iOS-compatibiliteit met Cisco QoS Fastlane en adaptive 802.11r

iOS-apparaten met iOS 10 en hoger ondersteunen QoS Fastlane op een compatibel Cisco WLAN.

Deze apparaten ondersteunen adaptive 802.11r:

• iPhone 6s en nieuwer

• iPad Pro en nieuwer

• iPad Air (3e generatie) en nieuwer

• iPad (5e generatie) en nieuwer

• iPod touch (7e generatie)

Over adaptive 802.11r

802.11r biedt draadloze clients de mogelijkheid om snel te roamen tussen toegangspunten op hetzelfde netwerk. Dankzij Fast Basic Service Set Transition (FT) kunnen clients roamen tussen toegangspunten zonder dat er telkens opnieuw een identiteitscontrole moet worden uitgevoerd bij elk nieuw toegangspunt.

Met adaptive 802.11r kunt u een netwerk configureren zonder 'Enable for Fast Transition' te kiezen. Deze configuratie biedt iOS-clients nog wel de mogelijkheid om FT te gebruiken. iOS-apparaten en Cisco-toegangspunten geven onderling aan dat adaptive 802.11r wordt ondersteund door het netwerk en dat FT kan worden gebruikt. Verouderde draadloze clients die 802.11r niet ondersteunen, kunnen wel verbinding maken met hetzelfde netwerk, maar profiteren niet van de snellere roaming die FT biedt.

Over QoS Fastlane

Draadloos programmaverkeer in bedrijfsomgevingen moet vaak worden geprioriteerd op type. Vanwege realtime programmabeperkingen moet spraak-via-wifi-verkeer bijvoorbeeld een hogere prioriteit krijgen dan Safari-webverkeer.

Er bestaan verschillende standaarden op basis waarvan netwerkapparaten overeenstemming bereiken over hoe verschillende typen verkeer worden gemarkeerd om ervoor te zorgen dat ze worden geprioriteerd. QoS Fastlane vereenvoudigt dit overeenstemmingsproces aanzienlijk, zodat overbelasting van het netwerk wordt geminimaliseerd en tijdgevoelig verkeer (zoals spraak of video) tijdig wordt afgeleverd.

Om de iOS-apps te kiezen waarvan het verkeer moet worden geprioriteerd door QoS Fastlane, moet u het netwerk configureren met een configuratieprofiel.

Meer informatie

Draadloze controllers van Cisco die compatibel zijn met release 8.3 ondersteunen adaptive 802.11r en QoS Fastlane. Cisco-toegangspunten die compatibel zijn met 802.11n en nieuwere standaarden (802.11ac, 802.11ax), ondersteunen adaptive 802.11r en QoS Fastlane.

Meer informatie over 802.11r, adaptive 802.11r, QoS en QoS Fastlane:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.