Als je wordt gevraagd op 'Verbind' te klikken voordat je opnieuw verbinding maakt met een server

Om de systeembeveiliging te verbeteren, vraagt macOS Sierra 10.12 of nieuwer om bevestiging voordat verbinding wordt gemaakt met een netwerkvolume dat een gebruikersnaam en wachtwoord vereist.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders.

Wanneer verbinding wordt gemaakt met een server die een gebruikersnaam en wachtwoord vereist, wordt je in macOS Sierra 10.12 of nieuwer gevraagd om op 'Verbind' te klikken, ook als de naam en het wachtwoord in je sleutelhanger zijn bewaard. Hiermee wordt voorkomen dat je inloggegevens verstuurt naar een server waarmee je geen verbinding wilt maken.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je deze beveiligingsfunctie wilt uitschakelen zodat je zonder extra bevestiging verbinding kunt maken, volg je de volgende stappen:

1. Bijwerken naar macOS Sierra 10.12.2 of nieuwer.

2. Open het programma 'Terminal' in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.

3. Voer het volgende commando in en voer vervolgens je beheerdersnaam en het bijbehorende wachtwoord in wanneer je daarom wordt gevraagd:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers -bool YES

Voer het volgende in om dit commando uit te schakelen en terug te keren naar het vorige, veiligere gedrag (aanbevolen):

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers