De bureaubladafbeelding (achtergrond) van de Mac wijzigen

De Mac bevat foto's en ander afbeeldingen die u als bureaubladafbeelding kunt gebruiken om uw Mac aan te passen aan uw eigen smaak. U kunt ook eigen afbeeldingen gebruiken.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen via Systeemvoorkeuren

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  3. Selecteer in het paneel 'Bureaublad' aan de linkerkant een map met afbeeldingen en klik vervolgens op een afbeelding om uw bureaubladafbeelding te wijzigen.

Systeemvoorkeuren-venster 'Bureaublad en schermbeveiliging'

In macOS Mojave kunt u dynamische bureaubladafbeeldingen gebruiken. Hierbij wordt de afbeelding automatisch aangepast aan het tijdstip van de dag op de plek waar u zich bevindt. U kunt voor Dynamisch bureaublad kiezen uit twee thema's: 'Mojave' en 'Zonnetinten'. U kunt ook kiezen uit enkele statische bureaubladafbeeldingen, waaronder 'Mojave bij dag' en 'Mojave bij nacht'.

Een map met eigen afbeeldingen toevoegen

U voegt een map met eigen afbeeldingen toe door onder de lijst met mappen op de plus-knop  te klikken en vervolgens de map met uw afbeeldingen te kiezen. U kunt ook een willekeurige afbeelding kiezen.

Foto's-venster, met contextueel menu

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit Foto's

1. Open de app Foto's.
  2. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, sleept u het Foto's-venster naar het bureaublad dat u wilt wijzigen.
  3. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op de afbeelding die u wilt gebruiken.
  4. Selecteer 'Deel' in het contextuele menu en kies 'Stel bureaubladafbeelding in' in het submenu.

Een afbeelding op het bureaublad, met contextueel menu

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit de Finder

1. Ga in een Finder-venster op uw bureaublad naar het afbeeldingsbestand dat u wilt gebruiken.
  2. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op het bestand en kies in het contextuele menu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, wordt alleen de bureaubladafbeelding van uw primaire beeldscherm gewijzigd.

Als u de optie 'Stel bureaubladafbeelding in' niet ziet staan in het contextuele menu, ziet u in plaats daarvan het submenu 'Voorzieningen'. Selecteer in dat submenu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'.

Meer informatie

• Voor bureaubladafbeeldingen kunt u de volgende bestandsstructuren gebruiken: PNG, JPEG, TIFF en PICT.
  • Voor meer informatie over de instellingen in 'Bureaublad' van Systeemvoorkeuren klikt u op vraagteken in de hoek van het Systeemvoorkeuren-venster 'Bureaublad'.
  • De iPhone-achtergrond wijzigen
  • De schermbeveiliging wijzigen