Lokale caching van SMB-directoryopsomming uitschakelen

U kunt lokale caching uitschakelen zodat u altijd een actuele lijst van bestanden en mappen op een SMB-share te zien krijgt. Op drukbezochte of grote bestands-shares kan het gebeuren dat items uit de Finder verdwijnen wanneer de lokale cache in macOS 10.11 of 10.12 opnieuw wordt opgebouwd.

Als u een SMB 2- of SMB 3-verbinding gebruikt, is lokale caching standaard ingeschakeld. In de volgende gevallen kunt u lokale caching beter uitschakelen:

• als het materiaal op de server vaak verandert;
  • Als de Finder soms een paar seconden lang een onvolledige lijst van het materiaal op een share of in een map weergeeft.

Lokale SMB-caching uitschakelen op een macOS-client

Controleer eerst of het bestand '/etc/nsmb.conf' aanwezig is op uw macOS-computer.

Als het bestand '/etc/nsmb.conf' op uw macOS-computer aanwezig is

1. Open het bestand '/etc/nsmb.conf' als gebruiker 'root'.
  2. Stel de waarde van 'dir_cache_max_cnt' in op '0' door de volgende regels toe te voegen:
    [default]
    dir_cache_max_cnt=0

3. Bewaar het bestand '/etc/nsmb.conf'.
  4. Om de wijzigingen te activeren, moet u eerst de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.

Als het bestand '/etc/nsmb.conf' niet op uw macOS-computer aanwezig is

1. Open Terminal.
  2. Gebruik deze commando's om een bestand '/etc/nsmb.conf' te maken waarin de waarde van 'dir_cache_max_cnt' is ingesteld op '0':
    sudo -s
    echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf
    echo "dir_cache_max_cnt=0" >> /etc/nsmb.conf
    exit
  3. Om de wijzigingen te activeren, moet u eerst de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.