Als het Apple logo of de voortgangsbalk zichtbaar blijft bij het opstarten van een Mac

Wanneer u macOS bijwerkt of installeert, blijft het Apple logo of de voortgangsbalk mogelijk langer dan gebruikelijk zichtbaar op het scherm.

Tijdens het installeren van macOS, blijft het Apple logo of de voortgangsbalk mogelijk langer dan gebruikelijk zichtbaar op het scherm na het herstarten van de Mac. Terwijl de installatie vordert, beweegt de voortgangsbalk mogelijk langzaam of wordt de voortgang lange tijd onderbroken. Daarom beveelt Apple u aan om de installatie van macOS 's avonds te starten, zodat deze gedurende de nacht kan worden voltooid, indien nodig.

Apple logo met voortgangsbalk

Als uw Mac lijkt vast te lopen op dit scherm

Als u het gevoel hebt dat u lang genoeg hebt gewacht om te weten dat het installatieproces niet doorgaat, volgt u deze stappen.

1. Houd de aan/uit-knop maximaal 10 seconden ingedrukt totdat uw Mac wordt uitgeschakeld.
  2. Koppel alle accessoires los van de Mac, inclusief printers, schijven, USB-hubs en andere apparaten. (Misschien is er een probleem met een of meer van deze apparaten of de kabels waarmee ze zijn aangesloten.) Schakel de Mac vervolgens opnieuw in.
  3. Als het opstarten van uw Mac nog steeds niet wordt voltooid, volgt u de stappen voor het opnieuw installeren van macOS.

Hulp nodig?

Als u macOS niet opnieuw kunt installeren of het probleem wordt niet verholpen door het opnieuw te installeren, neemt u contact op met Apple voor ondersteuning.