De bureaubladafbeelding (achtergrond) van de Mac wijzigen

De Mac bevat foto's en ander afbeeldingen die u als bureaubladafbeelding kunt gebruiken om uw Mac aan te passen aan uw eigen smaak. U kunt ook eigen afbeeldingen gebruiken.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen via Systeemvoorkeuren

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  3. Selecteer in het paneel 'Bureaublad' aan de linkerkant een map met afbeeldingen en klik vervolgens op een afbeelding om uw bureaubladafbeelding te wijzigen.

In macOS Mojave of hoger kunt u ook kiezen uit dynamische bureaubladafbeeldingen, die in de loop van de dag automatisch veranderen op basis van hoe laat het is op uw locatie.

Een map met eigen afbeeldingen toevoegen

U voegt een map met eigen afbeeldingen toe door onder de lijst met mappen op de plus-knop (+) te klikken en vervolgens de map met uw afbeeldingen te kiezen.

U krijgt de beste resultaten als u afbeeldingen kiest die op uw opstartschijf worden bewaard. Afbeeldingen die op een andere schijf worden bewaard, worden mogelijk niet altijd goed geladen na opnieuw opstarten van de Mac; dit hangt ervan af hoe snel deze schijf beschikbaar is na het opstarten.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit Foto's

1. Open de app Foto's.
  2. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, sleept u het Foto's-venster naar het bureaublad dat u wilt wijzigen.
  3. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op de afbeelding die u wilt gebruiken.
  4. Selecteer 'Deel' in het contextuele menu en kies 'Stel bureaubladafbeelding in' in het submenu.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit de Finder

1. Ga in een Finder-venster op uw bureaublad naar het afbeeldingsbestand dat u wilt gebruiken.
  2. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op het bestand en kies in het contextuele menu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, wordt alleen de bureaubladafbeelding van uw primaire beeldscherm gewijzigd.

Als u de optie 'Stel bureaubladafbeelding in' niet ziet staan in het contextuele menu, ziet u in plaats daarvan het submenu 'Voorzieningen'. Selecteer in dat submenu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'.