Een Apple Watch voorbereiden op service

Volg deze stappen voordat u een Apple Watch opstuurt voor reparatie of vervanging.

Voordat u een Apple Watch naar ons opstuurt

Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zoveel mogelijk van deze stappen uit te voeren.

De Apple Watch loskoppelen

Als u de apparaten loskoppelt, probeert de iPhone een reservekopie van de Apple Watch te maken. Deze reservekopie kunt u op de Apple Watch terugzetten wanneer het apparaat terugkomt van de reparatie.

Volg deze stappen om de apparaten los te koppelen:

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik boven in het scherm op de naam van het horloge.
  4. Tik op i-symbool naast het apparaat dat u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'. Tik op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) op 'Verwijder [aanbieder]-abonnement'.
  6. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in. Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten, kunt u dit opnieuw instellen
  7. Tik opnieuw om te bevestigen.

Als u de iPhone niet hebt, maar de Apple Watch wel werkt, kunt u alle inhoud en instellingen van de Apple Watch wissen. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Tik op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) op 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

U hoeft het bandje of andere accessoires van de Apple Watch niet op te sturen.

Lees hoe u een bandje verwijdert. Als u een schakelarmband als bandje hebt, denk er dan aan dat u de schakels losmaakt voordat u het bandje verwijdert.

De Apple Watch opsturen

U kunt het apparaat nu opsturen voor reparatie. Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen over hoe u het apparaat per post kunt opsturen. Als u al een vervangende Apple Watch hebt ontvangen, volgt u deze stappen om het apparaat in te stellen

Als u geen instructies hebt ontvangen of als u nog geen reparatieverzoek hebt ingediend, neemt u contact op met Apple Support.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.