Pages, Numbers en Keynote gebruiken in combinatie met Box

Werk in realtime samen met anderen aan iWork-documenten die in Box worden bewaard. Op box.com kunt u online ook iWork-documenten bekijken en wijzigen en kunt u nieuwe iWork-documenten aanmaken.

Wat hebt u nodig

Op de volgende Apple apparaten en softwareversies kunt u iWork Collaboration gebruiken via Box:

Met de volgende browsers kunt u online samenwerken:

• Safari 9 of hoger of Google Chrome 50 of hoger voor uw Mac
  • Internet Explorer 11 of hoger of Google Chrome 50 of hoger voor uw Windows-pc

Aan de slag

1. Ga naar box.com en meld u aan voor een persoonlijke1 Box-account. Hebt u er al een? Ga dan naar de volgende stap.
  2. Als u een persoonlijke account hebt, logt u in en klikt u vervolgens op uw initialen rechtsboven in het browservenster. Selecteer 'Accountinstellingen' en vervolgens 'Integraties'.
    Voor Enterprise-accounts kunnen Box Enterprise Admins de instellingen voor 'Integraties' vinden in de Admin Console > 'Instellingen' > 'Apps'.
  3. Als u iWork wilt gebruiken om samen te werken, selecteert u 'iWork Collaboration'.
  4. Als u voorbeelden van iWork-bestanden online wilt kunnen weergeven, selecteert u 'iWork-voorbeelden'.

1 Als u iWork wilt gebruiken om samen te werken onder een Box Enterprise-account, moet 'iWork Collaboration' ingeschakeld worden door uw organisatie.

Samenwerken aan een document

Als u Box eenmaal hebt geconfigureerd en 'iWork Collaboration' hebt ingeschakeld, kunt u automatisch in realtime met anderen samenwerken aan alle iWork-documenten die al in Box worden bewaard.

1. Als u wilt gaan samenwerken aan een nieuw document, verplaatst u het document naar Box of bewaart u het in Box:
    • Op de Mac: sleep het document naar de map 'Box' in de navigatiekolom van de Finder. Als 'Box' niet in de navigatiekolom van de Finder staat, opent u de Box-app vanuit de map 'Programma's'.
    • Op uw iOS-apparaat: verplaats of kopieer het document naar Box via de documentbeheerder in Pages, Numbers of Keynote of de Bestanden-app.
    • Online met uw Box-account: log in bij uw account en sleep het document naar het scherm 'Alle bestanden'. U kunt ook klikken op 'Uploaden' en vervolgens het document kiezen.
  2. Nu kunt u mensen uitnodigen om mee samen te werken:
    • Op de Mac of online in Box: klik op Symbool Samenwerken en nodig anderen uit via box.com.
    • In iOS: tik op Symbool Meer opties, tik op 'Werk samen met anderen' en nodig vervolgens anderen uit.
  3. Wanneer u bent begonnen met samenwerken, kunt u het document ook beheren:
    • Als u wilt zien wie het document momenteel wijzigt, klikt of tikt u op Symbool Samenwerking met vinkje.
    • Als u beperkingen wilt instellen voor wie het bestand mag zien en wie er wijzigingen in mag aanbrengen, klikt of tikt u op Symbool Samenwerking met vinkje en vervolgens op 'Deelinstellingen'.

Wijzigen terwijl u offline bent

Als u op de Mac werkt en offline gaat terwijl u het document open hebt, kunt u gewoon doorgaan met wijzigen. Wanneer u weer verbinding maakt, worden uw wijzigingen automatisch in het document opgenomen. Als andere deelnemers het document hebben gewijzigd terwijl u offline was, wordt er mogelijk een kopie van het document aangemaakt in dezelfde map als het origineel.

Op uw iPhone, iPad, of iPod touch kunt u documenten waaraan u samenwerkt, niet wijzigen wanneer u offline bent. Als u offline gaat, wordt u gevraagd of u een lokale kopie op uw apparaat wilt bewaren. Wanneer u weer online bent, kunt u ofwel de lokale kopie uploaden naar Box, ofwel de wijzigingen uit de lokale kopie kopiëren en ze in het originele document plakken.

iWork-documenten online bekijken, wijzigen en aanmaken in Box

Wanneer u in uw browser bij Box bent ingelogd, kunt u iWork-documenten bekijken, wijzigen en aanmaken.2 Dit kunt u doen vanuit het scherm 'Alle bestanden':

• Als u online een voorbeeld van een iWork-document wilt weergeven, selecteert u het document.
  • Als u een iWork-document online in Box wilt wijzigen, selecteert u het document, selecteert u 'Open' in de taakbalk en kiest u 'Pages/Numbers/Keynote op internet'.
  • Als u online een nieuw iWork-document wilt aanmaken in Box, klikt u op 'Nieuw'. Vervolgens kiest u 'Pages-document', 'Numbers-spreadsheet' of 'Keynote-presentatie'.

2 Op box.com kunt u een document openen van maximaal 1 GB. Als uw document groter is dan 1 GB, moet u het eerst kleiner maken in Pages, Numbers of Keynote voor Mac of iOS voordat u het op box.com probeert te openen.

Meer informatie

Voorwaarden en privacy

Wanneer u iWork-samenwerken gebruikt of een iWork-voorbeeld of -document bekijkt op internet, worden uw bestanden tijdelijk bewaard op beveiligde servers van Apple.

Op het gebruik van de iWork-programma's zijn de servicevoorwaarden en het privacybeleid van iWork op het web van Apple van toepassing.

Als u een persoonlijke Box-account hebt, kunt u iWork Collaboration en iWork-voorbeelden uitschakelen op het tabblad 'Integraties' van uw accountinstellingen. Als u een Box Enterprise-account hebt, kunt u contact opnemen met uw eigen organisatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.