Laad uw AirPods op en kom meer te weten over de gebruiksduur van batterijen

Lees hier hoe u uw AirPods en de bijbehorende oplaadcase oplaadt en hoe u de gebruiksduur van de batterijen van uw AirPods verlengt.

Plaats de AirPods in de oplaadcase om ze op te laden. Met de oplaadcase kunt u uw AirPods een aantal keer volledig opladen. U kunt ze dus ook onderweg opladen. Als u uw AirPods opgeladen wilt houden, moet u ze in de case doen als u ze niet gebruikt.

Laad uw draadloze oplaadcase op met een Qi-gecertificeerde oplaadmat. Zorg ervoor dat u de case op de oplader plaatst met het statuslampje naar boven en de klep gesloten. Het statuslampje geeft nu als het goed is gedurende acht seconden het huidige batterijniveau weer. Als u AirPods Pro hebt, tikt u op de oplaadcase als deze zich op de oplaadmat bevindt om te controleren of uw AirPods Pro opladen (oranje lampje) of volledig zijn opgeladen (groen lampje).

Om de oplaadcase via een kabelverbinding op te laden, sluit u de Lightning-kabel die bij uw AirPods werd geleverd aan op de Lightning-connector van de oplaadcase. U kunt een USB-C-naar-Lightning-kabel of een USB-naar-Lightning-kabel gebruiken. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of oplader. U kunt uw oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin. Opladen gaat het snelst als u daarvoor een USB-lichtnetadapter voor de iPhone of iPad gebruikt of als u de oplaadcase aansluit op uw Mac.

Zie De batterijstatus controleren voor gedetailleerde informatie over de batterijstatus en het laadniveau.

Meer informatie over de gebruiksduur van de batterij

Wanneer de batterijen van uw AirPods bijna leeg zijn, verschijnt er een melding op het scherm van uw iPhone of iPad. U krijgt een melding als de batterijlading nog 20 procent, 10 procent en 5 procent bedraagt.

Ook hoort u een toon in een of beide AirPods als de batterijen bijna leeg zijn. U hoort de toon één keer als de batterijen nog 10 procent zijn opgeladen en een tweede keer vlak voordat de AirPods worden uitgeschakeld.

Dit kunt u verwachten met AirPods Pro:

• Omdat u ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd1 of meer dan 18 uur gesprekstijd.2
  • Een enkele oplaadsessie van uw AirPods Pro biedt u tot 4,5 uur luistertijd3 of tot 3,5 uur gesprekstijd.4
  • Als u uw AirPods Pro 5 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijgt u ongeveer 1 uur luistertijd5 of 1 uur gesprekstijd.6

Dit kunt u verwachten met AirPods (2e generatie):

• Omdat u ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd7 of tot 18 uur gesprekstijd.8
  • Een enkele oplaadsessie van uw AirPods biedt u tot 5 uur luistertijd9 of tot 3 uur gesprekstijd.10
  • Als u uw AirPods 15 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijgt u tot 3 uur luistertijd11 of tot 2 uur gesprekstijd.12

Als u denkt dat er een probleem is met uw batterij, kunt u informatie lezen over service en reparatie van AirPods.

Geoptimaliseerd opladen van de batterij op AirPods Pro

Geoptimaliseerd opladen is ontworpen om de slijtage van uw batterij te verminderen en de levensduur ervan te verlengen door de tijd dat uw AirPods Pro volledig opgeladen zijn, te verkorten. AirPods Pro en uw iOS- of iPadOS-apparaten leren van uw dagelijkse oplaadroutine en wachten met het meer dan 80% opladen van uw AirPods Pro tot net voordat u ze gaat gebruiken.

Geoptimaliseerd opladen van de batterij voor AirPods Pro vereist een iPhone, iPod touch of iPad en is standaard ingeschakeld wanneer u uw apparaat instelt of nadat u het hebt bijgewerkt naar iOS of iPadOS 14.2 of hoger.  Om de functie uit te schakelen, opent u de AirPods Case en gaat u op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de infoknop  naast uw AirPods Pro in de lijst met apparaten. Schakel 'Geoptimaliseerd opladen van de batterij' uit.

De batterijstatus controleren

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase controleren met uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iOS-apparaat

Open de klep van de oplaadcase met de AirPods erin en houd de oplaadcase dicht bij uw iPhone. Na een paar seconden ziet u de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase.

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase ook controleren met de widget 'Batterijen' op uw iOS-apparaat. De status van uw oplaadcase wordt alleen weergegeven wanneer er minimaal één AirPod in de case ligt.

Op een Mac

1. Open de klep of haal de AirPods uit de oplaadcase.
  2. Klik in de menubalk op het Bluetooth-symbool .
  3. Plaats de aanwijzer op de AirPods met oplaadcase in het menu.

Meer informatie over het statuslampje

Afbeelding van draadloze oplaadcase waarbij het statuslampje wordt aangeduid

Draadloze oplaadcase: het statuslampje bevindt zich aan de voorkant van de oplaadcase.

Oplaadcase: het statuslampje in uw oplaadcase bevindt zich tussen de ruimtes voor uw AirPods:

Als de AirPods in de case zitten en de klep open is, geeft het lampje de batterijstatus van de AirPods aan. Wanneer de AirPods niet in de case zitten, geeft het lampje de status van de case aan. Groen betekent volledig opgeladen en oranje betekent dat er minder dan één volle lading van de batterij resteert.

Wanneer u de draadloze oplaadcase op een oplader aansluit of op een Qi-gecertificeerde oplaadmat legt, blijft het statuslampje acht seconden branden. Als het lampje wit knippert, kunnen uw AirPods worden geconfigureerd met een van uw apparaten. Als het lampje oranje knippert, moet u de AirPods mogelijk opnieuw configureren.

1. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  3. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Wanneer actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus waren uitgeschakeld, was de luistertijd maximaal 5 uur. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  4. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  5. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  6. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  7. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  8. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  9. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  10. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  11. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.
  12. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Batterijduur is afhankelijk van apparaatinstellingen, omgeving, gebruik en vele andere factoren.