Over de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter

U kunt een Mac met een Thunderbolt 3-poort aansluiten op een apparaat dat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt.

Thunderbolt 3-naar-USB-C-adapter

Met de adapter voor Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2 verbindt u een Mac met een Thunderbolt 3-poort met een apparaat dat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt.

Deze adapter is niet compatibel met USB-C-poorten die geen Thunderbolt 3 ondersteunen, zoals USB-C-hubs of de USB-C-poort op MacBook-modellen uit 2015 of later.

Video

ThunderboltThunderbolt of Thunderbolt 2Thunderbolt 2

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Gebruik de Thunderbolt-poort van deze adapter om een Mac aan te sluiten op een beeldscherm dat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt. U kunt de adapter bijvoorbeeld gebruiken om een Mac aan te sluiten op een Apple Thunderbolt Display of LG Thunderbolt 2-beeldscherm.

De adapter is niet compatibel met DisplayPort- of Mini DisplayPort-beeldschermen, zoals het Apple LED Cinema Display. Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als een Mini DisplayPort Mini DisplayPort, maar de poorten hebben wel dezelfde vorm.

Gegevensoverdracht

ThunderboltThunderbolt of Thunderbolt 2Thunderbolt 2

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

U kunt de Thunderbolt-poort van deze adapter ook gebruiken om een externe harde schijf, een dock, Mac of ander apparaat met een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel aan te sluiten voor gegevensoverdracht. De adapter ondersteunt overdrachtssnelheden tot 10 Gbps op Thunderbolt-apparaten en tot 20 Gbps op Thunderbolt 2-apparaten.

Deze adapter is bidirectioneel, zodat u Thunderbolt 3-apparaten kunt aansluiten op een Mac met een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-poort. In dat geval moet de Mac gebruikmaken van macOS Sierra of nieuwer en moet het apparaat met Thunderbolt 3 in zijn eigen voeding voorzien.

Meer informatie

• De adapter krijgt geen voeding via Thunderbolt, dus u kunt uw Mac niet opladen door de adapter aan te sluiten op een extern Thunderbolt-beeldscherm of ander apparaat dat voeding levert via Thunderbolt.

• Andere adapters voor Thunderbolt 3 en USB-C