Een HomePod, HomePod mini, Apple TV of iPad configureren als woninghub

Je hebt een woninghub nodig om je HomeKit- en Matter-accessoires te bedienen als je niet thuis bent, maar ook om de bediening van je accessoires te delen met anderen en om je accessoires te automatiseren zodat ze precies doen wat jij wilt en wanneer.

Je moet een woninghub configureren om Matter-accessoires toe te voegen aan de Woning-app. Matter-accessoires waarvoor Thread is ingeschakeld, vereisen een woninghub waarvoor Thread is ingeschakeld, zoals HomePod mini of Apple TV 4K (3e generatie) Wi-Fi + Ethernet, of een ondersteunde Border-router van derden.

HomePod mini of HomePod configureren als woninghub

Wanneer je een HomePod mini of HomePod configureert,* wordt deze automatisch een woninghub. Zorg er wel voor dat je bent ingelogd bij iCloud op je iPhone of iPad met de Apple ID die je hebt gebruikt om je HomeKit- en Matter-accessoires te configureren in de Woning-app.

Apple TV configureren als woninghub

Een Apple TV* wordt automatisch een woninghub als je deze toevoegt aan HomeKit.

1. Open Instellingen op de Apple TV.

2. Selecteer 'Gebruikers en accounts'. Zorg ervoor dat je naam is geselecteerd onder 'Standaardgebruiker' en dat je bij iCloud bent ingelogd met de Apple ID die je hebt gebruikt om je HomeKit- en Matter-accessoires te configureren in de Woning-app.

3. Ga terug naar de Apple TV-instellingen en selecteer vervolgens 'AirPlay' en 'HomeKit'.

4. Scrol omlaag, selecteer 'Kamer' en kies vervolgens een kamer of voeg een nieuwe kamer toe.

iPad configureren als woninghub

1. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]' en zorg ervoor dat je bij iCloud bent ingelogd met de Apple ID die je hebt gebruikt om je HomeKit- en Matter-accessoires te configureren in de Woning-app.

2. Tik op 'iCloud', scrol omlaag en controleer of 'Woning' is geselecteerd onder 'Apps die iCloud gebruiken'.

3. Tik op 'Instellingen' > 'Woning' en schakel 'Gebruik deze iPad als woninghub' in.

Als je de iPad als woninghub wilt gebruiken, moet deze in je huis blijven, ingeschakeld blijven en verbonden blijven met je eigen wifinetwerk.

Een iPad wordt niet ondersteund als een woninghub in de nieuwe, betrouwbaardere en efficiëntere Woning-architectuur, die als afzonderlijke upgrade beschikbaar is in de Woning-app.

Als je woninghub niet werkt zoals verwacht

Meer doen met de Woning-app

* De HomePod mini, HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.