Een Apple Watch voorbereiden op service

Lees hier hoe je je gegevens beschermt en tijd bespaart voordat je de Apple Watch opstuurt of afgeeft voor service.

Voordat je een Apple Watch naar ons opstuurt

Als je het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer je zo veel mogelijk van deze stappen uit te voeren.

De Apple Watch loskoppelen

Als je de apparaten loskoppelt, probeert je iPhone een reservekopie van je Apple Watch te maken. Deze reservekopie kun je op de Apple Watch terugzetten wanneer je het apparaat na reparatie terugkrijgt.

Volg deze stappen om de apparaten los te koppelen:

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.

2. Open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.

3. Tik op 'Alle Watches' bovenaan het scherm.

4. Tik op de Info-knop Info button naast de Watch die je wilt loskoppelen.

5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'. Bij de Cellular-modellen tik je op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'.

6. Voer het wachtwoord van je Apple ID in. Als je je Apple ID-wachtwoord bent vergeten, kun je dit opnieuw instellen.

7. Tik opnieuw om te bevestigen.

Als je de iPhone niet bij de hand hebt, maar de Apple Watch wel werkt, kun je alle inhoud en instellingen wissen op de Apple Watch zelf. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Bij de Cellular-modellen tik je op 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

Apple Pay-kaarten verwijderen als je je Apple Watch niet kunt loskoppelen

Wanneer je je Apple Watch loskoppelt of wist, worden je persoonlijke gegevens gewist, inclusief de kaarten die je gebruikt voor Apple Pay en Apple Cash.

Als je je Apple Watch niet kunt loskoppelen of wissen voordat je deze opstuurt, kun je je Apple Pay-kaarten nog steeds verwijderen:

1. Ga naar appleid.apple.com.

2. Log in met je Apple ID.

3. Selecteer 'Apparaten'.

4. Selecteer je Apple Watch in de lijst met apparaten.

5. Klik op 'Verwijder onderdelen' in het gedeelte 'Wallet en Apple Pay'.

6. Klik nogmaals op 'Verwijder onderdelen' om te bevestigen.

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

Je Apple Watch-bandje en eventuele andere accessoires die je meestuurt, worden niet geretourneerd. Verwijder deze dus voordat je je Apple Watch opstuurt voor service.

Leer hoe je je band kunt verwijderen. Als je een schakelarmband als bandje hebt, moet je de schakels losmaken voordat je het bandje verwijdert.

De Apple Watch opsturen

Als je een reparatieverzoek hebt ingediend, heb je ook instructies ontvangen voor het opsturen van de Apple Watch. Als je al een vervangende Apple Watch hebt ontvangen, volg je deze stappen om het apparaat in te stellen.

Als je nog geen reparatie hebt aangevraagd, kun je kiezen uit de service-opties die beschikbaar zijn bij je in de buurt: maak een reservering bij een Apple Store, zoek een erkende Apple serviceprovider of plan een mail-in-reparatie. Regel service voor je Apple Watch.

Voordat je de Apple Watch afgeeft

Je kunt ook een afspraak maken Je moet wellicht inloggen met je Apple ID om een reservering te boeken.

Voorbereiding voor service

Volg deze stappen. Als je het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer je zo veel mogelijk van deze stappen uit te voeren:

1. Werk je Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS.

2. Werk de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

3. Maak een back-up van je iPhone. De reservekopie van je iPhone bevat ook een reservekopie van je Apple Watch.

4. Laad zowel de iPhone als de Apple Watch op.

5. Schakel Apple Cash uit Als je dit niet kunt doen op je Apple Watch, volg je de stappen in het gedeelte Apple Pay-kaarten verwijderen als je je Apple Watch niet kunt loskoppelen section above.

Zorg dat je het volgende meebrengt wanneer je het apparaat afgeeft voor service:

• Je Apple Watch

• De iPhone die je met de Watch gebruikt

• De netsnoeren en adapters

• Je Apple ID en wachtwoord (bij sommige reparaties heb je het Apple ID-wachtwoord nodig om je apparaat te wissen en Zoek mijn iPhone uit te schakelen)

• De aankoopbon (indien mogelijk, voor het geval dat er voor de service een aankoopbewijs nodig is)

• Een legitimatiebewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ander officieel identiteitsbewijs

De Apple Watch afgeven

Wanneer je bij een winkel bent aangekomen, wordt het apparaat door een technicus geïnspecteerd. Als je Apple Watch een hardwarereparatie nodig heeft, wordt deze naar een Apple reparatiecentrum gestuurd. Voordat de Watch wordt verzonden, moet je deze loskoppelen van je iPhone. Als je de apparaten loskoppelt, probeert je iPhone een reservekopie van je Apple Watch te maken. Deze reservekopie kun je na de reparatie op de Apple Watch terugzetten.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.