Als u films of tv-programma's uit de Apple TV-app, iTunes Store of apps van andere makers niet kunt streamen of bekijken

Als u een film of een tv-programma heb gekocht en het afspelen ervan wordt onderbroken wanneer u streamt via een wifi- of mobiele verbinding, kunt u de stappen hieronder uitvoeren. Kijk na elke stap of u de video kunt afspelen.

Voer deze stappen uit

Als een video wel kunt streamen, maar het afspelen wordt onderbroken, voert u de stappen hieronder uit. Als u ergens anders hulp bij nodig hebt, bijvoorbeeld met twee-factor-authenticatie voor uw Apple ID, leest u hier wat u moet doen.

Start het apparaat opnieuw op

Start het apparaat opnieuw op en probeer dan de film of het tv-programma opnieuw te streamen of te downloaden. Lees hier hoe u uw Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch of Mac opnieuw opstart.

Als u iets probeert te bekijken in de Apple TV-app op uw smart-tv of streamingapparaat, zet u de tv of het streamingapparaat uit en weer aan.

Controleer de internetverbinding

Als u momenteel een mobiele verbinding gebruikt, probeert u een wifiverbinding te maken. Als u iets probeert te bekijken in de Apple TV-app op uw smart-tv of streamingapparaat, neemt u contact op met de fabrikant van de tv voor assistentie bij het verbinden van de tv met het wifinetwerk in uw huis.

Uw wifirouter moet compatibel zijn met 802.11a/g/n/ac. Voor het streamen van HD-materiaal is een verbinding vereist met een snelheid van 8 Mbit/s of hoger. Tragere wifiverbindingen zijn mogelijk niet snel genoeg om HD-video te kunnen streamen.

Controleer de activiteit op uw thuisnetwerk

Als gezinsleden of vrienden hetzelfde netwerk gebruiken, vraagt u of ze even willen stoppen met hun internetactiviteiten.

Wanneer meerdere apparaten hetzelfde netwerk gebruiken voor intensieve internetactiviteiten (gaming, streamen van video, maken van reservekopieën en dergelijke), kan dat de lokale netwerksnelheid vertragen.

Probeer af te spelen op een ander apparaat

Probeer of u de film of het tv-programma kunt streamen op een ander apparaat bij gebruik van dezelfde wifi- of mobiele verbinding. Als dat ook niet lukt, ligt de oorzaak mogelijk bij uw netwerk, en niet bij uw apparaat. Neem contact op met uw internetaanbieder voor hulp.

Kijk of er serviceonderbrekingen zijn

Controleer of er een serviceonderbreking is bij een of meer van de mediavoorzieningen van Apple of kijk op de website van uw andere aanbieder om te zien of daar serviceonderbrekingen worden gemeld.

Als er sprake is van serviceonderbrekingen, probeert u de video op een later tijdstip te streamen of af te spelen.

Probeer de video te downloaden

U kunt een aangekochte video downloaden door op het downloadsymbool (het wolkje) te tikken of klikken. Wanneer u een video downloadt, kan het langer duren voordat u kunt gaan kijken dan wanneer u de video streamt. Daar staat tegenover dat u de gedownloade film wel in zijn geheel en zonder onderbrekingen kunt afspelen.

U kunt films of tv-programma's niet downloaden naar een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat. HDR-materiaal kunt u alleen downloaden op bepaalde iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen, en 4K-videomateriaal kunt u op geen enkel apparaat downloaden.

Nog steeds hulp nodig?

Als u na het uitvoeren van de stappen hierboven nog steeds geen films of tv-programma's kunt afspelen, kunt u dit melden.