Als u de melding 'Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig' ziet

Leer wat u moet doen wanneer u deze melding ziet in 'Instellingen' > 'Batterij'.

Wat de melding aangeeft

Als uw iPhone op iOS 10.2.1 tot iOS 11.2.6 draait, kan de volgende melding worden weergegeven in 'Instellingen' > 'Batterij': 'Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig'.

Als uw iPhone op iOS 11.3 of later draait, raadpleegt u De batterij en de prestaties van de iPhone voor meer informatie over hoe u de status van de batterij controleert.

Batterij-instellingen op een iPhone

Waarom de melding wordt weergegeven

Met behulp van de diagnostische iOS-test is gedetecteerd dat de batterij in uw iPhone mogelijk moet worden vervangen. Wanneer een batterij het einde van de gebruiksduur nadert, kan deze minder lading vasthouden en minder goed stroom leveren. Hierdoor moet de batterij mogelijk langer en vaker worden opgeladen en sluit de iPhone soms mogelijk onverwacht af.

Dit is geen veiligheidsprobleem, maar geeft aan dat de batterij mogelijk moet worden vervangen. U kunt de iPhone blijven gebruiken totdat u de batterij laat controleren. Ondertussen kan er sprake zijn van langere opstarttijden voor apps, een lagere beeldsnelheid bij het scrollen en andere prestatieverminderingen.

Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen met een beperkte levensduur, die uiteindelijk moeten worden gerepareerd of gerecycled. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prestaties en gebruiksduur van de batterij van een apparaat, waaronder het aantal oplaadcycli, chemische veroudering van de batterij en blootstelling aan extreme hitte of kou. Lees meer over de optimale gebruiks- en levensduur van de batterij.

Meer hulp

Als u hulp wilt bij een batterijvervanging, neemt u contact op met Apple Support voor de serviceopties.

Servicedekking voor een defecte batterij valt onder de eenjarige garantie van Apple, AppleCare+ en de consumentenwetgeving. Als de batterij geen servicedekking heeft, biedt Apple betaalde service voor batterijvervanging.

* Sommige nagemaakte batterijen en batterijen van derden zijn mogelijk niet juist ontworpen, wat kan resulteren in veiligheidsproblemen. We raden u aan naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider te gaan zodat u zeker weet dat u een originele Apple batterij ontvangt.