Als u geen films en tv-programma's kunt bekijken of streamen in de Apple TV-app

Als u een film of tv-programma hebt gekocht en problemen hebt met het streamen, bekijken of starten ervan via een wifi- of mobiele verbinding, kunt u de stappen hieronder proberen. Kijk na elke stap of u de video kunt afspelen.

Werk de Apple TV-app bij naar de nieuwste versie

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, macOS of tvOS.

Als u een compatibele smart-tv of gameconsole of een compatibel streamingapparaat gebruikt en dit apparaat verbonden is met het internet, wordt de Apple TV-app automatisch bijgewerkt. Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met de fabrikant of leest u hier hoe u de Apple TV-app kunt downloaden op uw apparaat.

Als het afspelen van de film of het tv-programma niet begint

Probeer na elke stap opnieuw om de film of het tv-programma te streamen of te downloaden.

1. Kijk op de systeemstatuspagina of er misschien serviceonderbrekingen zijn, of kijk op de website van de externe aanbieder of er onderbrekingen worden gemeld. Als er sprake is van serviceonderbrekingen, probeert u de video op een later tijdstip te streamen of af te spelen.
  2. Als u problemen ondervindt bij het inloggen met uw Apple ID, kunt u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw instellen of leest u hier hoe u een verificatiecode kunt krijgen en kunt inloggen met twee-factor-authenticatie.
  3. Als uw mobiele verbinding slecht is, maakt u in plaats daarvan verbinding via wifi.*
  4. Probeer te kijken op een ander apparaat met dezelfde wifi- of mobiele verbinding. Als dat niet werkt, informeert u bij uw internetaanbieder of er een probleem is met uw netwerk.
  5. Als anderen ook Apple TV+- of Apple TV-kanalen bekijken, zorg er dan voor dat daarmee het aantal gelijktijdige streamverbindingen niet wordt overschreden.

* Uw wifirouter moet compatibel zijn met 802.11a/g/n/ac. Voor het streamen van HD-materiaal is een verbinding vereist met een snelheid van 8 Mbit/s of hoger. Tragere wifiverbindingen zijn mogelijk niet snel genoeg om HD-video te kunnen streamen.

Als de videokwaliteit slecht is of het afspelen stopt

1. Als meerdere mensen op uw netwerk internet gebruiken, kan uw verbindingssnelheid afnemen. Vraag of ze hun internetactiviteiten tijdelijk willen staken.
  2. Herstart uw Apple TV,iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u een smart-tv of streamingapparaat gebruikt, schakelt u het apparaat uit en weer in.
  3. Tik of klik op het downloadsymbool  om te zien of u de film of het tv-programma kunt downloaden in plaats van te streamen.*

* U kunt films of tv-programma's niet downloaden naar een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat. HDR-materiaal kunt u alleen downloaden op bepaalde iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen, en 4K-videomateriaal kunt u op geen enkel apparaat downloaden.

Nog steeds hulp nodig?

Als u nog steeds geen films of tv-programma's kunt afspelen, gaat u naar reportaproblem.apple.com en logt u in met uw Apple ID en wachtwoord om een terugbetaling aan te vragen.

Als u problemen hebt met het streamen van films of tv-programma's in apps die u hebt gedownload uit de App Store, kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar van de app.