Opties in 'Aangepaste weergave' gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met iOS 10 of nieuwer kunt u gebruikmaken van opties in 'Aangepaste weergave', zoals 'Kleurfilters' en 'Keer kleuren om', om de wijze aan te passen waarop inhoud op uw beeldscherm wordt weergegeven.

Lees hier hoe u 'Keer kleuren om' en 'Kleurfilters' kunt gebruiken op uw iPhone, iPad, of iPod touch.

'Keer kleuren om' aanzetten

Als u het prettig vindt om inhoud tegen een donkere achtergrond te bekijken, kunt u 'Keer kleuren om' aanzetten om de wijze aan te passen waarop inhoud op uw beeldscherm wordt weergegeven. 'Slim omgekeerd' draait de kleuren op het beeldscherm om, behalve voor afbeeldingen, media en sommige apps die een donkere kleurstelling gebruiken. 'Klassiek omgekeerd' draait alle kleuren op het beeldscherm om.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' > 'Keer kleuren om'.

'Kleurfilters' aanzetten

Als u kleurenblind bent of op andere wijze visueel beperkt bent, kunt u 'Kleurfilters' gebruiken om het verschil tussen kleuren te kunnen zien. 'Kleurfilters' kan de weergave van zaken zoals afbeeldingen en films wijzigen, dus het is verstandig dit alleen te gebruiken indien dat nodig is.

U kunt 'Kleurfilters' inschakelen via de Instellingen-app.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en selecteer 'Kleurfilters'.

Wanneer 'Kleurfilters' is ingeschakeld, kunt u kiezen uit vier vooraf ingestelde filters:

• Grijstinten
  • Rood/groen voor protanopie
  • Groen/rood voor deuteranopie
  • Blauw/geel voor tritanopie

U ziet drie voorbeelden van kleurruimten om u te helpen een optie te selecteren die aansluit op uw behoeften. Veeg naar links of rechts op deze voorbeelden om het filter te vinden dat het beste voor u werkt.

Dit voorbeeld toont van links naar rechts potloden in alle kleuren van de regenboog, van rood en geel tot paars en bruin.

Dit voorbeeld toont drie kolommen kleurintensiteit.

Dit voorbeeld toont verticale lijnen op een achtergrond met verschillende kleuren voor kleurafwijkingen. Kies het filter dat de hele lijn toont.

Kleurintensiteit aanpassen

U kunt de intensiteit van elk van de kleurfilters aan uw behoeften aanpassen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en pas de schuifknop voor de intensiteit aan om een meer of minder intens filter te krijgen.

Kleurtint aanpassen

Als u gevoelig bent voor kleur of licht, kunt u de kleurtint van uw scherm wijzigen. Hiermee kunt u de tint van het hele scherm op de iPhone, iPad of iPod Touch wijzigen.

De beeldsnelheid beperken

Als u een iPad Pro (10,5-inch) of iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) hebt, kunt u de maximale beeldsnelheid van uw beeldscherm instellen op 60 frames per seconde. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' en schakel 'Beperk beeldsnelheid' in.

'Aangepaste weergave' aanzetten met de activeringsknop of het bedieningspaneel.

'Keer kleuren om' en 'Kleurfilters' kunnen snel aan- of uitgezet worden via de activeringsknop. De activeringsknop gebruiken.