Een downgrade van iCloud-opslag uitvoeren

Als u te veel ruimte in iCloud hebt, kunt u een downgrade van uw opslagabonnement uitvoeren.

Wat gebeurt er wanneer u een opslagabonnement verkleint

Wanneer u de downgrade van een iCloud-opslagabonnement uitvoert, wordt de opslag aan het einde van uw maandelijkse of jaarlijkse abonnement verkleind.*

Als u uw abonnement verkleint of annuleert en de iCloud-inhoud groter is dan uw beschikbare opslagruimte, worden nieuwe foto's en video's niet geüpload naar iCloud Foto's, worden bestanden niet geüpload naar iCloud Drive, wordenBerichten in iCloud niet bijgewerkt en worden er geen reservekopieën gemaakt van uw iOS-apparaten. Leer hoe u uw opslag beheert door informatie die u niet langer nodig hebt, te verwijderen.

Als u teruggaat naar het gratis iCloud-opslagabonnement, hebt u 5 GB opslag.

De downgrade van iCloud-opslag op een apparaat uitvoeren

U kunt een iCloud-opslagabonnement verkleinen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Volg gewoon deze snelle stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Beheer opslag' of 'iCloud-opslag'. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' als u iOS 10.2 of lager gebruikt.
  2. Tik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  3. Tik op 'Downgrade-mogelijkheden' en voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Kies een ander abonnement.
  5. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik rechtsonder op 'Beheer'.
  3. Klik rechtsboven op 'Wijzig opslagabonnement'.
  4. Klik op 'Downgrade-opties'.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  6. Kies een ander abonnement.
  7. Klik op 'Gereed'.

Op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  4. Klik op 'Downgrade-opties'.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  6. Kies een ander abonnement.
  7. Klik op 'Gereed'.

Meer informatie

* Neem binnen 14 dagen na een upgrade contact op met Apple als u een terugbetaling wilt ontvangen. Gedeeltelijke terugbetalingen zijn beschikbaar indien dit door de wet is vereist.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.