Een Mac ontgrendelen met een Apple Watch

Wanneer u uw Apple Watch draagt, 'voelt' uw Mac het als u in de buurt bent en wordt u automatisch ingelogd. U kunt de Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om uw beheerderswachtwoord goed te keuren.

'Automatische ontgrendeling' werkt alleen wanneer u de ontgrendelde Watch draagt en dicht in de buurt van uw Mac bent. Houd de Watch indien nodig iets dichter bij de Mac.

Automatisch inloggen

Deze functie geeft u direct toegang tot uw Mac wanneer u uw Apple Watch draagt. U haalt de Mac uit de sluimerstand en u kunt meteen aan de slag, zonder een wachtwoord te typen.

Wanneer u voor het eerst inlogt bij de Mac nadat u deze hebt ingeschakeld of herstart of nadat u hebt uitgelogd, moet u bij het inloggen uw wachtwoord handmatig invoeren. Daarna logt de Apple Watch voor u in.

Andere wachtwoordverzoeken goedkeuren

U kunt de Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om uw beheerderswachtwoord goed te keuren. Voor deze functie hebt u watchOS 6 en macOS Catalina nodig. De functie werkt overal waar u het wachtwoord voor uw Mac moet typen, bijvoorbeeld wanneer u het gedeelte 'Wachtwoorden' wilt bekijken in de voorkeuren van Safari, een vergrendelde notitie wilt ontgrendelen, de installatie van een app wilt goedkeuren of de instellingen in 'Systeemvoorkeuren' wilt ontgrendelen.

Als u bijvoorbeeld klikt op het hangslot  om iets te wijzigen in 'Systeemvoorkeuren', vraagt de Mac u om dit goed te keuren via de Apple Watch of Touch ID:

Op de Apple Watch dubbelklikt u op de zijknop als u het wachtwoord automatisch wilt invoeren zonder het te hoeven typen:

'Automatische ontgrendeling' instellen

1. Controleer of uw Mac en Apple Watch voldoen aan de systeemvereisten voor 'Automatische ontgrendeling'.
  2. Controleer of de apparaten als volgt zijn geconfigureerd:
    • Wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld op de Mac.
    • Uw Mac en Apple Watch zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID, die gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie.
    • De Apple Watch maakt gebruik van een toegangscode.
  3. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'. Selecteer 'Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendelen' of 'Sta ontgrendelen van Mac door Apple Watch toe'.

Als u niet zeker weet of uw Mac 'Automatische ontgrendeling' ondersteunt, houdt u de Option-toets ingedrukt en kiest u het Apple-menu > 'Systeeminformatie'. Selecteer 'Wifi' in de navigatiekolom en zoek rechts naar 'Automatische ontgrendeling: Ondersteund':

Het tabblad 'Wifi' in het venster 'Systeeminformatie' met daarin de informatie 'Automatische Ontgrendeling: Ondersteund'.

Meer informatie

Als het u niet lukt om 'Automatische ontgrendeling' aan het werken te krijgen, kunt u deze oplossingen proberen:

• In het voorkeurenpaneel 'Beveiliging en privacy' deselecteert u 'Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendelen' of 'Sta ontgrendelen van Mac door Apple Watch toe'. Vervolgens herstart u de Mac en schakelt u deze instelling opnieuw in.
  • Zorg dat de Mac geen gebruik maakt van internetdeling of schermdeling.

Meer informatie over Continuïteit-functies voor uw Apple apparaten.