Uw zoekgeraakte AirPods vinden

Gebruik Zoek mijn om uw AirPods, AirPods Pro of AirPods Max op een kaart te vinden en een geluid af te spelen om ze te vinden.

Over Zoek mijn

Zoek mijn is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Er is geen andere Apple voorziening om uw apparaat te zoeken, de locatie ervan te volgen of het op een andere manier te signaleren.

Om uw AirPods te vinden, moet u 'Zoek mijn' configureren op uw iPhone, iPad of iPod touch die u gebruikt met uw AirPods. Voordat u uw AirPods probeert te vinden, moet u bijwerken naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS.

U kunt uw AirPods ook op het internet vinden met iCloud.com. Bij sommige AirPods-modellen kan de ervaring op het internet anders zijn en is bepaalde functionaliteit mogelijk niet beschikbaar.

Als u 'Zoek mijn' nog niet had ingeschakeld voordat uw AirPods zoekraakten, is het niet mogelijk om ze met behulp van Zoek mijn terug te vinden.

Lees hoe u 'Zoek mijn' configureert

Uw AirPods vinden op een kaart

Als u uw AirPods bent verloren of kwijtgeraakt, kunt u ze mogelijk terugvinden met de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID. Met de AirPods Pro (2e generatie) kunt u ook de oplaadcase op de kaart vinden als deze is gescheiden is geraakt van uw AirPods.

Uw AirPods vinden in de Zoek mijn-app

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  3. Kies de AirPods. Onder elk apparaat wordt een locatie of 'Geen locatie gevonden' weergegeven.

Het Zoek mijn-netwerk inschakelen

Als u het Zoek mijn-netwerk inschakelt, kunt u de locatie van uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro, AirPods Pro (2e generatie) of AirPods Max mogelijk ook zien als uw iPhone, iPad of iPod touch niet is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Instellingen-app.
  2. Selecteer uw naam en selecteer vervolgens 'Zoek mijn'.
  3. Selecteer 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel vervolgens 'Zoek mijn [apparaat]' in.
  4. Schakel 'Zoek mijn-netwerk' in.
    'Zoek mijn-netwerk' inschakelen op een iPhone om deze te vinden, zelfs als de iPhone offline is

Een geluid afspelen op uw AirPods

Als uw AirPods zich in de buurt bevinden van een van uw Apple apparaten en verbonden zijn met Bluetooth, kunt u een geluid afspelen om u te helpen ze te vinden. Met AirPods Pro (2e generatie) kunt u ook een geluid laten afspelen om de oplaadcase te vinden.

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  3. Kies uw AirPods in de lijst.
  4. Tik op 'Speel geluid af' om een geluid af te spelen dat steeds luider wordt.
    In Zoek mijn kunt u tikken op 'Speel geluid af' om uw AirPods te vinden

Zorg ervoor dat uw AirPods niet in of op uw oren zitten voordat u een geluid afspeelt.

Een melding ontvangen als u uw AirPods achterlaat

Op een iPhone 12 of nieuwer kunt u scheidingsmeldingen configureren om te voorkomen dat u uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro, AirPods Pro (2e generatie) of AirPods Max achterlaat op een onbekende locatie.

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Ga naar het tabblad 'Apparaten' en kies uw AirPods.
  3. Tik onder 'Meldingen' op 'Melding indien achtergelaten'.
  4. Schakel 'Melding indien achtergelaten' in.
    'Melding indien achtergelaten' inschakelen op een iPhone

De verloren-modus inschakelen voor uw AirPods

Wanneer u de verloren-modus inschakelt voor uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro, AirPods Pro (2e generatie) of AirPods Max, kunt u een bericht delen met uw telefoonnummer of e-mailadres. Als iemand uw AirPods vindt, verschijnt het bericht op uw iPhone.

De verloren-modus inschakelen:

1. Open de Zoek mijn-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Ga naar het tabblad 'Apparaten' en kies uw AirPods.
  3. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' en selecteer 'Activeer'.
  4. Volg de stappen op het scherm als u wilt dat uw contactgegevens worden weergegeven voor uw zoekgeraakte AirPods.
    Uw AirPods Pro opgeven als verloren op een iPhone
  5. Selecteer 'Activeer'.

Als uw AirPods offline zijn

Als uw AirPods buiten bereik zijn of moeten worden opgeladen, ziet u de laatst bekende locatie of de tekst 'Geen locatie gevonden' of 'Offline'.

U kunt dan geen geluid afspelen om ze te vinden, maar u kunt wel een routebeschrijving krijgen naar de locatie waar ze voor het laatst verbonden waren. Als ze weer online komen, ontvangt u een melding op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac waarmee u de AirPods gebruikt.

Een ontbrekende AirPod of oplaadcase vervangen

Als u uw AirPod of oplaadcase nog steeds niet kunt vinden of als er iets beschadigd is, kunt u het serienummer achterhalen en vervolgens contact opnemen met Apple Support voor een vervangend exemplaar. Vervolgens leest u hoe u het vervangende exemplaar configureert.

Meer informatie over prijzen en serviceopties voor AirPods