GIF's versturen en bewaren op een iPhone, iPad of iPod touch

Met de Berichten-app in iOS 10 en hoger kunt u in #images honderden populaire GIF's vinden die u in uw berichten kunt opnemen.

#images is beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, de Filipijnen, Ierland, India, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een GIF van #images toevoegen

Met #images kunt u in de Berichten-app zoeken naar GIF's en deze delen met uw contacten. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten, tik op  en voer een contact in of tik op een bestaand gesprek.
  2. Tik achtereenvolgens op  en op .
  3. Als u een specifieke GIF zoekt, tikt u op 'Zoek afbeeldingen' en voert u een zoekwoord in, bijvoorbeeld 'verjaardag'.
  4. Tik op de GIF om deze toe te voegen aan uw bericht.
  5. Tik op  om het bericht te versturen.

GIF's van #images worden alleen bewegend weergegeven in de Berichten-app op Apple apparaten.

Een GIF bewaren

U kunt een GIF die u in een bericht hebt ontvangen, bewaren voor gebruik in de Foto's-app op uw iOS-apparaat. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten.
  2. Open het bericht met de eerder verzonden GIF die u wilt bewaren.
  3. Houd uw vinger op de GIF en tik op 'Bewaar'. Als u een iPhone 6s of hoger hebt, kunt u 3D Touch gebruiken om een GIF te bewaren. Druk hard op de GIF, veeg omhoog en tik op 'Bewaar'.

Bezwaar tegen een afbeelding kenbaar maken

Als u in #images materiaal aantreft dat u onacceptabel of problematisch vindt, kunt u dit melden:

1. Tik op  en zoek naar de afbeelding die u wilt melden.
  2. Wanneer u de afbeelding hebt gevonden, houdt u uw vinger op de afbeelding om een groter voorbeeld te zien.
  3. Tik op de appnaam onder de afbeelding om de website voor de afbeelding te openen in Safari.
  4. Tik op  en vervolgens op 'Mail'.
  5. Geef het adres van de website door via e-mail aan images-reports@apple.com samen met een beschrijving van uw bezwaar.

Als u een claim of vraag hebt met betrekking tot een inbreuk op auteursrechten, meldt u dat hier.

Als #images ontbreekt uit applade

Zorg ervoor dat de #images-app is ingeschakeld:

1. Tik op  om de applade te openen. Veeg naar links op de applade en tik vervolgens op .
  2. Tik op 'Wijzig' en tik vervolgens op  om de #images-app toe te voegen.

Zorg ervoor dat uw toetsenbord is geconfigureerd in een ondersteunde taal of regio. Ga naar Instellingen > Algemeen > Taal en regio.

De #images-app is beschikbaar in de Verenigde Staat, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland, India, Singapore, Filippijnen en Japan.

Meer informatie

iMessage-apps gebruiken om met anderen samen te werken, berichten te versieren met stickers, een nummer te delen en meer.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.