Tonen en beltonen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

De beltoon, de sms-toon of het geluid voor nieuwe e-mail aanpassen en meer.

Een iPhone, iPad of iPod touch wordt geleverd met verschillende geluiden, maar u kunt beltonen en andere tonen ook kopen in de iTunes Store. Om beltonen en andere tonen te kopen, opent u de iTunes Store-app, tikt u op  'Meer' en vervolgens op 'Tonen'.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een iPhone X met het scherm 'Horen en voelen'

De beltoon wijzigen.

1. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.
  2. Tik onder 'Geluiden en trillingspatronen' op het geluid dat u wilt wijzigen. U kunt de beltoon, sms-toon of het geluid voor nieuwe e-mail of agendameldingen en meer wijzigen.
  3. Tik op de naam van een beltoon of meldingstoon om deze te horen en stel deze in als het nieuwe geluid.

U kunt ook beltonen of sms-tonen instellen voor specifieke contacten. Hiervoor gaat u naar de Contacten-app, zoekt u de contactpersoon op en tikt u rechtsboven op 'Wijzig'. Tik op 'Beltoon' of 'Sms-toon' en kies een nieuw geluid.

Eerder aangeschafte tonen opnieuw downloaden

In iOS 11 of hoger kunt tonen die u eerder met uw Apple ID hebt gekocht, opnieuw downloaden.

Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen' en tik op een geluid. Tik bovenaan de pagina op 'Download alle aangeschafte tonen' om te zien of er eerder aangeschafte tonen zijn die nog niet op uw apparaat staan. Deze optie wordt mogelijk niet weergegeven als u alle eerder aangeschafte tonen al hebt gedownload, of als u nooit tonen hebt gekocht.

Sommige eerder aangeschafte tonen kunt u mogelijk niet opnieuw downloaden.

Aangepaste beltonen van iTunes overzetten naar een iOS-apparaat

Als u een aangepaste beltoon of andere toon in iTunes op een Mac of pc hebt en u deze wilt verplaatsen naar een iOS-apparaat, dan kunt u deze toon handmatig toevoegen op het apparaat via iTunes.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek op de computer de beltoon of toon die u aan het apparaat wilt toevoegen. Als de beltoon of toon eerder verscheen in de iTunes-bibliotheek, kunt u deze vinden in de map 'Tonen' of de map 'Beltonen' van de map 'iTunes-media'. Als u een beltoon in GarageBand op een Mac hebt aangemaakt en deze vervolgens hebt gedeeld met iTunes, bevindt deze zich mogelijk in een importmap.
  4. Selecteer de toon die u aan het apparaat wilt toevoegen en kopieer deze. (U kunt een toetscombinatie gebruiken.)
  5. Ga terug naar iTunes en ga naar het tabblad 'Bibliotheek' van 'Muziek'.
  6. Klik links in de navigatiekolom op uw apparaat en vervolgens op 'Tonen'.
  7. Plak uw toon. (U kunt een toetscombinatie gebruiken.)
    Een iTunes-venster met daarin het Tonen-gedeelte van de iPhone van John

U kunt het toonbestand ook verslepen en neerzetten op de naam van uw iOS-apparaat links in de navigatiekolom van iTunes.

iTunes gebruiken om aangepaste tonen te verwijderen die u handmatig hebt toegevoegd aan uw iOS-apparaat

Als u handmatig aangepaste tonen hebt toegevoegd aan uw iOS-apparaat, kunt u deze via iTunes van het apparaat verwijderen.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Klik links in de navigatiekolom op uw apparaat en vervolgens op 'Tonen'.
  4. Control-klik of klik rechts op de toon die u wilt verwijderen en klik dan op 'Verwijder toon'.Een iTunes-venster met daarin het Tonen-gedeelte van de iPhone van John. 'Have It All' is geselecteerd, en op de voorgrond zien we een menu waarin 'Verwijder toon' is gemarkeerd.

Als u de optie voor het verwijderen van een toon niet ziet, moet u 'Beheer muziek en video's handmatig' mogelijk uitschakelen:

1. Klik linksboven in iTunes op het Apparaat-symbool.
  2. Scrol omlaag naar 'Opties' en hef de selectie van 'Beheer muziek en video's handmatig' op. Klik dan op 'Gereed'.

U ziet mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat met een andere bibliotheek is gesynchroniseerd. Dit betekent dat u eerder een andere computer hebt gebruikt om het apparaat te synchroniseren en iTunes kan geen synchronisatie uitvoeren zonder eerst alle iTunes-materiaal op het apparaat te wissen en te vervangen.