Genieten van terugblikken in Foto's

Ontdek favoriete en vergeten momenten opnieuw in uw fotobibliotheek. Via 'Terugblikken' kunt u automatisch geselecteerde verzamelingen maken van uw belangrijkste foto's en video's.

Terugblikken in Foto's op een Mac of iPhone

De Foto's-app scant uw bibliotheek op voor u belangrijke mensen, plaatsen, vakanties en meer. Deze worden vervolgens gepresenteerd in geselecteerde verzamelingen met de naam 'Terugblikken'. Elke dag opnieuw vindt u nieuwe terugblikken om van te genieten. U kunt ook zelf terugblikken maken, terugblikken bekijken in de vorm van diavoorstellingen of automatisch bewerkte films, en terugblikken delen met vrienden en familie.

Voordat u begint

Op de iPhone, iPad of iPod touch moet iOS 10 of hoger geïnstalleerd zijn en op de Mac macOS Sierra of hoger.

Als u dezelfde terugblikken op al uw Apple apparaten wilt hebben, volgt u deze stappen:

1. Configureer iCloud op alle apparaten.
  2. Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op al uw apparaten.
  3. Schakel iCloud-foto's in op alle apparaten waarop u 'Terugblikken' wilt gebruiken.
  4. Werk uw Apple TV (4e generatie) bij naar tvOS 10 of hoger.

Uw terugblikken verkennen

U kunt uw terugblikken bekijken op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Open de Foto's-app en selecteer het tabblad 'Voor jou'. Scrol vervolgens naar beneden naar 'Terugblikken'. Op de Mac vindt u 'Terugblikken' in de navigatiekolom van Foto's. Tik of dubbelklik op een terugblik om deze te openen.

Er wordt een samenvatting van de inhoud van de terugblik weergegeven, geselecteerd uit de beste foto's en video's in uw bibliotheek. Kies 'Toon meer' om alle foto's en video's van de terugblik te bekijken. Blader naar beneden om de personen in de terugblik, een kaart met de locaties waar de foto's en video's zijn genomen en een lijst van gerelateerde terugblikken te bekijken.

Tik op de blauwe cirkel met drie punten om de terugblik te delen met uw vrienden, deze toe te voegen aan uw Beste terugblikken of deze te verwijderen. Op een Mac zijn de opties om een terugblik toe te voegen aan Beste terugblikken of een terugblik te verwijderen te vinden onderaan de terugblik.

De terugblik laten zien aan de mensen in de terugblik

Personen

Selecteer een persoon om meer foto's van die persoon of groep personen te bekijken.

Plaatsen

Tik of dubbelklik op de kaart om meer foto's die in de buurt zijn genomen, te bekijken. Selecteer vervolgens een badge op de kaart om de verzameling foto's op die locatie te bekijken.

Verwante terugblikken

Ontdek andere terugblikken die verband houden met de terugblik die u momenteel bekijkt. Deze zijn ingedeeld op personen, plaatsen, scènes of evenementen, zoals het strand, de bergen of Koningsdag.

Een terugblikfilm bekijken

Een terugblikfilm in Foto's bekijken

Wat is er nou mooier dan een verzameling foto's en video's van uw vakantie of evenement? Een prachtige, bewerkte video met deze foto's! Op de iPhone, iPad of iPod touch kunt u een terugblikfilm bekijken, compleet met overgangen en muziek. En u kunt de terugblikfilm die op uw apparaat is gemaakt, bekijken via uw Apple TV wanneer u iCloud-foto's inschakelt.

De Foto's-app maakt automatisch een film voor elke terugblik op de iPhone, iPad en iPod touch. Tik op de film om deze af te spelen. Als u vervolgens de film wilt bewerken, tikt u gewoon op het scherm terwijl de film wordt afgespeeld. U kunt de muziek, de lengte en de inhoud van de film aanpassen.

De sfeer instellen

Tik op een sfeer die past bij de inhoud van uw terugblik, bijvoorbeeld 'Dromerig', 'Relaxed' of 'Episch'. De muziek- en titelstijl van uw film worden aangepast aan de sfeer die u kiest.

De lengte selecteren

Afhankelijk van het aantal foto's in de terugblik kunt u de duur van de film instellen op 'Kort', 'Normaal' of 'Lang'.

De film aanpassen

Tik op 'Wijzig' of op het wijzigsymbool om een video nog verder te bewerken. Je kunt de titel, titelafbeelding, muziek, duur en de foto's die worden weergegeven in de terugblikfilm wijzigen.

Terugblikfilms werken alleen op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV. Op een Mac worden geen terugblikfilms weergegeven.

Zelf terugblikken maken

De Foto's-app maakt automatisch terugblikken aan, maar de beste beheerder van uw foto's en de verhalen daarachter bent u natuurlijk zelf. Daarom kunt u zelf in uw fotobibliotheek een terugblik maken van alle momenten, verzamelingen, jaren of albums.

Open een album op de Mac en klik op 'Toon als terugblik' in de koptekst. Klik op het tabblad 'Momenten' of 'Verzamelingen' op de titel van een groep foto's om deze als terugblik te openen.

Tik op de iPhone, iPad of iPod touch op de koptekst van een moment, verzameling, jaar of album. Tik op de blauwe cirkel met drie punten en vervolgen op 'Zet in terugblikken'.

Uw favoriete terugblikken bewaren en delen

Wilt u een terugblik bewaren voor later? Tik op de blauwe cirkel met drie punten en vervolgens op 'Zet in beste terugblikken'. Op een Mac is deze optie te vinden onderaan een terugblik. Om uw favoriete terugblikken te bekijken, gaat u naar 'Voor jou' en tikt u op 'Bekijk alle' naast 'Terugblikken'. Vervolgens tikt u op 'Favorieten'. Op een Mac klikt u op 'Terugblikken' in de navigatiekolom en vervolgens op het tabblad 'Beste terugblikken' bovenaan Foto's. Als u besluit dat u de terugblik niet meer wilt bewaren, tikt of klikt u op 'Verwijder uit beste terugblikken'.

Wanneer u een terugblik toevoegt aan uw favorieten, wordt deze terugblik bewaard en verdwijnt deze niet wanneer Foto's nieuwe terugblikken maakt.

U kunt uw onvergetelijke ervaringen ook delen met vrienden en familie. Op de iPhone, iPad of iPod touch kunt u terugblikfilms delen zoals u dat ook doet met andere video's. Speel een terugblikfilm af en tik er vervolgens op om de opties voor bewerken en delen weer te geven.Tik op het deelsymbool en kies de manier waarop u de film wilt delen, zoals Berichten, Mail, Gedeelde albums en uw favoriete sociale mediasites. Op de Mac kunt u de foto's en video's van een terugblik delen door te klikken op het deelsymbool.