Verschillende typen work-outs op de Apple Watch

Lees hier meer over de work-outs die u kunt gebruiken om uw training bij te houden met de Work-out-app op uw Apple Watch.

Wandelen

Kies 'Binnen wandelen' als u gaat wandelen op een loopband of wanneer u binnen wandelt, zoals op een binnenbaan of in een overdekt winkelcentrum. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen wandelen' eerst ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten wandelen' als u bijvoorbeeld gaat wandelen op een buitenbaan of in het park. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft een ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw wandeling in het work-outoverzicht op uw iPhone. Als u de iPhone bij de hand hebt, gebruikt uw Watch de gps van uw iPhone om de gebruiksduur van de batterij te verlengen. Voor de meest nauwkeurige gps-locatie houdt u de iPhone in uw hand of draagt u het apparaat in een armband of broekband. Neem voor de Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u een Apple Watch Series 1 of ouder hebt en uw iPhone niet wilt meenemen, kunt u toch het tempo en de afstand bijhouden voor uw work-out met de ingebouwde versnellingsmeter van de Watch. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: de Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Lees hier hoe u uw Apple Watch kalibreert.

Hardlopen

Kies 'Binnen hardlopen' voor hardlopen op een loopband of wanneer u binnen hardloopt. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen hardlopen' eerst ten minste 20 minuten buiten hardlopen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten hardlopen' als u gaat hardlopen op een buitenbaan, een pad of een weg. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft een ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw hardloopsessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Als u de iPhone bij de hand hebt, gebruikt uw Watch de gps van uw iPhone om de gebruiksduur van de batterij te verlengen. Voor de meest nauwkeurige gps-locatie houdt u de iPhone in uw hand of draagt u het apparaat in een armband of broekband. Neem voor de Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u een Apple Watch Series 1 of ouder hebt en uw iPhone niet wilt meenemen, kunt u toch het tempo en de afstand bijhouden voor uw work-out met de ingebouwde versnellingsmeter van de Watch. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten hardlopen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: de Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Met een Apple Watch kunt u kiezen hoe u zich wilt voorbereiden op een langeafstandsloop, zoals een marathon. U hebt de volgende opties:

Fietsen

Kies 'Binnen fietsen' voor activiteiten zoals het volgen van een spinningles of het fietsen op een hometrainer. Kies 'Buiten fietsen' als u buiten op een fiets gaat rijden.

Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Snelheid en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw fietssessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder neemt u uw iPhone mee om de snelheid en afstand bij te houden.
  • Hoogte: de Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Crosstrainer

Kies 'Crosstrainer' als u een crosstrainer gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Roeien

Kies 'Roeien' als u een roeimachine gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Stepper

Kies 'Stepper' als u een steppermachine gaat gebruiken.

High Intensity Interval Training (HIIT)

Kies 'HIIT' voor cycli van intense oefeningen gevolgd door kortere periodes van rust of herstel. U kunt bijvoorbeeld 45 seconden touwtjespringen, daarna 30 seconden uitrusten en dat vervolgens herhalen.

Sommige ongebruikelijke bewegingen in HIIT-work-outs kunnen ervoor zorgen dat uw hartslag niet kan worden gemeten. Als uw hartslag niet beschikbaar is, worden de verbruikte calorieën nog steeds bijgehouden via de ingebouwde versnellingsmeter. Als u tijdens HIIT-work-outs geen consistente hartslag kunt krijgen, kunt u uw Apple Watch koppelen met een Bluetooth-borstband.

Wandeltocht

Kies 'Wandeltocht' om het tempo, de afstand, het hoogteverschil en het aantal verbrande calorieën bij te houden. U kunt zien hoe hoog u in realtime hebt geklommen tijdens de work-out en het totale hoogteverschil aan het einde van uw work-out.

De Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om de hoogte te berekenen en weer te geven, zodat u uw iPhone niet mee hoeft te nemen wanneer u een work-out aan het doen bent. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Yoga

Kies 'Yoga' om alle typen yogasessies bij te houden van herstellende yoga tot power vinyasa flow.

Functionele krachttraining

Kies 'Functionele krachttraining' wanneer u dynamische krachtoefeningen doet voor het bovenlichaam, het onderlichaam of het hele lichaam, met gebruik van kleine apparatuur zoals halters, weerstandsbanden en medicijnballen of helemaal zonder apparatuur.

Dansen

Kies 'Dansen' wanneer u danst om aan uw conditie te werken, of de stijl nu cardio-dans, cardio-Latin, hiphop of Bollywood is.

Coolingdown

Kies 'Coolingdown' wanneer u klaar bent met een andere training en verder wilt gaan met eenvoudige bewegingen en rekoefeningen terwijl u herstelt.

Coretraining

Kies 'Coretraining' voor oefeningen waarmee de kracht van de buikspieren en de rug wordt opgebouwd.

Zwemmen

Met de Apple Watch Series 2 of nieuwer kunt u kiezen tussen 'Zwembad' of 'Open water'. Wanneer de work-out start, wordt het scherm automatisch vergrendeld om onbedoelde tikken van waterdruppels te voorkomen. Lees hoe u kunt zwemmen met uw Apple Watch en uw work-outgeschiedenis kunt bekijken, inclusief automatische sets en tussentijden.

Zo meet de Apple Watch iedere work-out:

• Zwembad: wanneer u de work-out start, moet u de zwembadlengte nauwkeurig instellen, zodat de Apple Watch het aantal banen en de afstand kan meten. Gps wordt niet gebruikt in het zwembad en water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën, het aantal banen en de afstand worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.
  • Open water: gps houdt alleen de afstand bij in de vrije slag. Water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.

Tijdens zwemwork-outs en work-outs in open water is de mobiele dekking op Cellular-modellen van de Apple Watch mogelijk beperkt.

Rolstoel

Als u een rolstoel gebruikt, hebt u de mogelijkheid te kiezen tussen 'Buiten rolstoelrijden in rustig tempo' of 'Buiten rolstoelrijden in snel tempo'. Kies de work-out die uw activiteit het beste beschrijft. U hoeft echter geen constant tempo aan te houden en u kunt beide typen work-out met wisselende snelheid uitvoeren. Wanneer u de eerste kiest voor work-outs op wandelsnelheid en de tweede voor work-outs op hardloopsnelheid, kunt u in de Activiteit-app uw work-outtypen bijhouden.

Zo meet de Apple Watch uw activiteit:

• Apple Watch Series 2 of nieuwer is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Deze Watch heeft ook ingebouwde gps, zodat u geen iPhone hoeft mee te nemen.
  • Apple Watch Series 1 of ouder is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Neem uw iPhone mee om het tempo en de afstand te zien.
  • Beide rolstoelwork-outs meten tijd, tempo, afstand, calorieën en hartslag. Gebruik het work-outtype 'Andere' om tijd, calorieën en hartslag te meten voor work-outs als handfietsen en rolstoelbasketbal.
  • Beide rolstoelwork-outs houden duwbewegingen bij in de Activiteit-app.

Als u deze work-outopties niet ziet, moet u wellicht uw informatie bijwerken:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Gezondheid'.
  3. Tik op 'Gezondheidsdetails'.
  4. Tik op 'Wijzig', tik op 'Rolstoel' en kies 'Ja'.
  5. Tik op 'Gereed'.

Een work-out toevoegen

U kunt nieuwe typen work-outs toevoegen aan de Work-out-app en er in bladeren.

1. Open de Work-out-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Voeg work-out toe'.
  3. Tik op de gewenste work-out.

Kies 'Andere' als u geen passend work-outtype kunt vinden. In alle work-outs zorgen de hartslag- en bewegingssensors ervoor dat u het juiste krediet verdient met uw inspanning. Wanneer u 'Andere' of overige work-outtypen gebruikt die beschikbaar zijn in het gedeelte 'Voeg work-out toe', verdient u het kredietequivalent van een stevige wandeling wanneer deze sensorwaarden niet beschikbaar zijn.

Lees hoe u nauwkeurige metingen verkrijgt met uw Apple Watch om ervoor te zorgen dat het verdiende krediet optimaal wordt geregistreerd.