Aangepaste weergave gebruiken op de iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe u functies van Aangepaste weergave, zoals Kleurfilters en Beperk beeldsnelheid, gebruikt met iOS 10 of hoger op de iPhone, iPad of iPod touch.

Als u kleurenblind bent of op andere wijze visueel beperkt bent, kunt u Kleurfilters gebruiken om het verschil tussen kleuren te kunnen zien. Kleurfilters kan de weergave van zaken zoals afbeeldingen en films wijzigen, dus het is verstandig dit alleen te gebruiken indien dat nodig is.

U kunt Kleurfilters inschakelen met de activeringsknop of vanuit de Instellingen-app.

Kleurfilters inschakelen via de Instellingen-app

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en selecteer 'Kleurfilters'.

Wanneer Kleurfilters is ingeschakeld, kunt u kiezen uit vier vooraf ingestelde filters:

• Grijstinten
  • Rood/groen voor protanopie
  • Groen/rood voor deuteranopie
  • Blauw/geel voor tritanopie

U ziet drie voorbeelden van kleurruimten om u te helpen een optie te selecteren die aansluit op uw behoeften. Veeg naar links of rechts op deze voorbeelden om het filter te vinden dat het beste voor u werkt.

Dit voorbeeld toont van links naar rechts potloden in alle kleuren van de regenboog, van rood, geel, groen, blauw en paars tot bruin.

Dit voorbeeld toont drie kolommen kleurintensiteit.

Dit voorbeeld toont verticale regels op een achtergrond met verschillende kleuren voor kleurafwijkingen. Kies het filter dat de hele regel toont.

Kleurfilters inschakelen met de activeringsknop

Om Kleurfilters met de activeringsknop in te schakelen, volgt u deze stappen:

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop' en selecteer 'Kleurfilters'. Wanneer u Kleurfilters hebt geconfigureerd, kunt u de kleurfilters snel in- of uitschakelen door drie keer te klikken op de thuisknop op uw apparaat.

Kleurintensiteit aanpassen

U kunt de intensiteit van elk van de kleurfilters aan uw behoeften aanpassen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en pas de schuifknop voor de intensiteit aan om een meer of minder intens filter te krijgen.

Kleurtint aanpassen

Als u gevoelig bent voor kleur of licht, kunt u de kleurtint van uw scherm wijzigen. Hiermee kunt u de tint van het hele scherm op de iPhone, iPad of iPod touch wijzigen.

Beperk beeldsnelheid

Als u een iPad Pro (10,5-inch) of iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) hebt, kunt u de maximale beeldsnelheid van uw beeldscherm instellen op 60 frames per seconde. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en schakel 'Beperk beeldsnelheid' in.