Afspeellijsten van Apple Music maken en delen

Maak afspeellijsten met muziek uit de Apple Music-catalogus of uit uw eigen verzameling, en deel uw afspeellijsten met uw vrienden. Als iemand u een afspeellijst toestuurt, kunt u die bewaren.

iPad en iPhone met een afspeellijst met de naam 'Road Trip'.

Een afspeellijst aanmaken

iPhone met de optie 'Nieuwe afspeellijst' in het menu dat verschijnt wanneer u een nummer ingedrukt houdt.

1. Zoek een nummer op in de Muziek-app of Apple Music-app.
  2. Houdt het nummer ingedrukt. Als u op een computer werkt, zet u de aanwijzer op het nummer en klikt u op de knop 'Meer' .
  3. In het menu dat nu wordt weergegeven, kiest u 'Zet in een afspeellijst'.
  4. Tik of klik op 'Nieuwe afspeellijst'.
  5. Geef uw afspeellijst een naam. Als u wilt, kunt u een hoesafbeelding en een beschrijving toevoegen. Als u op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat werkt, tikt u op 'Gereed'.
  6. Zoek nu een ander nummer op en houd het ingedrukt. Op een computer zet u de aanwijzer op het nummer en klikt u op de knop 'Meer' .
  7. In het menu dat nu wordt weergegeven, kiest u 'Zet in een afspeellijst' en selecteert u de afspeellijst die u hebt aangemaakt.

De nummers die u aan afspeellijsten toevoegt, worden standaard niet automatisch toegevoegd aan de bibliotheek. Als u elk nummer aan de bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Een afspeellijst delen via Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u uw afspeellijsten openbaar maken en naar uw vrienden versturen.

Een afspeellijst openbaar maken

U maakt uw afspeellijst openbaar door bij het aanmaken van de afspeellijst de optie 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' in te schakelen. Als u een afspeellijst openbaar maakt, kan iedereen deze vinden.

iPhone met de optie 'Deel' in het menu dat verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' drukt.

Een afspeellijst versturen naar een vriend

Als u een abonnement op Apple Music hebt, kunt u afspeellijsten naar vrienden versturen via Berichten, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop enzovoort. De ontvanger van de afspeellijst moet ook een abonnement op Apple Music hebben.

Zoek de afspeellijst die u wilt delen en volg deze stappen:

• Op de iPhone, iPad of iPod touch: tik op de knop 'Meer' de knop 'Meer' en vervolgens op 'Deel' .
  • Op uw Mac of pc: klik op de knop 'Meer'  en vervolgens op 'Deel afspeellijst'.
  • Op een Android-apparaat: tik op de knop 'Meer' de knop 'Meer opties'  en vervolgens op Deel afspeellijst 'Deel afspeellijst' om de deelopties te bekijken.

Wanneer u hebt aangegeven hoe u uw afspeellijst wilt delen, wordt er een nieuw venster geopend in de gekozen app. In sommige apps kunt u een bericht toevoegen voordat u uw afspeellijst verstuurt.

iPhone met de afspeellijst 'Friends Mix'.

Een Apple Music-afspeellijst bewaren

U kunt alle openbare afspeellijsten toevoegen aan uw bibliotheek, inclusief de afspeellijsten in het onderdeel 'Voor jou' van Apple Music of de afspeellijsten die uw vrienden naar u versturen. Om een afspeellijst in uw bibliotheek te bewaren, zoekt u deze afspeellijst op en tikt of klikt u op 'Voeg toe'.

De nummers in de afspeellijst worden standaard niet automatisch toegevoegd aan de hoofdbibliotheek. Als u alle nummers van de afspeellijst aan uw bibliotheek wilt toevoegen, kunt u de instellingen wijzigen.

Als Apple of de eigenaar van de afspeellijst nummers aan een door u bewaarde afspeellijst toevoegt of eruit verwijdert, worden deze wijzigingen automatisch doorgevoerd in de afspeellijst die in uw bibliotheek wordt bewaard.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.