Contacten op uw iPhone, iPad of iPod touch beheren en verwijderen

Lees hier hoe u uw contacten configureert en beheert zodat ze worden weergeven zoals u wilt in de app Contacten, hoe u contacten verwijdert, en meer.

Een contactenaccount configureren

U kunt uw e-mailaccounts zo instellen dat ze contacten delen met de app Contacten. Als u een account hebt voor contactgegevens, zoals een adreslijst van een bedrijf of onderwijsinstelling, kunt u die ook configureren. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  2. Tik op 'Nieuwe account'.
  3. Tik op uw e-mailaccount en schakel Contacten in. Als u een contactenaccount (bijvoorbeeld een LDAP- of CardDAV-account) wilt configureren, tikt u op 'Anders'.
  4. Geef uw inloggegevens en uw wachtwoord op.
  5. Tik op 'Volgende'.

Als u meerdere accounts hebt geconfigureerd voor de app Contacten en u alleen contacten voor een bepaalde account wilt zien, opent u de app Contacten en tikt u linksboven op 'Groepen'.

Contacten in- of uitschakelen voor een account

Hebt u al een account geconfigureerd en wilt u alle contacten daarvan toevoegen of verwijderen? Dan schakelt u gewoon 'Contacten' voor die account in of uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  2. Tik op de account met de contacten die u wilt toevoegen of verwijderen.
  3. Als u contacten wilt toevoegen, schakelt u 'Contacten' in. Als u contacten wilt verwijderen, schakelt u 'Contacten' uit en tikt u vervolgens op 'Verwijder van iPhone'.

Een standaardaccount kiezen waaraan nieuwe contacten worden toegevoegd

Als u meerdere accounts hebt geconfigureerd in de app Contacten, kunt u kiezen aan welke account nieuwe contacten standaard worden toegevoegd. Ga naar 'Instellingen' > 'Contacten' > 'Standaardaccount' en selecteer een account.

De sorteervolgorde en weergave van contacten bepalen

U kunt zelf bepalen hoe uw contacten worden gesorteerd, bijvoorbeeld alfabetisch op voornaam of op achternaam. Ga naar 'Instellingen' > 'Contacten' en kies een van de volgende opties:

• Sorteer: sorteer contacten alfabetisch, op voornaam of achternaam.
  • Geef weer: geef de voornaam van uw contacten weer vóór of na de achternaam.
  • Korte naam: kies hoe de naam van uw contacten wordt weergegeven in apps zoals Mail, Berichten, Telefoon, enzovoort.

Een contact verwijderen

Wanneer u een contact verwijdert, wordt het permanent verwijderd van uw apparaat. En als u een contact verwijdert uit uw e-mailaccount, wordt het contact ook permanent verwijderd van alle apparaten die bij die e-mailaccount ingelogd zijn.

U verwijdert een contact als volgt:

1. Open Contacten en tik op het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder contact' en vervolgens nogmaals op 'Verwijder contact' om dit te bevestigen.