Terugblikken gebruiken in Foto's op je iPhone, iPad of iPod touch

De Foto's-app herkent belangrijke personen, plaatsen en gebeurtenissen in je bibliotheek en presenteert deze in zorgvuldig samengestelde verzamelingen die 'Terugblikken' worden genoemd. Je kunt ook zelf terugblikken aanmaken en delen met vrienden en familie.

Voordat je begint

Je terugblikken verkennen

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Voor jou'.

2. Tik op 'Toon alles' om door je terugblikken te scrollen. Of tik op een terugblik om deze af te spelen en tik vervolgens opnieuw op de terugblik om opties te bekijken, zoals Terugblik-mixesGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding of BladerGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Wanneer je op de knop 'Blader'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding tikt, blijft de muziek doorspelen terwijl alle foto's in de terugblik worden weergegeven.

Terugblikken worden automatisch voorgesteld en worden doorlopend afgespeeld, maar je kunt een andere suggestie selecteren, een terugblik opnieuw afspelen, een terugblik toevoegen aan je favorieten of de terugblik delen die je net hebt bekeken.

De terugblik-mix wijzigen

Terugblik-mixes zijn zorgvuldig samengestelde combinaties van fotografische stijlen en bijbehorende nummers die je op een terugblik kunt toepassen. Voor elke terugblik kun je kiezen uit meerdere terugblik-mixes, of zelf een stijl en een nummer uit Apple Music selecteren. Dit doe je als volgt:

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Voor jou'.

2. Tik op een terugblik om deze af te spelen.

3. Tik op het scherm, tik op de knop 'Terugblik-mixes'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en veeg vervolgens naar links om door de verschillende mixes te scrollen.

4. Tik nogmaals op het scherm om de terugblik-mix toe te passen.

De stijl voor de terugblik wijzigen

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Voor jou'.

2. Tik op een terugblik om deze af te spelen.

3. Tik op het scherm, tik op de knop 'Terugblik-mixes'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op de knop 'Filters'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Selecteer een stijl in de lijst 'Terugblikstijlen' en tik vervolgens op 'Gereed'.

De muziek voor de terugblik wijzigen

In iOS 15 en iPadOS 15 kun je de muziek voor je terugblikken wijzigen door te kiezen uit soundtracks of voorgestelde nummers. Als je een Apple Music-abonnement hebt, kun je ook toegang krijgen tot de Apple Music-bibliotheek en voorgestelde nummers bekijken op basis van je voorkeuren of op basis van de nummers die werden afgespeeld op het moment dat de terugblik werd gemaakt. Als je de muziek wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Voor jou'.

2. Tik op een terugblik om deze af te spelen.

3. Tik op de knop 'Terugblik-mixes'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op de knop 'Muziek'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Selecteer een nummer uit de lijst of zoek naar een specifiek nummer en tik vervolgens op 'Gereed'.

Je eigen terugblikken maken

Als je je eigen terugblikken wilt maken op basis van een album of een bepaalde maand of dag, doe je het volgende:

1. Ga naar het tabblad 'Albums' en selecteer het album. Of ga naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Maanden' of 'Dagen'.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Speel terugblikfilm af'.

3. Tik tijdens het afspelen van de film op het scherm en tik vervolgens op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Tik op 'Zet in favorieten'.

5. Tik op de knop 'Sluit'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Als je iemand uit je album 'Personen' wilt toevoegen aan je terugblikken, doe je het volgende:

1. Ga naar het tabblad 'Albums' en tik op het album 'Personen'.

2. Tik op de miniatuur van de persoon en tik vervolgens op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op 'Maak fototerugblik aan'.

Je favoriete terugblikken bewaren

1. Ga naar het tabblad 'Voor jou' en selecteer een terugblik.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Zet in favorieten'.

Om je favoriete terugblikken te bekijken, ga je naar het tabblad 'Voor jou' en tik je naast 'Terugblikken' op 'Toon alles'. Vervolgens tik je op 'Favorieten'. Als je besluit dat je een terugblik niet meer wilt bewaren, tik je opnieuw op de knop 'Favoriet'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Je favoriete terugblikken delen

1. Speel een terugblikfilm af en tik vervolgens op het scherm om de opties voor bewerken en delen weer te geven.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en kies hoe je wilt delen.

Als je een terugblik deelt, wordt de muziek daarbij ook gedeeld. Als een bepaald nummer niet kan worden gedeeld, wordt je gevraagd een nummer te kiezen dat wel samen met de terugblik kan worden gedeeld.

Je terugblikken wijzigen

Je kunt enkele wijzigingen in je terugblikken aanbrengen om ze nog persoonlijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld de titel wijzigen en foto's toevoegen aan of verwijderen uit een terugblik. Ook kun je, afhankelijk van het aantal foto's in die terugblik, de lengte van een terugblik wijzigen.

De titel wijzigen

1. Ga naar de terugblik en tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op 'Wijzig titel' en tik vervolgens op 'Bewaar'.

Foto's binnen een terugblik toevoegen en verwijderen

1. Speel een terugblik af en tik vervolgens op het scherm.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Beheer foto's'.

3. Selecteer de foto's die je wilt toevoegen of deselecteer de foto's die je wilt verwijderen.

4. Tik op 'Gereed'.

Als je een foto de hoofdfoto wilt maken voor een terugblik, doe je het volgende:

1. Speel de terugblik af en tik vervolgens op de knop 'Pauzeer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Stel in als hoofdfoto'.

Als je een specifieke foto uit een terugblik wilt verbergen, doe je het volgende:

1. Speel de terugblik af en tik vervolgens op de knop 'Pauzeer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Toon niet in terugblik'.

De lengte van een terugblik wijzigen

1. Speel een terugblik af en tik vervolgens op het scherm.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Kort', 'Normaal' of 'Lang'.

Afhankelijk van het aantal foto's waaruit je terugblik bestaat, zie je mogelijk alleen de opties 'Kort' en 'Normaal' voor de lengte.

Meer informatie

Meer informatie over het gebruik van terugblikken op de Mac.