Tethered caching in macOS Sierra

Als je een schoolbeheerder of bedrijfsbeheerder bent, moet je mogelijk veel iOS-apparaten configureren. Lees hier hoe je tethered caching kunt gebruiken om sommige downloads voor je verbonden iOS-apparaten te versnellen.

In macOS High Sierra is tethered caching nu beschikbaar als 'Materiaalcaching'. Deze optie vind je in 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen'. Meer informatie over materiaalcaching in macOS High Sierra.

Wanneer je in de cache te plaatsen materiaal downloadt van het internet voor een iPhone, iPad of iPod touch die is verbonden met je Mac, wordt een kopie van de download bewaard op de Mac. De volgende keer dat een iOS-apparaat dat op je Mac is aangesloten, hetzelfde materiaal probeert te downloaden, wordt het rechtstreeks van je Mac gedownload via USB. Dit wordt 'tethered caching' genoemd.

Vereisten voor tethered caching controleren

Om tethered caching te gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of nieuwer

• Een Mac met macOS Sierra en iTunes 12.6 of nieuwer of Xcode 8.3 of nieuwer

Als je meerdere iOS-apparaten tegelijk wilt verbinden met je Mac, heb je ook een USB-hub nodig.

Tethered caching configureren

1. Als je Mac een notebook is, sluit je de voedingsadapter aan.

2. Log in op je Mac als beheerder.

3. Maak met je Mac verbinding met het internet via een ethernetkabel.

4. Klik in de Finder op 'Apps'.

5. Open Terminal vanuit de map 'Hulpprogramma's'.

6. Typ of plak dit commando in Terminal en druk op Return om de tethered-cachingvoorziening te starten:

sudo tethered-caching

7. Sluit een iOS-apparaat aan op je Mac via USB.

8. Download op het iOS-apparaat het in de cache te plaatsen materiaal, zoals een software-update.* Nadat de download is voltooid, koppel je je apparaat veilig los.

9. Herhaal stappen 7 en 8 voor alle apparaten. Als je een USB-hub gebruikt, kun je in het cache te plaatsen materiaal op al je apparaten tegelijkertijd downloaden. Wanneer je de download start, ontvangen je apparaten de gegevens rechtstreeks vanaf je Mac met een ethernetkabel.

Voor meer informatie over het commando tethered-caching(8) open je Terminal op een Mac met macOS 10.12.4 of nieuwer. Voer dan het commando man tethered-caching uit.

* In plaats van de download handmatig te starten in stap 8, kun je een MDM-oplossing (Mobile Device Management) gebruiken om de software in de cache op je aangesloten iOS-apparaten te installeren. Wanneer iOS-apparaten via USB zijn verbonden met een Mac, delen ze het netwerk en ontvangen ze MDM-commando's.