'Aangepaste weergave' gebruiken op de Apple TV

Meer informatie over hoe u visuele hulpmiddelen zoals 'Kleurfilters', 'Verminder witpunt' en andere gebruikt op uw Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie).

Opties voor 'Aangepaste weergave' configureren

In 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' ziet u drie hoofdopties: 'Kleurfilters', 'Lichtgevoeligheid' en 'Verminder witpunt'.

Kleurfilters

Met 'Kleurfilters' kunt u onderscheid maken tussen kleuren of schermtekst.

Er zijn vier voorinstellingen die u helpen onderscheid te maken tussen kleuren. Als u een hebt gekozen (behalve 'Grijstinten'), kunt u daarna 'Intensiteit' kiezen om de sterkte van het filter aan te passen:

• Grijstinten
  • Rood/groen-filter (voor protanopie)
  • Groen/rood-filter (voor deuteranopie)
  • Blauw/geel-filter (voor tritanopie)

Selecteer de optie 'Kleurtint' om u te helpen schermtekst te lezen. Selecteer vervolgens 'Intensiteit of Nuance' om aanpassingen door te voeren.

Lichtgevoeligheid

De algehele helderheid verlagen of verhogen.

Verminder witpunt

De intensiteit van felle kleuren verlagen of verhogen.

Een activeringsknop gebruiken om 'Aangepaste weergave' in en uit te schakelen

Aangezien 'Aangepaste weergave' niet altijd noodzakelijk is, kunt u deze optie met een knop snel in- en uitschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'.
  2. Selecteer eventuele functies waarvoor u een activeringsknop wilt.
  3. Druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote om het Instellingen-menu te verlaten. Om de activeringsknop te gebruiken die u net hebt gemaakt, drukt u snel drie keer op 'Menu' op de Remote.