Verschillende typen work-outs op de Apple Watch

Lees hier meer over de work-outs die u kunt gebruiken om uw training bij te houden met de Work-out-app op uw Apple Watch.

Wandelen

Kies 'Binnen wandelen' als u gaat wandelen op een loopband of wanneer u binnen wandelt, zoals op een binnenbaan of in een overdekt winkelcentrum. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen wandelen' eerst ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten wandelen' als u bijvoorbeeld gaat wandelen op een buitenbaan of in het park. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft een ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw wandeling in het work-outoverzicht op uw iPhone. Als u de iPhone bij de hand hebt, gebruikt uw Watch de gps van uw iPhone om de batterij te sparen. Voor de meest nauwkeurige gps-locatie houdt u de iPhone in uw hand of draagt u het apparaat in een armband of broekband. Neem voor de Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u uw iPhone met de Apple Watch Series 1 of ouder wilt achterlaten, kunt u nog steeds het tempo en de afstand voor uw work-out bijhouden. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten wandelen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: de Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Lees hier hoe u uw Apple Watch kalibreert.

Hardlopen

Kies 'Binnen hardlopen' voor hardlopen op een loopband of wanneer u binnen hardloopt. Ga voor grotere nauwkeurigheid van het tempo en de afstand voor 'Binnen hardlopen' eerst ten minste 20 minuten buiten hardlopen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder moet u uw iPhone meenemen voor kalibratie.

Kies 'Buiten hardlopen' als u gaat hardlopen op een buitenbaan, een pad of een weg. Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Tempo en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft een ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw hardloopsessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Als u de iPhone bij de hand hebt, gebruikt uw Watch de gps van uw iPhone om de batterij te sparen. Voor de meest nauwkeurige gps-locatie houdt u de iPhone in uw hand of draagt u het apparaat in een armband of broekband. Neem voor de Apple Watch Series 1 of ouder uw iPhone mee voor gps. Als u uw iPhone met de Apple Watch Series 1 of ouder wilt achterlaten, kunt u nog steeds het tempo en de afstand voor uw work-out bijhouden. Neem voor grotere nauwkeurigheid van deze metingen eerst uw iPhone mee en ga ten minste 20 minuten buiten hardlopen met de Work-out-app om uw Watch te kalibreren.
  • Hoogte: de Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Met een Apple Watch kunt u kiezen hoe zich wilt voorbereiden op een langeafstandsloop, zoals een marathon. U hebt de volgende opties:

• Als u stroombesparing gebruikt, worden de 'Altijd aan'-functie voor het display, de hartslagsensor en mobiele data tijdens het wandelen en hardlopen uitgeschakeld. Wanneer de hartslagsensor is uitgeschakeld, is de berekening van het aantal verbrande calorieën mogelijk minder nauwkeurig. Voor langere work-outs kunt u ervoor kiezen een Bluetooth-borstband te gebruiken in plaats van de ingebouwde hartslagsensor. Zo schakelt u stroombesparing in
  • U kunt muziek en podcasts rechtstreeks synchroniseren naar uw Apple Watch voordat u aan uw work-out begint, zodat u hier ook van kunt genieten als u buiten het bereik van uw iPhone bent. Lees hoe u materiaal naar uw Apple Watch synchroniseert.
  • Neem uw iPhone mee. Als u een iPhone meeneemt, gebruikt uw Watch mogelijk Bluetooth voor functies waarbij de batterij intensief wordt gebruikt, zoals verbindingen tot stand brengen, muziek of podcasts streamen, Siri openen en meer.
  • Als u de langeafstandsloop later op de dag gaat doen, kunt u de batterij sparen door het mobiele netwerk en de 'Altijd aan'-functie voor het display uit te schakelen in de uren voordat u gaat hardlopen. Hier leest u hoe u het mobiele netwerk in- of uitschakelt en hoe u de 'Altijd aan'-instellingen beheert.
  • Meer informatie over batterijprestaties

Fietsen

Kies 'Binnen fietsen' voor activiteiten zoals het volgen van een spinningles of het fietsen op een hometrainer. Kies 'Buiten fietsen' als u buiten op een fiets gaat rijden.

Afhankelijk van uw Apple Watch moet u wellicht uw iPhone meenemen om bepaalde metingen bij te houden:

• Snelheid en afstand: de Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde gps om deze metingen bij te houden en biedt een kaart van uw fietssessie buiten in het work-outoverzicht op uw iPhone. Voor de Apple Watch Series 1 of ouder neemt u uw iPhone mee om de snelheid en afstand bij te houden.
  • Hoogte: De Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om deze meting bij te houden. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Crosstrainer

Kies 'Crosstrainer' als u een crosstrainer gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Roeien

Kies 'Roeien' als u een roeimachine gaat gebruiken of een vergelijkbare activiteit gaat doen.

Stepper

Kies 'Stepper' als u een steppermachine gaat gebruiken.

High Intensity Interval Training (HIIT)

Kies 'HIIT' voor cycli van intense oefeningen gevolgd door kortere periodes van rust of herstel. U kunt bijvoorbeeld touwtjespringen voor 45 seconden, daarna 30 seconden uitrusten en dat vervolgens herhalen.

Sommige ongebruikelijke bewegingen in HIIT-work-outs kunnen ervoor zorgen dat uw hartslag niet kan worden gemeten. Als uw hartslag niet beschikbaar is, worden de verbruikte calorieën nog steeds bijgehouden via de ingebouwde versnellingsmeter. Als u geen stabiele hartslagmeting kunt krijgen tijdens HIIT-work-outs, kunt u uw Apple Watch verbinden met een Bluetooth-borstband.

Wandelen

Kies 'Wandelen' om het tempo, de afstand, het hoogteverschil en het aantal verbrande calorieën bij te houden. U kunt zien hoe hoog u in realtime hebt geklommen tijdens de work-out en het totale hoogteverschil aan het einde van uw work-out.

De Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft een ingebouwde hoogtemeter om de hoogte te berekenen en weer te geven, zodat u uw iPhone niet mee hoeft te nemen wanneer u een work-out aan het doen bent. Voor de Apple Watch Series 2 of ouder neemt u uw iPhone mee om de hoogte waarop u zich bevindt bij te houden.

Yoga

Kies 'Yoga' om alle typen yogasessies bij te houden van herstellende yoga tot power vinyasa flow.

Zwemmen

Met de Apple Watch Series 2 of nieuwer kunt u kiezen tussen 'Zwembad' of 'Open water'. Wanneer de work-out start, wordt het scherm automatisch vergrendeld om onbedoelde tikken van waterdruppels te voorkomen. Lees hoe u kunt zwemmen met uw Apple Watch en uw work-outgeschiedenis kunt bekijken, inclusief automatische sets en tussentijden.

Zo meet de Apple Watch iedere work-out:

• Zwembad: wanneer u de work-out start, moet u de zwembadlengte nauwkeurig instellen, zodat de Apple Watch het aantal banen en de afstand kan meten. GPS wordt niet gebruikt in het zwembad en water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën, het aantal banen en de afstand worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.
  • Open water: GPS houdt alleen de afstand bij in de vrije slag. Water kan het meten van uw hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.

Tijdens work-outs in een zwembad en work-outs in open water is de mobiele dekking op Cellular-modellen van de Apple Watch mogelijk beperkt.

Rolstoel

Als u een rolstoel gebruikt, hebt u de mogelijkheid te kiezen tussen 'Buiten rolstoelrijden in rustig tempo' of 'Buiten rolstoelrijden in snel tempo'. Kies de work-out die uw activiteit het beste beschrijft. U hoeft echter geen constant tempo aan te houden en u kunt beide typen work-out met wisselende snelheid uitvoeren. Wanneer u de eerste kiest voor work-outs op wandelsnelheid en de tweede voor work-outs op hardloopsnelheid, kunt u in de Activiteit-app uw work-outtypen bijhouden.

Zo meet de Apple Watch uw activiteit:

• Apple Watch Series 2 of nieuwer is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Deze Watch heeft ook ingebouwde gps, zodat u geen iPhone hoeft mee te nemen.
  • Apple Watch Series 1 of ouder is geoptimaliseerd voor het bijhouden van work-outs waarbij u buiten in snel of rustig tempo een rolstoel voortbeweegt. Neem uw iPhone mee om het tempo en de afstand te zien.
  • Beide rolstoelwork-outs meten tijd, tempo, afstand, calorieën en hartslag. Gebruik het work-outtype 'Andere' om tijd, calorieën en hartslag te meten voor work-outs als handfietsen en rolstoelbasketbal.
  • Beide rolstoelwork-outs houden duwbewegingen bij in de Activiteit-app.

Als u deze work-outopties niet ziet, moet u wellicht uw informatie bijwerken:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Gezondheid'.
  3. Tik op 'Wijzig', tik op 'Rolstoel' en kies 'Ja'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Andere

Kies 'Andere' als u geen passend work-outtype kunt vinden. Als u 'Andere' kiest, verdient u het aantal calorieën of kilojoules van een flink wandeltempo wanneer er geen sensorwaarden worden gelezen.

Na afloop van een work-out van het type 'Andere' kunt u een naam voor uw work-out kiezen uit een lijst met opties. Dit kan helpen bij het categoriseren van verschillende typen activiteiten, zoals dansen, krachttraining of crosstraining.

1. Start een work-out en kies 'Andere'.
  2. Wanneer u klaar bent, veegt u naar rechts en tikt u op 'Stop'.
  3. Tik op 'Work-outnaam'.
  4. Tik op het type work-out en tik op 'Bewaar'.