Waarvan maakt iCloud reservekopieën?

Als u iCloud-reservekopie gebruikt, hebt u een kopie van de gegevens op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Zo werkt het

iCloud-reservekopie maakt een kopie van de gegevens op uw iPhone, iPad en iPod touch. Als u een reservekopie van uw apparaat op iCloud hebt staan, kunt u heel eenvoudig een nieuw apparaat instellen of de gegevens op een van uw bestaande apparaten herstellen. Dit moet u doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat:

1. Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of ouder gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  2. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  3. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  4. Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  5. Controleer of u voldoende iCloud-opslagruimte hebt voor de reservekopie.

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Die opslagruimte kunt u niet alleen gebruiken voor uw iCloud-reservekopieën, maar ook om foto's en video's te bewaren in iCloud Foto's en documenten up-to-date te houden in iCloud Drive. Afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de hoeveelheid materiaal die u in iCloud bewaart, kan de gratis opslagruimte mogelijk vol raken. U kunt meer iCloud-opslag kopen of materiaal verwijderen.

Dit wordt opgenomen in iCloud-reservekopie

• App-gegevens
  • Apple Watch-reservekopieën
  • Apparaatinstellingen
  • HomeKit-configuratie
  • Organisatie van het beginscherm en apps
  • iMessage-, tekst- (sms) en mms-berichten1
  • Foto's en video's op uw iPhone, iPad en iPod touch1
  • Aankoopgeschiedenis van Apple voorzieningen, zoals muziek, films, tv-programma's, apps en boeken2
  • Beltonen
  • Visual Voicemail-wachtwoord (hiervoor moet dezelfde simkaart zijn geplaatst als tijdens het maken van de reservekopie)

Reservekopieën van uw iPhone, iPad en iPod touch bevatten alleen gegevens en instellingen die op het apparaat worden bewaard. Ze bevatten geen gegevens die al in iCloud worden bewaard, zoals contacten, agenda's, bladwijzers, e-mail, notities, gesproken memo's3, gedeelde foto's, iCloud Foto's, gezondheidsgegevens, gespreksgeschiedenis4 en bestanden die u bewaart in iCloud Drive.

1. Wanneer u Berichten in iCloud gebruikt of iCloud Foto's inschakelt, wordt uw materiaal automatisch bewaard in iCloud. Dat betekent dat het niet wordt opgenomen in uw iCloud-reservekopie.
2. Een iCloud-reservekopie bevat wel informatie over materiaal dat u hebt gekocht, maar niet het materiaal zelf. Wanneer u herstelt vanaf een iCloud-reservekopie, wordt materiaal dat u had gekocht, automatisch opnieuw gedownload van de iTunes Store, App Store of Books Store. Sommige soorten materiaal worden niet in alle landen automatisch opnieuw gedownload. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als er een terugbetaling voor heeft plaatsgevonden of als ze niet meer in de Store beschikbaar zijn. Lees wat u in uw land of regio opnieuw kunt downloaden van iTunes en wat u in uw land of regio kunt kopen bij de iTunes Store.
3. Als u iOS 11 of eerder gebruikt, worden gesproken memo's opgenomen in iCloud-reservekopie.
4. Als u iOS 10 of eerder gebruikt, wordt uw gespreksgeschiedenis opgenomen in iCloud-reservekopie.