TransLink

China, vasteland

• Guangzhou: creditcards van UnionPay (CUP)
  • Hangzhou: creditcards en betaalkaarten van UnionPay (CUP)

Verenigd Koninkrijk

Londen: Transport for London (TfL)

Verenigde Staten

**Informeer bij uw vervoersbedrijf of het betalingen via Apple Pay ondersteunt.