Een mobiele verbinding op de Apple Watch

Met een mobiele verbinding op Apple Watch kunt u bellen, berichten beantwoorden, meldingen ontvangen en meer, zelfs wanneer u niet in de buurt bent van uw iPhone.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u de meest recente software hebt geïnstalleerd op uw iPhone en uw Apple Watch.
  • Controleer op updates voor uw aanbiederinstellingen.
  • Zorg ervoor dat u een geschikt mobiel abonnement hebt bij een ondersteunde aanbieder. De iPhone en Apple Watch moeten gebruik maken van dezelfde aanbieder en u moet zich binnen het netwerkbereik van uw aanbieder bevinden bij het configureren van een mobiel netwerk op uw Watch.
  • Als u een zakelijk mobiel abonnement hebt, controleert u bij uw bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund. Prepaidaccounts en sommige oudere accounts worden momenteel niet ondersteund. Informeer bij uw aanbieder of uw account in aanmerking komt.

Uw mobiele abonnement configureren

U kunt de mobiele verbinding inschakelen tijdens de eerste configuratie van uw Apple Watch. Tijdens de configuratie zoekt u naar de optie om een mobiele verbinding te configureren. Vervolgens volgt u de instructies op het scherm.

U kunt ook later vanuit de Apple Watch-app een mobiele verbinding configureren:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op 'Configureer mobiel'.
  4. Volg de instructies voor uw aanbieder. Mogelijk moet u contact opnemen met uw aanbieder voor hulp.

Verbinding maken met een mobiel netwerk

Een Apple Watch met een mobiele verbinding schakelt automatisch over naar de meest energiezuinige draadloze verbinding. De Watch kan verbinding maken via een iPhone wanneer deze in de buurt is, via een wifinetwerk of via een mobiel netwerk. Bij verbinding met een mobiel netwerk maakt de Watch gebruik van LTE. Als LTE niet beschikbaar is, probeert uw Watch verbinding te maken met UMTS als dit wordt ondersteund door uw aanbieder.

Als uw Watch verbinding maakt met een mobiel netwerk, kunt u de signaalsterkte controleren in het bedieningspaneel of op de Verkenner-wijzerplaat. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm en veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen.

Volledig mobiel signaal in het bedieningspaneel op Apple Watch.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt groen wanneer het apparaat verbonden is. De groene stippen geven de signaalsterkte aan.

Bedieningspaneel op Apple Watch

De knop 'Mobiel netwerk' wordt wit wanneer het mobiele abonnement actief is, maar de Watch verbonden is met uw iPhone via Bluetooth of wifi.

Veranderen van aanbieder

Uw iPhone en Apple Watch moeten dezelfde aanbieder gebruiken. Als u verandert van aanbieder op uw iPhone,* moet u het eerdere abonnement van uw Apple Watch verwijderen en moet u zich aanmelden voor een nieuw abonnement. Dit doet u als volgt:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Uw Apple Watch zou automatisch moeten overschakelen naar de aanbieder die uw iPhone gebruikt. Als u een nieuw abonnement moet toevoegen, tikt u op 'Voeg een nieuw abonnement toe' en volgt u de instructies op het scherm. Als uw vorige abonnement nog steeds wordt weergegeven in de Apple Watch-app, kunt u dit verwijderen.

Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.

* Uw mobiele aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie.

Uw mobiele abonnement overzetten naar een nieuwe Apple Watch

Wanneer u een nieuwe Apple Watch in gebruik neemt, kunt u de mobiele service van uw oude Watch naar uw nieuwe overzetten. Dit doet u als volgt:

1. Verwijder het mobiele abonnement van uw oude Apple Watch. Dit kunt u vanuit de Apple Watch-app doen of door uw oude Apple Watch te wissen.
  2. Koppel uw nieuwe Apple Watch met uw iPhone. Tik tijdens de configuratie op 'Configureer mobiel' om een mobiel abonnement toe te voegen.
  3. Bij sommige aanbieders kunt u uw bestaande abonnement rechtstreeks vanuit de Apple Watch-app naar uw nieuwe Apple Watch overzetten.
  4. Als u geen optie ziet om uw mobiele abonnement over te zetten, neemt u contact op met uw aanbieder voor hulp.

Uw mobiele abonnement verwijderen

U kunt uw mobiele abonnement op elk gewenst moment verwijderen:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op de informatieknop  naast uw mobiele abonnement bovenaan het scherm.
  4. Tik op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'. Tik opnieuw om te bevestigen.
  5. Als u niet opnieuw gaat koppelen, moet u mogelijk contact opnemen met uw aanbieder om uw mobiele abonnement op te zeggen.*

Wanneer u de Apple Watch wist en loskoppelt, krijgt u ook de optie om het abonnement van uw Apple Watch te verwijderen. Als dit wordt gevraagd, kiest u 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

* Uw mobiele aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie.

Informatie over roaming in het buitenland

• Roaming wordt niet ondersteund buiten het dekkingsgebied van uw aanbieder.
  • Om LTE- en UMTS-banden in de hele wereld te dekken, zijn Apple Watches die geschikt zijn voor mobiele verbindingen beschikbaar in regionale modellen voor Noord- en Zuid-Amerika, het vasteland van China, en Europa/Azië/Oceanië. In tegenstelling tot de iPhone, zijn er geen wereldwijde Apple Watch-modellen die alle mobiele banden over de hele wereld ondersteunen.
  • Als uw Apple Watch is verbonden met uw iPhone of een wifinetwerk waarmee al eerder verbinding is gemaakt, kunt u toch alle functies van uw Apple Watch gebruiken, zelfs als de mobiele verbinding niet beschikbaar is.

Meer informatie over welke aanbieders in uw land of regio mobiele services aanbieden voor Apple Watch.

Meer informatie

• Gebruik de Apple Watch-app om uw mobiele datagebruik te controleren. Open de app op uw iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch', tik op 'Mobiel netwerk' en scrol naar het gedeelte 'Mobieledatagebruik'.
  • Als u de mobiele verbinding wilt in- of uitschakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen. Tik op de knop voor de mobiele verbinding  en schakel 'Mobiel netwerk' in of uit.
  • Als u de mobiele verbinding langere tijd ingeschakeld laat, raakt de batterij sneller leeg. Ook worden sommige apps mogelijk niet bijgewerkt als de Apple Watch niet is verbonden met de iPhone.
  • Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van derden via de mobiele verbinding wilt ontvangen op uw Apple Watch, moet uw gekoppelde iPhone ingeschakeld zijn en verbonden zijn met een mobiel of wifinetwerk.
  • Lees hier hoe u dual-sim gebruikt met de Cellular-modellen van Apple Watch.