Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten gebruiken op de iPhone of Apple Watch in Japan

In Japan kun je Suica-, PASMO- en ICOCA-kaarten in de Wallet-app gebruiken om met het openbaar vervoer te reizen en aankopen te doen in winkels met Apple Pay op je iPhone of Apple Watch.

Om een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart te gebruiken met Apple Pay, heb je het volgende nodig:

Wanneer je je eerste Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegt aan de Wallet-app, is de Express-modus standaard ingeschakeld voor die kaart. Met de Express-modus kun je je kaart gebruiken zonder je apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of te authenticeren met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Als je extra Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten toevoegt, kun je wijzigen welke kaart je instelt voor de Express-modus.

Meer informatie over de Express-modus.

* Om een PASMO- of ICOCA-kaart aan de Wallet-app toe te voegen, moet je twee-factor-authenticatie instellen voor je Apple ID.

Gebruikmaken van het openbaar vervoer met je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart

Je kunt Suica, PASMO of ICOCA met Apple Pay gebruiken om overal met het openbaar vervoer te reizen waar je een fysieke Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart kunt gebruiken, of waar interoperabele Integrated Circuit- (IC) of prepaidkaarten worden geaccepteerd.

Gebruikmaken van het openbaar vervoer met je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart

Als je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart is ingesteld voor de Express-modus, kun je snel voor ritten betalen met slechts een tikje op je iPhone of Apple Watch.

1. Controleer of het apparaat wel aan staat. Het hoeft niet verbonden te zijn met een mobiel of wifi-netwerk.
  2. Houd de bovenkant van je iPhone of je Apple Watch-scherm bij de scanner van de ticketpoort wanneer je in- en uitcheckt.
  3. Je ziet 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm. Als je een Apple Watch gebruikt, voel je ook een zacht tikje en hoor je een pieptoon.

Afhankelijk van je iPhone-model kun je wellicht je Express-moduskaart gebruiken wanneer je iPhone moet worden opgeladen.

Als je een kaart wilt gebruiken die niet is ingesteld voor de Express-modus:

• Op je iPhone: authenticeer met Face ID, Touch ID of je toegangscode.
  • Op je Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop om toegang te krijgen tot je kaarten, veeg omlaag om je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart te selecteren en authenticeer met je toegangscode.

Je Suica-kaart in de servicemodus zetten

Als je stationspersoneel je Suica-kaart wilt laten onderhouden, zet je je apparaat in de servicemodus voordat je het aan het stationspersoneel geeft.

Je Suica-kaart in de servicemodus zetten op je iPhone

1. Open de Wallet-app.
  2. Selecteer je Suica-kaart.
  3. Tik op de knop 'Meer'  en vervolgens op 'Kaartgegevens' het symbool 'Kaartgegevens'.
  4. Schakel de servicemodus in.

Je Suica-kaart in de servicemodus zetten op je Apple Watch

1. Verwijder de Apple Watch van je pols.
  2. Voer de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen.
  3. Druk tweemaal op de zijknop.
  4. Scrol naar beneden om je kaart te selecteren.
  5. Gebruik de Digital Crown om naar beneden te scrollen en tik op 'Schakel servicemodus in'.
  6. Vraag het stationspersoneel om je Apple Watch met het scherm naar beneden vast te houden.

Je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart in winkels gebruiken

Je kunt je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart gebruiken waar je deze symbolen ziet:

Suica-betalingskenmerk    PASMO-betalingssymbool

Mogelijk moet je bij de betaling de optie 'Suica', 'PASMO' of 'ICOCA' selecteren op het betaalapparaat of de verkoper laten weten met welke kaart je wilt betalen.

Wanneer je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart is ingesteld voor de Express-modus, kun je betalen met Apple Pay zonder je apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, te authenticeren of een app te openen. Mogelijk kun je zelfs aankopen doen wanneer je iPhone moet worden opgeladen.

1. Houd de bovenkant van je iPhone of het scherm van je Apple Watch bij de lezer voor contactloze betalingen.
  2. Wanneer de transactie is voltooid, zie je 'Gereed' en een vinkje op het scherm. Als je een Apple Watch gebruikt, voel je ook een zacht tikje en hoor je een pieptoon.

Als je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart niet is ingesteld voor de Express-modus, vind je hier meer informatie over aankopen doen met Apple Pay.

Het saldo van je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart controleren

Controleer het saldo van je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart op je iPhone of Apple Watch.

Op een iPhone

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart om je huidige saldo te bekijken.

Op een Apple Watch

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  3. Gebruik de Digital Crown om naar beneden te scrollen en je huidige saldo te bekijken.

Als je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaartsaldo niet wordt bijgewerkt

1. Open de Wallet-app op je iPhone.
  2. Tik op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  3. Tik op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Kaartgegevens' het symbool 'Kaartgegevens'.
  4. Schakel de servicemodus in en authenticeer vervolgens met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Tik op de kaart om de servicemodus uit te schakelen. Lees wat je moet doen als je saldo nog steeds niet wordt bijgewerkt.

Je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart opwaarderen

Als je geld wilt toevoegen aan je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart, heb je een ondersteunde creditcard of prepaidkaart in de Wallet-app nodig.

De Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart op je iPhone opwaarderen

1. Tik in de Wallet-app op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  2. Tik op 'Voeg geld toe'.
  3. Kies het bedrag dat je wilt toevoegen en tik op 'Voeg toe'.
  4. Selecteer de creditcard of prepaidkaart waarmee je wilt betalen en bevestig de transactie met Face ID of Touch ID.

De Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart op je Apple Watch opwaarderen

1. Tik in de Wallet-app op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  2. Tik op 'Voeg geld toe'.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een terugbetaling krijgen voor aankopen die met je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart zijn gedaan met Apple Pay

Voor artikelen die je hebt gekocht met een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart met Apple Pay, retourneer je het artikel naar hetzelfde betaalapparaat waar je de aankoop hebt gedaan, voordat je Suica, PASMO of ICOCA gebruikt om een andere aankoop te doen met Apple Pay.

Meer informatie over terugbetalingen voor aankopen die zijn gedaan met een betaalkaart met Apple Pay.

De Suica- of PASMO-app gebruiken

Wanneer je de Suica-app of de PASMO-app downloadt, kun je deze gebruiken voor extra services op je kaart. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken
  • Je vervoersschema aanmaken of wijzigen
  • Een Shinkansen- of Green Car-ticket kopen**
  • Het automatisch opladen van kaarten configureren (alleen met View Card)
  • Meldingen van JR East configureren of wijzigen

** Je kunt Shinkansen-tickets kopen voor de Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu en Hokuriku Shinkansen. Je kunt Green Car-tickets alleen voor treinen van JR East kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.