Exchange-uitnodigingen voor vergaderingen beheren op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe je Microsoft Exchange-uitnodigingen voor vergaderingen beheert met Agenda.

Je kunt Agenda gebruiken om collega's uit te nodigen voor een vergadering, uitnodigingen voor vergaderingen door te sturen, nieuwe vergadertijden voor te stellen enzovoort.

Vereisten controleren

Dit heb je nodig:

• Een iPhone, iPad, of iPod touch met de nieuwste versie van iOS of iPadOS

• Een account voor Microsoft Exchange 2010 of nieuwer

Collega's voor een vergadering uitnodigen

1. Open Agenda en tik op de knop ‘Voeg toe’ Geen alternatief voor afbeelding beschikbaar om een nieuwe gebeurtenis aan te maken. Voor een bestaande activiteit tik je op de activiteit en vervolgens op 'Wijzig'.

2. Tik op 'Genodigden'.

iPhone calendar add New Event screen with "Invitees" selected
  3. Voer de e-mailadressen in van de mensen die je wilt uitnodigen en tik vervolgens op 'Gereed'. Nadat je op 'Gereed' hebt getikt, ontvangt iedere genodigde een e-mail waarmee deze de uitnodiging kan accepteren, kan afwijzen of kan accepteren onder voorbehoud.

Een uitnodiging voor een vergadering doorsturen

Met sommige Exchange-servers kan elke genodigde voor een activiteit andere genodigden uitnodigen.

1. Open Agenda en tik op een activiteit.

2. Tik op 'Wijzig'.

3. Tik op 'Genodigden'.

4. Tik op 'Voeg genodigden toe'.

5. Voer de e-mailadressen in van de nieuwe genodigden en tik vervolgens op 'Gereed'. Als het een terugkerende vergadering betreft, tik je op 'Wijzig alleen deze' of 'Wijzig alle herhalingen'.

6. Tik op 'Gereed' op het scherm 'Wijzig activiteit'.

Een nieuwe vergadertijd voorstellen

Iedere genodigde kan een nieuwe tijd* voor een vergadering voorstellen in Agenda.

1. Open Agenda en tik op een activiteit.

2. Tik op 'Stel nieuwe tijd voor'.

Calendar app on iPhone showing the Propose New Time button on an event invitation.
  3. Kies een nieuwe tijd in de lijst van beschikbare opties.

4. Tik op 'Gereed'.

Agenda verstuurt een melding naar de organisator over de voorgestelde tijd. De organisator kan de voorgestelde tijd aanvaarden of afwijzen of via e-mail een antwoord sturen. Als de organisator de nieuwe tijd accepteert, wordt de tijd van de vergadering verplaatst.

Een vergadering annuleren

1. Open Agenda en tik op een activiteit.

2. Tik op 'Verwijder activiteit'.

iPhone calendar Event Details screen with "Delete Event" at the bottom
  3. Tik opnieuw op 'Verwijder activiteit' om te bevestigen.

Agenda stuurt alle genodigden voor de vergadering een melding dat deze is geannuleerd.

Meer informatie

Lees hier meer over het gebruik van Agenda op een iPhone, iPad en iPod touch.

* Voor deze functie is Office 365 of Microsoft Exchange 2016 of nieuwer vereist.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.