Over de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter

U kunt een Mac met een Thunderbolt 3 (USB-C)- of USB-C-poort aansluiten op een HDMI-beeldscherm, terwijl u de Mac tegelijkertijd kunt opladen en aansluiten op een USB-A-apparaat. iPad Pro-modellen met een USB-C-poort kunnen deze adapter ook gebruiken.

adapter

Met de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter sluit u de volgende apparaten aan op een beeldscherm dat een HDMI-kabel gebruikt:

Met de adapter kunt u de Mac of iPad Pro ook aansluiten op USB-A-apparaten, en er is ook een USB-C-poort voor het opladen van de Mac-notebook of iPad Pro. De drie poorten kunnen tegelijkertijd worden gebruikt.

Video

HDMI

Gebruik de HDMI-poort van deze adapter om een beeldscherm, tv of projector met een HDMI-kabel aan te sluiten. De adapter is compatibel met HDCP en ondersteunt de specificaties hieronder, afhankelijk van het model van de adpater.

U vindt het modelnummer op de zijkant van de adapter, bij de poorten.

Model A2119 ondersteunt HDMI 2.0 bij de volgende resoluties en verversingsfrequenties als u deze gebruikt in combinatie met macOS Mojave of hoger of iOS 12 of hoger. Dit model ondersteunt eveneens HDR-video in HDR10- en Dolby Vision-videostructuren als het is aangesloten op een compatibel afspeelapparaat en beeldscherm of compatibele tv of projector.

• Tot 1080p bij 60 Hz
  • 3840 x 2160 bij 30 Hz
  • 3840 x 2160 bij 60Hz op deze apparaten:
    • 15-inch MacBook Pro geïntroduceerd in 2017 of later
    • Retina iMac geïntroduceerd in 2017 of later
    • iMac Pro
    • iPad Pro (voor synchrone weergave bij deze resolutie en verversingsfrequentie is iOS 12.3 of hoger vereist)

Model A1621 ondersteunt HDMI 1.4b bij de volgende resoluties en verversingsfrequenties als u deze gebruikt in combinatie met macOS Sierra 10.12 of hoger of iOS 12 of hoger:

• Tot 1080p bij 60 Hz
  • 3840 x 2160 bij 30 Hz

Nadat u een beeldscherm, tv of projector hebt aangesloten, moeten de videobeelden binnen 10 seconden op de Mac of iPad Pro verschijnen.

Gegevensoverdracht en het opladen van andere apparaten

USB-A

Gebruik de USB-A-poort van deze adapter in combinatie met USB-sticks, camera's en andere apparaten die kunnen worden aangesloten op USB-A voor gegevensoverdracht of het opladen van apparaten. De adapter ondersteunt USB 3-overdrachtssnelheden tot 5 Gbps.

U kunt bijvoorbeeld de Apple Lightning-naar-USB-kabel aansluiten op deze poort om een iPhone, iPad of iPod te synchroniseren en op te laden met de Mac.

Een Mac of iPad Pro opladen

USB-C

Gebruik de USB-C-poort van deze adapter voor het opladen van een Mac-notebook of iPad Pro, niet voor gegevensoverdracht of video. U kunt bijvoorbeeld een uiteinde van de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel of Apple USB-C-oplaadkabel aansluiten op de USB-C-poort van deze adapter en het andere uiteinde op een Apple USB-C-lichtnetadapter.

Omdat deze adapter stroom afneemt van de Mac of iPad Pro, zelfs als ze in de sluimerstand staan, kunt u de adapter misschien het beste loskoppelen wanneer deze niet is aangesloten om de apparaten op te laden.

Meer informatie

Als u problemen met de adapter hebt, koppelt u deze los van de netvoeding. Vervolgens controleert u of alle kabels goed zijn aangesloten op de adapter voordat u de adapter aansluit op de Mac of iPad Pro.

Lees meer over het gebruik van 4K-beeldschermen, 5K-beeldschermen en Ultra HD-tv's met de Mac.

De volgende apparaten zijn niet compatibel met deze adapter:

• G-Technology G-DRIVE mobile USB 3.0 harde schijf (Apple onderdeelnummer HF4F2VC/A)
  • Apple USB SuperDrive-modellen, gemaakt vóór het najaar van 2010

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.