Uw AirPods opladen met de oplaadcase en meer informatie over de gebruiksduur van de batterij

Lees hoe u uw AirPods met oplaadcase kunt opladen en hoe u de gebruiksduur van de batterij voor uw AirPods kunt verlengen.

Plaats de AirPods in de oplaadcase om ze op te laden. Met de oplaadcase kunt u uw AirPods een aantal keer volledig opladen. U kunt ze dus ook onderweg opladen.

Als u de oplaadcase wilt opladen, sluit u de Lightning-kabel die bij uw AirPods werd geleverd aan op de Lightning-connector van de oplaadcase. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of oplader. U kunt uw oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin.

Meer informatie over de gebruiksduur van de batterij

• Met één keer opladen krijgt u maximaal 5 uur luistertijd of 2 uur gesprekstijd op uw AirPods.
  • Omdat u ze meerdere keren kunt opladen met de oplaadcase, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd of maximaal 11 uur gesprekstijd.
  • Als u de AirPods 15 minuten oplaadt in uw oplaadcase, krijgt u maximaal 3 uur luistertijd of meer dan 1 uur gesprekstijd.
  • Als de batterij van de AirPod bijna leeg is, is er een toon hoorbaar in een van de AirPods of in beide. U hoort de toon één keer als de batterij bijna leeg is en een tweede keer vlak voordat de AirPods worden uitgeschakeld.

Zorg dat uw batterij langer meegaat

Uw AirPods worden in de case opgeladen en zijn klaar voor gebruik zodra u het deksel opent.

• Als u uw AirPods opgeladen wilt houden, moet u ze in de case doen als u ze niet gebruikt.
  • Als u uw AirPods met oplaadcase oplaadt, behaalt u de beste en snelste resultaten als u daarvoor een USB-lichtnetadapter voor de iPhone of iPad gebruikt of als u de oplaadcase aansluit op uw Mac.
  • Als de oplaadcase herhaaldelijk wordt geopend en gesloten, kan dat een negatieve uitwerking op de batterijlading van de case hebben.

De batterijstatus controleren

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase controleren met uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iOS-apparaat

Open de klep van de oplaadcase met de AirPods erin en houd de oplaadcase dicht bij uw iPhone. Na een paar seconden ziet u de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase.

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase ook controleren met de widget 'Batterijen' op uw iOS-apparaat. De status van uw oplaadcase wordt alleen weergegeven wanneer er minimaal één AirPod in de case ligt.

Op een Mac

1. Open de klep of haal de AirPods uit de oplaadcase.
  2. Klik op het menu  in de menubalk.
  3. Plaats de aanwijzer op de AirPods met oplaadcase in het menu.

Meer informatie over het statuslampje

Het statuslampje van de case bevindt zich tussen de uitsparingen voor de AirPods:

Als uw AirPods in de case liggen, geeft het lampje de batterijstatus van uw AirPods aan. Als de AirPods er niet in zitten, geeft het lampje de status van de case aan. Groen betekent opgeladen en oranje betekent dat er minder dan één batterijlading resteert. Als het lampje wit knippert, kunnen uw AirPods worden geconfigureerd met een van uw apparaten. Als het lampje oranje knippert, moet u uw AirPods mogelijk opnieuw configureren.