Widgets gebruiken op uw iPhone en iPod touch

Met widgets ontvangt u in één oogopslag actuele gegevens van uw favoriete apps.

In iOS 14 en hoger kunt u widgets op uw beginscherm gebruiken om uw favoriete informatie binnen handbereik te houden. Of u kunt widgets uit de Vandaag-weergave gebruiken door vanaf het beginscherm of toegangsscherm naar rechts te vegen.

iPhone met het beginscherm met widgets

Widgets toevoegen aan uw beginscherm

1. Houd vanuit het beginscherm een widget of een leeg gebied ingedrukt tot de apps bewegen.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' grijze toevoegknop in de linkerbovenhoek.
  3. Selecteer een widget, kies een van de drie beschikbare groottes en tik op 'Voeg widget toe'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Widgets toevoegen vanuit de Vandaag-weergave:

1. Houd een widget ingedrukt om het menu met snelle taken te openen.
  2. Tik op 'Wijzig beginscherm'.
  3. Sleep de widget naar de rechterrand van het scherm totdat deze op het beginscherm verschijnt.
  4. Tik op 'Gereed'.

iPhone met widgets in de Vandaag-weergave

Widgets toevoegen aan de Vandaag-weergave

1. Houd een widget of een leeg gebied in de Vandaag-weergave ingedrukt totdat de apps bewegen.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' grijs plussymbool in de linkerbovenhoek.
  3. Scrol omlaag om een widget te selecteren en kies uit drie beschikbare groottes.
  4. Tik op 'Voeg widget toe' en tik vervolgens op 'Gereed'.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een widget wijzigt

Uw widgets wijzigen

In iOS 14 en hoger kunt u uw widgets configureren. U kunt bijvoorbeeld de Weer-widget wijzigen om de weersvoorspelling voor uw huidige locatie of een andere locatie te zien. Dit doet u als volgt:

1. Houd een widget ingedrukt om het menu met snelle taken te openen.
  2. Tik op 'Wijzig widget' symbool 'Wijzig widget'.
  3. Breng uw wijzigingen aan en tik vervolgens buiten de widget om af te sluiten.

U kunt uw widgets ook verplaatsen zodat uw favorieten makkelijk te vinden zijn. Houd een widget ingedrukt totdat deze beweegt en verplaats de widget vervolgens over het scherm.

Widgetstapels gebruiken

In iOS 14 en hoger kunt u widgetstapels gebruiken om ruimte te besparen op uw beginscherm en in de Vandaag-weergave. U kunt slimme stapels gebruiken of uw eigen widgetstapels maken.

Een slimme stapel toevoegen

Een slimme stapel is een vooraf gemaakte verzameling widgets die de juiste widget weergeeft op basis van factoren zoals uw locatie, een activiteit of tijd. Een slimme stapel draait widgets automatisch om gedurende de dag de meest relevante informatie te tonen. Een slimme stapel aanmaken:

1. Houd een gebied op uw beginscherm of in de Vandaag-weergave ingedrukt totdat de apps bewegen.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' grijs plussymbool in de linkerbovenhoek.
  3. Scrol naar beneden en tik op 'Slimme stapel'.
  4. Tik op 'Voeg widget toe'.

iPhone met een widgetstapel

Uw eigen widgetstapels aanmaken

1. Houd een app of een leeg gebied op het beginscherm of in de Vandaag-weergave ingedrukt totdat de apps bewegen.
  2. Sleep een widget bovenop een andere widget. U kunt maximaal 10 widgets stapelen.
  3. Tik op 'Gereed'.

Een widgetstapel wijzigen

1. Houd de widgetstapel ingedrukt.
  2. Tik op 'Wijzig stapel'. U kunt nu de volgorde van de widgets in de stapel wijzigen door de app te verslepen naar waar u deze in de stapel wilt hebben. U kunt ook 'Slim draaien'* in- of uitschakelen. Of veeg naar links over een widget om deze te verwijderen.
  3. Tik op de knop 'Sluiten’ grijs x-symbool voor verwijderen wanneer u klaar bent.

* Als 'Slim draaien' is ingeschakeld, toont iOS u op elk moment van de dag de relevante widgets.

In iOS 15 kunt u 'Widgetsuggesties' inschakelen, zodat apps die u al gebruikt, automatisch op het juiste moment in uw slimme stapel verschijnen op basis van uw eerdere activiteit. Met een optie kunt u de widget aan uw stapel toevoegen, zodat deze altijd aanwezig is wanneer u hem nodig hebt. Voer gewoon stap 1-2 uit en tik vervolgens op 'Widgetsuggesties' om het in te schakelen.

U hebt iOS 14 of hoger nodig om slimme stapels te gebruiken of om uw eigen widgetstapels te maken.

Widgets verwijderen

1. Houd de widget die u wilt verwijderen ingedrukt.
  2. Tik op 'Verwijder widget'.
  3. Tik opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen.