iOS-compatibiliteit met Cisco QoS Fastlane en adaptive 802.11r

Lees hier welke iOS-apparaten de nieuwste wifioptimalisatiefuncties van Cisco voor bedrijfsnetwerken ondersteunen.

Vanaf iOS 10 en release 8.3 van de draadloze controller van Cisco is het mogelijk om adaptive 802.11r en QoS Fastlane te gebruiken. Elk apparaat dat compatibel is met iOS 10 of hoger ondersteunt QoS Fastlane. Meer informatie over iOS-compatibiliteit voor uw specifieke model iPhone, iPad of iPod touch.

Deze apparaten ondersteunen adaptive 802.11r:

• iPhone 6s en nieuwer
  • iPad Pro en nieuwer
  • iPad (5e generatie) en nieuwer

Over adaptive 802.11r

802.11r biedt draadloze clients de mogelijkheid om snel te roamen tussen toegangspunten op hetzelfde netwerk. Dankzij Fast Basic Service Set Transition (FT) kunnen clients roamen tussen toegangspunten zonder dat er telkens opnieuw een identiteitscontrole moet worden uitgevoerd bij elk nieuw toegangspunt.

Met adaptive 802.11r kunt u een netwerk configureren zonder Enable for Fast Transition te kiezen. Deze configuratie biedt iOS-clients nog wel de optie FT. iOS -apparaten en Cisco-toegangspunten geven beide aan dat adaptive 802.11r wordt ondersteund door het netwerk en dat FT kan worden gebruikt. Verouderde draadloze clients die 802.11r niet ondersteunen, kunnen wel verbinding maken met hetzelfde netwerk maar profiteren niet van sneller FT-roamen.

Over QoS Fastlane

Draadloos programmaverkeer in bedrijfsomgevingen moet vaak worden geprioriteerd op type. Vanwege real-time programmabeperkingen heeft spraak via wifiverkeer bijvoorbeeld een hogere prioriteit nodig dan Safari-webverkeer.

Er bestaan verschillende standaarden op basis waarvan netwerkapparaten overeenstemming bereiken over hoe verschillende typen verkeer worden gemarkeerd om ervoor te zorgen dat ze worden geprioriteerd. QoS Fastlane vereenvoudigt dit overeenstemmingsproces aanzienlijk, zodat overbelasting van het netwerk wordt geminimaliseerd en tijdgevoelig verkeer (zoals spraak of video) tijdig wordt afgeleverd.

Om de iOS-apps te kiezen waarvan het verkeer moet worden geprioriteerd door QoS Fastlane, moet u het netwerk configureren met een configuratieprofiel.

Meer informatie over payloads van configuratieprofielen en het toevoegen van iOS-apps aan de witte lijst.

Meer informatie

Draadloze controllers van Cisco die compatibel zijn met release 8.3 ondersteunen adaptive 802.11r en QoS Fastlane. Cisco-toegangspunten die compatibel zijn met 802.11n en 802.11ac, ondersteunen adaptive 802.11r en QoS Fastlane.

Meer informatie over 802.11r, adaptive 802.11r, QoS en QoS Fastlane:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.