Een Mac ontgrendelen met een Apple Watch

Wanneer u een Apple Watch draagt, 'voelen' uw Mac-computers het als u in de buurt bent en wordt u automatisch ingelogd.

'Automatische ontgrendeling' gebruiken

'Automatische ontgrendeling' geeft u direct toegang tot uw Mac-computers wanneer u een Apple Watch draagt. U haalt de Mac uit de sluimerstand en u kunt meteen aan de slag, zonder een wachtwoord te typen.

Wanneer u voor het eerst inlogt bij de Mac nadat u deze hebt ingeschakeld of herstart of nadat u hebt uitgelogd, moet u bij het inloggen uw wachtwoord handmatig invoeren. Daarna logt de Apple Watch voor u in.

'Automatische ontgrendeling' werkt alleen wanneer u de ontgrendelde Watch draagt en dicht in de buurt van uw Mac bent. Houd de Watch indien nodig iets dichter bij de Mac.

'Automatische ontgrendeling' instellen

1. Controleer of uw Mac en uw Apple Watch voldoen aan de systeemvereisten voor deze functie:
  2. Controleer of uw Apple ID gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie en niet van twee-staps-verificatie.
    Lees hoe u overstapt van twee-staps-verificatie naar twee-factor-authenticatie.
  3. Controleer of de apparaten als volgt zijn geconfigureerd:
    • Op uw Mac is Bluetooth ingeschakeld.
    • Op uw Mac is wifi ingeschakeld.
    • De Mac en de Apple Watch zijn met dezelfde Apple ID ingelogd bij iCloud.
      Kies op de Mac het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'.
      Open de Apple Watch-app op de iPhone en ga vervolgens naar 'Algemeen' > 'Apple ID'.
    • De Apple Watch maakt gebruik van een toegangscode.
      Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op 'Toegangscode'.
    • De Mac gebruikt geen internetdeling of schermdeling.
    • Op de Mac is 'Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch' geselecteerd in de systeemvoorkeuren voor 'Beveiliging en Privacy'.
      Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en Privacy' en selecteer vervolgens het tabblad 'Algemeen'.

Als u niet zeker weet of uw Mac 'Automatische ontgrendeling' ondersteunt, houdt u de Option-toets ingedrukt en kiest u het Apple-menu > 'Systeeminformatie'. Selecteer 'Wifi' in de navigatiekolom en zoek rechts naar 'Automatische ontgrendeling: Ondersteund':

Venster 'Systeeminformatie'