Uw iCloud-opslagabonnement downgraden of opzeggen

Als u meer iCloud-opslagruimte hebt dan u nodig hebt, kunt u uw opslagabonnement op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc downgraden of opzeggen.

Wat er gebeurt wanneer u een downgrade van uw opslagabonnement uitvoert

Als uw iCloud-opslag de capaciteit van uw nieuwe opslagabonnement overschrijdt, worden uw gegevens niet meer gesynchroniseerd of bijgewerkt. iCloud wordt pas weer bijgewerkt wanneer u uw opslagcapaciteit vergroot of gegevens verwijdert om ruimte vrij te maken.

Als u uw abonnement verkleint of opzegt, wordt de opslagwijziging van kracht nadat de factureringsperiode van uw huidige abonnement is verstreken.* Als u teruggaat naar het gratis iCloud-opslagabonnement, hebt u 5 GB opslag.

Lees wat er gebeurt als u zich aanmeldt voor Apple One en uw opslagabonnement verkleint.

* Gedeeltelijke terugbetalingen zijn beschikbaar indien dit door de wet is vereist. Als u uw iCloud-opslagabonnement onlangs hebt gewijzigd, neemt u binnen 14 dagen contact op met Apple voor een terugbetaling. Lees hier hoe u een terugbetaling aanvraagt.

Downgraden of opzeggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Beheer opslag' of 'iCloud-opslag'.
  2. Tik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  3. Tik op 'Downgrade-mogelijkheden' en voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Kies een ander abonnement.
  5. Tik op 'Gereed'. Kunt u niet op 'Gereed' tikken?

Downgraden of opzeggen op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, hoeft u niet op 'Apple ID' te klikken.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Beheer'.
  4. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  5. Klik op 'Downgrade-opties'.
  6. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  7. Kies een ander abonnement.
  8. Klik op 'Gereed'. Kunt u niet op 'Gereed' klikken?

Downgraden of opzeggen op uw Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  4. Klik op 'Downgrade-opties'.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  6. Kies een ander abonnement.
  7. Klik op 'Gereed'. Kunt u niet op 'Gereed' klikken?

Als u zich abonneert op Apple One

Apple One bundelt Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud-opslag en meer in één handig abonnement. Als u al een iCloud-opslagabonnement hebt, hoeft u dit niet op te zeggen wanneer u zich aanmeldt voor Apple One. Lees wat er met uw iCloud-opslag gebeurt wanneer u zich abonneert

Als u zowel voor Apple One als voor een iCloud-opslagabonnement betaalt, kunt u het iCloud-opslagabonnement downgraden of opzeggen, want u kunt gebruikmaken van de iCloud-opslag die bij Apple One is inbegrepen.

Als u de iCloud-opslag in Apple One opzegt of verkleint, zegt u daarmee uw Apple One-abonnement op. Lees hoe u uw abonnementen kunt bekijken of opzeggen

Als u 'Gereed' niet kunt selecteren

Als u niet op 'Gereed' kunt klikken, moet u controleren of u wel bent ingelogd met dezelfde Apple ID als u voor uw iCloud-opslagabonnement gebruikt. U kunt deze stappen ook op een ander apparaat proberen. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.