Over de beveiligingsinhoud van Safari 10.1.1

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van Safari 10.1.1 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Safari 10.1.1

Releasedatum 15 mei 2017

JavaScriptCore

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7005: lokihardt van Google Project Zero

Toegevoegd op 9 juni 2017

Safari

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot een denial of service van het programma

Beschrijving: een probleem in het menu 'Geschiedenis' van Safari is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-2495: Tubasa Iinuma (@llamakko_cafe) van Gehirn Inc.

Safari

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het bezoeken van een schadelijke website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een probleem met inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2500: Zhiyang Zeng en Yuyang Zhou van Tencent Security Platform Department

CVE-2017-2511: Zhiyang Zeng van Tencent Security Platform Department

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-2496: Apple

CVE-2017-2505: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-2506: Zheng Huang van het Baidu Security Lab in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2514: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-2515: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-2521: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-2525: Kai Kang (4B5F5F4B) van het Xuanwu Lab van Tencent (tencent.com) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2526: Kai Kang (4B5F5F4B) van het Xuanwu Lab van Tencent (tencent.com) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2530: Wei Yuan van het Baidu Security Lab, Zheng Huang van het Baidu Security Lab in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2531: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-2538: Richard Zhu (fluorescence) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2539: Richard Zhu (fluorescence) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2544: 360 Security (@mj0011sec) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-2547: lokihardt van Google Project Zero, Team Sniper (Keen Lab en PC Mgr) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-6980: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-6984: lokihardt van Google Project Zero

Bijgewerkt op 20 juni 2017

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verwerking van WebKit Editor-commando's. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2504: lokihardt van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verwerking van WebKit-containernodes. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2508: lokihardt van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verwerking van pageshow-gebeurtenissen. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2510: lokihardt van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verwerking van WebKit-frames in de cache. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2528: lokihardt van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-2536: Samuel Groß en Niklas Baumstark in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij het laden van frames. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-2549: lokihardt van Google Project Zero

WebKit Web Inspector

Beschikbaar voor: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 en macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan niet-ondertekende code uitvoeren

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-2499: George Dan (@theninjaprawn)

Aanvullende erkenning

Safari

Met dank aan Flyin9_L (ZhenHui Lee) (@ACITSEC) voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.