Gegevens voor Apple Configurator bewaren of migreren

Lees hier hoe je een reservekopie maakt van gegevens van Apple Configurator en deze terugzet.

Mogelijk moet je macOS opnieuw installeren op het werkstation van Apple Configurator of migreren naar een nieuw werkstation. Lees hier hoe je ervoor kunt zorgen dat je dezelfde iOS-apparaten kunt blijven beheren.

Maak een reservekopie van je gegevens

Maak een reservekopie van de gegevens van Apple Configurator voordat je macOS opnieuw installeert of migreert naar een nieuw werkstation:

1. Open Apple Configurator op je werkstation.

2. Kies 'Voorkeuren' in het Apple Configurator-menu.

3. Klik op 'Organisaties'.

4. Selecteer je organisatie, klik op de tandwielknoptandwielsymbool en kies 'Exporteer organisatie'.

5. Voer een wachtwoord in om het bestand van de organisatie te beveiligen.

6. Voer een bestandsnaam en locatie in om het bestand te bewaren en klik op 'Bewaar'.

Bewaar het bestand van de organisatie op een veilige plek totdat je klaar bent om de gegevens terug te zetten.

De gegevens terugzetten

Als je macOS opnieuw installeert of een nieuw werkstation configureert, volg je deze stappen om de gegevens van de organisatie te importeren:

1. Open Apple Configurator op je werkstation.

2. Kies 'Voorkeuren' in het Apple Configurator-menu.

3. Klik op 'Organisaties'.

4. Selecteer je organisatie, klik op de tandwielknoptandwielsymbool en kies 'Importeer organisatie'.

5. Selecteer het bestand van de organisatie dat je hebt bewaard en klik vervolgens op 'Importeer'.

6. Voer het wachtwoord in dat je hebt gebruikt om het bestand te beveiligen en klik vervolgens op 'Verstuur'.

Nu kun je de apparaten blijven beheren die op het oorspronkelijke werkstation zijn geconfigureerd.

Een reservekopie maken van andere gegevens

Als je andere gegevens zoals blauwdrukken of kopieën van iOS-software moet bewaren, moet je een reservekopie maken van de volgende mappen en deze weer terugzetten:

Blauwdrukken of kopieën van iOS-software

~/Bibliotheek/Group Containers/K36BKF7T3D.group.com.apple.configurator/

Voorkeuren

~/Bibliotheek/Containers/com.apple.configurator.ui/

Reservekopieën van het apparaat

~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/

Vertrouwens- en koppelingsgegevens van het apparaat

/var/db/lockdown

~/Bibliotheek/Keychains/login.keychain-db

Configuratieprofielen

Het pad wordt geselecteerd bij het bewaren en kan verschillen.