Voorkomen dat uw Mac updates downloadt op de achtergrond

Als u zich als systeembeheerder zorgen maakt over datagebruik of netwerkbandbreedte, kunt u voorkomen dat software-updates van Apple automatisch worden gedownload.

Uw software up-to-date houden is essentieel om uw Mac veilig te houden. Updates bieden ook nieuwe functies en kunnen de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit verbeteren. En wanneer updates automatisch worden gedownload, kunt u deze sneller en handiger installeren wanneer u daar klaar voor bent.

Als u systeembeheerder bent en wilt voorkomen dat software-updates automatisch worden gedownload, bijvoorbeeld om het datagebruik te beperken of netwerkbandbreedte te besparen, kunt u een van deze oplossingen gebruiken.

De voorkeuren voor software-updates gebruiken

Gebruik de voorkeuren voor software-updates om automatische softwaredownloads in of uit te schakelen. Deze methode is beschikbaar voor iedereen die zijn of haar eigen Mac-computer beheert.

Een configuratieprofiel gebruiken

Systeembeheerders kunnen automatische downloads voorkomen door een configuratieprofiel te gebruiken met de sleutel AutomaticDownload ingesteld op Onwaar in het domein com.apple.SoftwareUpdate.

Een Terminal-commando gebruiken

Systeembeheerders kunnen dit commando in Terminal invoeren om automatische downloads te voorkomen.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate AutomaticDownload -boolean FALSE

Meer informatie

Lees meer over de beveiligingsconfiguratie-updates en de gegevensbestanden die automatisch worden geïnstalleerd door macOS.