Info over verschillende typen work-out

Lees hier meer over de work-outs die u kunt gebruiken om uw training bij te houden met de Work-out-app op uw Apple Watch.

Wandelen

Kies 'Binnen wandelen' als u gaat wandelen op een loopband of wanneer u binnen wandelt, zoals op een binnenbaan of in een winkelcentrum. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen wandelen' eerst ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten wandelen' als u gaat wandelen op een buitenbaan of in het park. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw wandeling in het work-outoverzicht op uw iPhone. Neem voor Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u uw iPhone met Apple Watch Series 1 of ouder wilt achterlaten, kunt u nog steeds het tempo en de afstand bijhouden voor uw work-out. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Lees hier hoe u uw Apple Watch kalibreert.

Hardlopen

Kies 'Binnen hardlopen' voor hardlopen op een loopband of wanneer u binnen hardloopt. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen hardlopen' eerst ten minste 20 minuten buiten hardlopen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten hardlopen' als u gaat hardlopen op een buitenbaan, een pad of een weg. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw hardloopsessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Neem voor Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u uw iPhone met Apple Watch Series 1 of ouder wilt achterlaten, kunt u nog steeds het tempo en de afstand bijhouden voor uw work-out. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Lees hier hoe u uw Apple Watch kalibreert.

Fietsen

Kies 'Binnen fietsen' voor activiteiten zoals het volgen van een spinningles of het fietsen op een hometrainer. Kies 'Buiten fietsen' als u buiten op een fiets gaat rijden.

Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Snelheid en afstand: Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw fietssessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Voor Apple Watch Series 1 of ouder neemt u uw iPhone mee om de snelheid en afstand bij te houden.
  • Hoogte: Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Crosstrainer

Kies 'Crosstrainer' als u een crosstrainer gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Roeien

Kies 'Roeien' als u een roeimachine gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Stepper

Kies 'Stepper' als u een steppermachine gaat gebruiken.

High Intensity Interval Training (HIIT)

Kies 'HIIT' voor cycli van intense oefeningen gevolgd door kortere periodes van rust of herstel. U kunt bijvoorbeeld touwtjespringen voor 45 seconden, daarna 30 seconden uitrusten en dat vervolgens herhalen.

Sommige ongebruikelijke bewegingen in HIIT-work-outs kunnen ervoor zorgen dat uw hartslag niet kan worden gemeten. Als uw hartslag niet beschikbaar is, worden de verbruikte calorieën nog steeds bijgehouden via de ingebouwde versnellingsmeter. Als u geen stabiele hartslagmeting kunt krijgen tijdens HIIT-work-outs, kunt u uw Apple Watch verbinden met een Bluetooth-borstband.

Wandelen

Kies 'Wandelen' om het tempo, de afstand, het hoogteverschil en het aantal verbrande calorieën bij te houden. U kunt zien hoe hoog u in realtime hebt geklommen tijdens de work-out en het totale hoogteverschil aan het einde van uw work-out.

Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om de hoogte te berekenen en te weergeven, zodat u uw iPhone niet mee hoeft te nemen wanneer u een work-out aan het doen bent. Voor Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Yoga

Kies 'Yoga' om alle typen yogasessies bij te houden van herstellende yoga tot power vinyasa flow.

Zwemmen

Met Apple Watch Series 2 of nieuwer kunt u kiezen tussen 'Zwembad' of 'Open water'. Wanneer de work-out start, wordt het scherm automatisch vergrendeld om onbedoelde tikken van waterdruppels te voorkomen.

Zo stopt u uw work-out en ontgrendelt u uw scherm:

1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw work-out te pauzeren.
  2. Droog het scherm af. Een nat scherm kan leiden tot onbedoelde tikken.
  3. Draai aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen en eventueel water uit uw Apple Watch te verwijderen. Uw Watch maakt een geluid en u voelt mogelijk wat water op uw pols.
  4. Veeg naar rechts en tik op 'Stop'.

Zo meet de Apple Watch iedere work-out:

• Zwembad: wanneer u de work-out start, moet u de zwembadlengte nauwkeurig instellen, zodat de Apple Watch het aantal banen en de afstand kan meten. GPS wordt niet gebruikt in het zwembad en water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën, het aantal banen en de afstand worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.
  • Open water: GPS houdt alleen de afstand bij in de vrije slag. Water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.

Tijdens zwemwork-outs en work-outs in open water is de mobiele dekking op Cellular-modellen van de Apple Watch mogelijk beperkt.

Rolstoel

Als u een rolstoel gebruikt, hebt u de mogelijkheid te kiezen tussen 'Buiten rolstoelrijden in rustig tempo' of 'Buiten rolstoelrijden in snel tempo'. Kies de work-out die uw activiteit het beste beschrijft. U hoeft echter geen constant tempo aan te houden en u kunt beide typen work-out met wisselende snelheid uitvoeren. Wanneer u de eerste kiest voor work-outs op wandelsnelheid en de tweede voor work-outs op hardloopsnelheid, kunt u in de Activiteit-app uw work-outtypen bijhouden.

Zo meet de Apple Watch uw activiteit:

• Apple Watch Series 2 of nieuwer is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Deze Watch heeft ook een ingebouwde GPS, dus u hoeft geen iPhone mee te nemen.
  • Apple Watch Series 1 of ouder is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Neem uw iPhone mee om het tempo en de afstand te zien.
  • Beide rolstoelwork-outs meten tijd, tempo, afstand, calorieën en hartslag. Gebruik het work-outtype 'Andere' om tijd, calorieën en hartslag te meten voor work-outs als handfietsen en rolstoelbasketbal.
  • Beide rolstoelwork-outs houden duwbewegingen bij in de Activiteit-app.

Als u deze work-outopties niet ziet, moet u wellicht uw informatie bijwerken:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Gezondheid'.
  3. Tik op 'Wijzig', tik op 'Rolstoel' en kies 'Ja'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Overige

Kies 'Andere' als u geen passend work-outtype kunt vinden. Als u 'Andere' kiest, verdient u het aantal calorieën of kilojoules van een flink wandeltempo wanneer er geen sensorwaarden worden gelezen.

Na afloop van een work-out van het type 'Anders' kunt u een naam voor uw work-out kiezen uit een lijst met opties. Dit kan helpen bij het categoriseren van verschillende typen activiteiten, zoals dansen, krachttraining of crosstraining.

1. Start een work-out en kies 'Anders'.
  2. Wanneer u klaar bent, veegt u naar rechts en tikt u op 'Stop'.
  3. Tik op 'Geef je work-out een naam'.
  4. Tik op het type work-out en tik op 'Bewaar'.