De bureaubladafbeelding van uw Mac wijzigen

De Mac bevat al een groot aantal foto's en ander afbeeldingen die u als bureaubladafbeelding kunt gebruiken om uw Mac aan te passen aan uw eigen smaak. U kunt ook eigen afbeeldingen gebruiken.

Volg deze stappen om de afbeelding te wijzigen die wordt gebruikt als achtergrond van uw scherm. U kunt dit doen vanuit Foto's, de Finder of de systeemvoorkeuren voor Bureaublad.

contextueel menu in Foto's

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit Foto's

1. Open de app Foto's.
  2. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, sleept u het Foto's-venster naar het bureaublad dat u wilt wijzigen.
  3. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op de afbeelding die u wilt gebruiken.
  4. Selecteer 'Deel' in het contextuele menu en kies 'Stel bureaubladafbeelding in' in het submenu.

contextueel menu in Finder

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit de Finder

1. Ga in een Finder-venster op uw bureaublad naar het afbeeldingsbestand dat u wilt gebruiken.
  2. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op het bestand en kies in het contextuele menu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, wordt alleen de bureaubladafbeelding van uw primaire beeldscherm gewijzigd.

Als u de optie 'Stel bureaubladafbeelding in' niet ziet staan in het contextuele menu, ziet u in plaats daarvan het submenu 'Voorzieningen'. Selecteer in dat submenu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit de systeemvoorkeuren voor Bureaublad

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  2. Selecteer links op het tabblad 'Bureaublad' een map met afbeeldingen en klik vervolgens rechts op een afbeelding.

venster systeemvoorkeuren Bureaublad en schermbeveiliging

Als u een map met eigen afbeeldingen wilt toevoegen, klikt u op de knop 'Voeg toe'  onder de mappenlijst. Voor meer informatie over de instellingen in dit venster klikt u op vraagteken in de hoek van het venster.