Het toetsenbord van een iPad splitsen en verplaatsen

U kunt op de iPad een gesplitst toetsenbord gebruiken en het naar boven of naar beneden verplaatsen op het scherm om beter te kunnen typen.

Het toetsenbord splitsen

1. Open een app en tik op een tekstvak.
  2. Houd  rechtsonder op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Splits'.

Op de iPad Pro (12,9-inch) kan het toetsenbord niet worden gesplitst.

Een gesplitst toetsenbord weer samenvoegen

1. Tik op een tekstvak.
  2. Houd  rechtsonder op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Combineer'.

Als u de mogelijkheid om het toetsenbord te splitsen in of uit wilt schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Gesplitst toetsenbord'.

Het toetsenbord verplaatsen

U kunt het toetsenbord losmaken van de onderkant van het scherm en verplaatsen naar een ander deel van het scherm. Dit doet u als volgt:

1. Houd  ingedrukt.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Zwevend'.
  3. Houd  even ingedrukt en sleep nu meteen het toetsenbord naar boven of naar beneden op het scherm.

U kunt ook een gesplitst toetsenbord naar boven of naar beneden verplaatsen op het scherm. Houd  even ingedrukt en sleep nu meteen het toetsenbord naar boven of naar beneden op het scherm.

Als u een volledig toetsenbord weer onderaan in het scherm wilt zetten, houdt u  ingedrukt, veegt u omhoog en tikt u op 'In basis'.

Als u een gesplitst toetsenbord wilt samenvoegen en het weer onderaan in het scherm wilt zetten, houdt u  ingedrukt, veegt u omhoog en tikt u op 'Bijeen in basis'.