Tethered caching in macOS Sierra

Als u beheerder van een school of bedrijf bent, moet u misschien veel iOS-apparaten configureren. Leer hoe u tethered caching gebruikt om de downloadsnelheid te verhogen voor uw verbonden iOS-apparaten.

In macOS High Sierra is tethered caching nu beschikbaar als materiaalcaching; u vindt dit via 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen'. Meer informatie over materiaalcaching in macOS High Sierra.

Wanneer u in de cache te plaatsen materiaal downloadt van internet op een iPhone, iPad of iPod touch die is verbonden met uw Mac, wordt een kopie van de download bewaard op de Mac. De volgende keer dat een iOS-apparaat dat is verbonden met uw Mac probeert hetzelfde materiaal te downloaden, wordt het rechtstreeks vanaf uw Mac gedownload via USB. Dit wordt 'tethered caching' genoemd.

Tethered caching verschilt van de cachevoorziening van macOS Server, die een meer specifieke controle biedt en niet vereist dat clients verbinding maken via USB.

Vereisten voor tethered caching controleren

Dit hebt u nodig om tethered caching te gebruiken:

• Een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger
  • Een Mac met macOS Sierra en iTunes 12.6 of hoger of Xcode 8.3 of hoger

Om meerdere iOS-apparaten tegelijk te verbinden met uw Mac, hebt u ook een USB-hub nodig.

Tethered caching instellen

1. Als uw Mac een notebook is, sluit u de lichtnetadapter aan.
  2. Log in bij uw Mac als beheerder.
  3. Maak met uw Mac verbinding met internet via een Ethernet-kabel.
  4. Klik in de Finder op 'Programma's'.
  5. Open Terminal vanuit de map 'Hulpprogramma's'.
  6. Typ of plak dit commando in Terminal en druk op Return om de tethered caching-voorziening te starten:

sudo tethered-caching

7. Sluit een iOS-apparaat aan op uw Mac via USB.
  8. Download op het iOS-apparaat het in de cache te plaatsen materiaal, zoals een software-update.* Wanneer de download is voltooid, verbreekt u de verbinding met uw apparaat op een veilige manier.
  9. Herhaal stappen 7 en 8 voor alle apparaten. Als u een USB-hub gebruikt, kunt u in de cache te plaatsen materiaal op al uw apparaten tegelijk downloaden. Wanneer u de download start, ontvangen uw apparaten de gegevens rechtstreeks van uw Mac via een Ethernet-kabel.

Voor meer informatie over het commando tethered-caching(8) opent u Terminal op een Mac met macOS 10.12.4 of hoger. Voer dan het commando man tethered-caching uit.

* In plaats van de download in stap 8 handmatig te starten, kunt u een MDM-oplossing (Mobile Device Management) gebruiken om de in de cache geplaatste software te installeren op uw aangesloten iOS-apparaten. Wanneer iOS-apparaten via USB zijn verbonden met een Mac, delen ze het netwerk en ontvangen ze MDM-commando's.