Een HomePod, Apple TV of iPad configureren als woninghub

U kunt met een woninghub uw HomeKit-accessoires op afstand bedienen, bevoegdheden geven aan mensen die u vertrouwt en uw accessoires automatiseren en ze laten doen wat u wilt, wanneer u dat wilt.

Aan de slag

1. Apple TV (3e generatie) biedt geen ondersteuning voor externe toegang voor gedeelde gebruikers of externe toegang voor camera's die compatibel zijn met HomeKit.
  2. HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

HomePod configureren als woninghub

HomePod configureert zichzelf automatisch als woninghub, zodat u uw HomeKit-accessoires op afstand kunt bedienen met de Woning-app en woningautomatiseringen kunt aanmaken. Controleer wel of het iOS-apparaat dat u hebt gebruikt om HomePod te configureren, is ingelogd bij iCloud met de Apple ID die u ook hebt gebruikt om uw HomeKit-accessoires in de Woning-app te configureren.

HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Apple TV configureren als woninghub

1. Stel twee-factor-authenticatie in voor uw Apple ID. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en controleer of iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Accounts' en controleer of u bent ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID als bij het iOS-apparaat.
  3. Nadat u bent ingelogd bij iCloud, wordt de Apple TV automatisch als woninghub geconfigureerd.

Als u wilt weten of uw Apple TV is verbonden als een woninghub, gaat u naar 'Instellingen' op uw Apple TV. Ga vervolgens naar 'Accounts' > 'iCloud' en kijk onder 'HomeKit'.

Apple TV is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

iPad configureren als woninghub

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Controleer of iCloud-sleutelhanger en Woning beide zijn ingeschakeld.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Woning' en schakel 'Gebruik deze iPad als woninghub' in.

De status van uw woninghub controleren

U kunt de status van uw woninghub, bijvoorbeeld of deze is verbonden, controleren in de Woning-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• Op uw iPhone, iPad en iPod touch: tik linksboven op Woninginstellingen. Als u meerdere woningen hebt ingesteld, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning. Kijk onder 'Woninghubs' of uw woninghub is verbonden.
  • Op een Mac: ga naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Kijk vervolgens onder 'Woninghubs' of uw woninghub is aangesloten. Als u de status van een woninghub in een andere woning wilt bekijken die in de Woning-app is ingesteld, tikt u op 'Woningen' in de linkerbovenhoek en klikt u vervolgens op een woning.

Als u wilt controleren of uw Apple TV is geconfigureerd als een woninghub, gaat u naar 'Instellingen' op uw Apple TV en klikt u vervolgens op 'AirPlay' > 'Kamer' en controleert u of u uw Apple TV hebt toegewezen aan een kamer in de Woning-app.*

Als u meerdere woninghubs hebt geconfigureerd, wordt de primaire woninghub weergegeven als aangesloten. De overige woninghubs worden weergegeven met de status 'Stand-by'; deze nemen de externe bediening over als de primaire woninghub niet aangesloten is.

*Apple TV is niet in alle landen of regio's beschikbaar.