Als u wordt gevraagd op 'Verbind' te klikken voordat u opnieuw verbinding maakt met een server

Om de systeembeveiliging te verbeteren, vraagt macOS Sierra 10.12 of hoger om bevestiging voordat verbinding wordt gemaakt met een netwerkvolume dat een gebruikersnaam en wachtwoord vereist.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders.

Wanneer verbinding wordt gemaakt met een server die een gebruikersnaam en wachtwoord vereist, wordt u in macOS Sierra 10.12 of hoger gevraagd om op 'Verbind' te klikken, ook als de naam en het wachtwoord in uw sleutelhanger zijn opgeslagen. Hiermee wordt voorkomen dat u inloggegevens verstuurt naar een server waarmee u geen verbinding wilt maken.

Als u deze beveiligingsfunctie wilt uitschakelen zodat u zonder extra bevestiging verbinding kunt maken, volgt u de volgende stappen:

1. Bijwerken naar macOS Sierra 10.12.2 of hoger.
  2. Open het programma Terminal in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  3. Voer het volgende commando in en voer vervolgens uw beheerdersnaam en het bijbehorende wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd:
sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers -bool YES

Voer het volgende in om dit commando uit te schakelen en terug te keren naar het vorige, veiligere gedrag (aanbevolen):

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers