Afspeellijsten aanmaken en delen

U kunt afspeellijsten aanmaken met muziek uit de Apple Music-catalogus of uw eigen verzameling en deze vervolgens delen met vrienden. U kunt de afspeellijsten die anderen met u delen in de bibliotheek bewaren.

iPad toont een afspeellijst met de naam Work Jams en iPhone toont een nummer van die afspeellijst in 'Huidige'.

Een afspeellijst aanmaken

U kunt afspeellijsten aanmaken op een iPhone, iPad of iPod touch; een Mac of pc ; of een Android-apparaat.

iPhone met Muziek-app open en Nieuwe afspeellijst bezig.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Zoek in de Muziek-app het nummer waarmee u de afspeellijst wilt beginnen. Druk lang op het nummer of gebruik 3D Touch en kies 'Zet in een afspeellijst' > 'Nieuwe afspeellijst'.
  2. Geef de afspeellijst een naam, een beschrijving en coverafbeelding. Voeg vervolgens meer nummers toe: tik op de knop voor muziek toevoegen 'Voeg muziek toe' en zoek het nummer in de bibliotheek of de Apple Music-catalogus, of blader door de nummers in de bibliotheek. Wanneer u een nummer vindt dat u wilt toevoegen, tik dan op de knop Voeg toe aan afspeellijst.
  3. Tik op 'Gereed' wanneer u geen nummers meer wilt toevoegen.

De nummers die u aan afspeellijsten toevoegt, worden niet automatisch toegevoegd aan de bibliotheek. Als u elk nummer aan de bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Op een Mac of pc

1. Zoek in iTunes het nummer waarmee u een afspeellijst wilt beginnen. Beweeg de muisaanwijzer erover, klik op drie horizontale, blauwe punten en kies 'Voeg toe aan afspeellijst' > 'Nieuwe afspeellijst'.
  2. Klik op de naam en coverafbeelding om de titel te wijzigen of om een afbeelding toe te voegen. Als u een beschrijving wilt toevoegen, klik dan op de knop Meer , en kies 'Voeg beschrijving toe'.
  3. Voeg meer nummers aan de afspeellijst toe door in de bibliotheek of de Apple Music-catalogus te zoeken of te bladeren. Wanneer u een nummer vindt dat u aan de afspeellijst wilt toevoegen, klikt u op drie horizontale, blauwe punten en kiest u 'Voeg toe aan afspeellijst' > '[de nieuwe afspeellijst]'.

De nummers die u aan afspeellijsten toevoegt, worden niet automatisch toegevoegd aan de bibliotheek. Als u elk nummer aan de bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Op een Android-apparaat

1. Zoek in de Apple Music-app het nummer waarmee u een afspeellijst wilt beginnen. Druk lang op het nummer en tik op 'Zet in een afspeellijst' > 'Nieuwe afspeellijst'.
  2. Geef de afspeellijst een naam, een beschrijving en coverafbeelding. Voeg vervolgens meer nummers toe: tik op roze cirkel met wit plusteken 'Voeg muziek toe' en zoek het nummer in de bibliotheek of de Apple Music-catalogus, of blader door uw bibliotheek. Wanneer u een nummer vindt dat u aan de afspeellijst wilt toevoegen, tikt u op wit vak met roze rand. (U ziet wit vinkje in roze vak wanneer het nummer is geselecteerd.) Tik op roze vinkje bovenaan het scherm wanneer u geen nummers meer wilt toevoegen.
  3. Tik opnieuw op roze vinkje om uw afspeellijst te bewaren.

De nummers die u aan afspeellijsten toevoegt, worden niet automatisch toegevoegd aan de bibliotheek. Als u elk nummer aan de bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Een afspeellijst delen via Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u uw afspeellijsten openbaar maken en naar uw vrienden versturen.

Een afspeellijst openbaar maken

Wanneer u een afspeellijst aanmaakt, moet u 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' inschakelen om de afspeellijst openbaar te maken. Wanneer u een afspeellijst openbaar maakt, kunnen anderen die vinden via de zoekfunctie.

Een afspeellijst versturen naar een vriend

U kunt afspeellijsten versturen naar vrienden via Berichten, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop en meer. Zoek de afspeellijst die u wilt delen en volg deze stappen:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: Tik op de knop Meer, vervolgens op 'Deel afspeellijst' de knop deel afspeellijst.
  • Op uw Mac of pc: Klik op de knop Meer en dan op 'Deel afspeellijst'.
  • Op uw Android-apparaat: Tik op de knop Meer opties , vervolgens op Deel afspeellijst 'Deel afspeellijst' om uw deelopties te bekijken.

Wanneer u kiest hoe u de afspeellijst wilt delen, wordt een nieuw venster geopend in de door u gekozen app en verschijnt een koppeling naar de afspeellijst. In sommige apps kunt u een bericht toevoegen alvorens de afspeellijst te versturen.

Een Apple Music-afspeellijst bewaren

U kunt alle openbare afspeellijsten toevoegen aan de bibliotheek, inclusief de afspeellijsten in het onderdeel 'Voor jou' van Apple Music of de afspeellijsten die uw vrienden naar u versturen. Om een afspeellijst in uw bibliotheek te bewaren, zoekt u deze afspeellijst op en tikt of klikt u op  'Voeg toe'.

De nummers in de afspeellijst worden niet automatisch toegevoegd aan de hoofdbibliotheek. Als u elk nummer van de afspeellijst aan de bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Als Apple of de eigenaar van de afspeellijst nummers aan een door u bewaarde afspeellijst toevoegt of eruit verwijdert, worden deze wijzigingen automatisch doorgevoerd in de afspeellijst die in de bibliotheek wordt bewaard.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.