Siri gebruiken op een Mac

Met macOS Sierra en hoger kunt u Siri gebruiken op uw Mac, met nieuwe mogelijkheden die specifiek zijn ontworpen voor uw desktop.

Siri-symbool

Net als Siri op iOS-apparaten is Siri op Mac uw intelligente persoonlijke assistent die u helpt te multitasken en dingen gedaan te krijgen. Als u bijvoorbeeld aan het werken bent in een document, kunt u Siri vragen uw collega een bericht te sturen dat het document eraan komt, zonder dat u uw werk hoeft te onderbreken.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van de vele dingen die u Siri kunt vragen te doen. Voor meer voorbeelden vraagt u "Siri, wat kun je doen?"

• "Laat alle pdf's in de map 'Downloads' zien."
  • "Hoeveel ruimte is er nog vrij op mijn Mac?"
  • "Speel de 40 grootste jazzhits af."
  • "Wat voor weer is het op Terschelling?"
  • "Zoek naar tweets van Memphis Depay."
  • "Zoek op het web naar plaatjes van de Eiffeltoren."

• "Laat alle bestanden zien die ik vorige week met Cecilia heb gedeeld."
  • "FaceTime Victoria."
  • "Nodig Laura uit voor de vergadering van 10 uur."
  • "Laat de foto's van gisteren zien."
  • "Hoe laat is het in Rio de Janeiro?"
  • "Zoek koffie in de buurt."

Animatie van een vraag aan Siri

Vraag het aan Siri

Als u iets aan Siri wilt vragen, gebruikt u een van de volgende acties. Vervolgens zegt u wat u wilt:

• Klik op Siri-symbool in de menubalk, het Dock of de Touch Bar.
  • Als u Siri al hebt geopend, klikt u op Siri-symbool of symbool van de microfoon in het Siri-venster.
  • Houd de Command-toets (⌘) en spatiebalk ingedrukt tot Siri reageert.
  • Zeg 'Hé, Siri.'
    Deze functie is alleen beschikbaar voor MacBook Pro-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd en alleen als de computerklep open staat.

Als Siri niet automatisch wordt gesloten, klikt u op x-knop of veegt u naar rechts om te sluiten.

Als u een Mac mini of Mac Pro gebruikt, sluit u een microfoon aan zodat Siri u kan horen. Kies dan uw microfoon in het menu 'Microfooninvoer' van het Siri-voorkeurenpaneel.

Siri vragen bestanden te zoeken op uw Mac

Met Siri kunt u eenvoudig bestanden zoeken op uw Mac op basis van uiteenlopende criteria.

Resultaten van Siri voor

U kunt Siri bijvoorbeeld vragen om te zoeken naar alle documenten die u de afgelopen week hebt geopend.

Siri reageert op

U kunt Siri vervolgens vragen de resultaten te verfijnen tot de bestanden met 'jaar' in de titel.

Berichtencentrum

Bewaar wat Siri gevonden heeft op een plek waar u dit kunt vinden

U kunt belangrijke informatie die Siri heeft gevonden bewaren in het berichtencentrum . U hebt dan eenvoudig toegang tot uw sportoverzichten, Twitter-feeds, bestanden die verband houden met een groot project, en veel meer.

Klik hiervoor op plusteken bovenaan de resultaten van Siri. Uw gegevens blijven up-to-date, dus u weet altijd waar u moet zijn voor wedstrijdtijden, trending topics of belangrijke documenten.

Siri-resultaten slepen

U kunt bepaalde gegevens die Siri heeft gevonden, slepen naar een venster of app op uw desktop. Wanneer u bijvoorbeeld Siri hebt gevraagd om een afbeelding op het web te zoeken, kunt u een afbeelding uit de resultaten slepen naar een Pages-document:

Afbeeldingen van Siri-resultaten slepen

Uw vraag aan Siri wijzigen

Als u uw vraag wilt wijzigen in plaats van een nieuwe vraag te stellen, dubbelklikt u op de woorden in het Siri-venster en voert u met uw toetsenbord de wijzigingen in.

Het verzoek
Klik dubbel op uw woorden om deze te wijzigen.

Het verzoek luidt nu
Druk vervolgens op Enter om nogmaals te zoeken.

Voorkeuren voor Siri wijzigen

Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Siri'. U kunt ook Siri vragen het Siri-voorkeurenpaneel te openen. U kunt hier instellingen aanpassen zoals:

• de Siri-sneltoets
  • de microfoon waarnaar Siri luistert
  • het geslacht en dialect dat Siri gebruikt
  • of Siri gesproken feedback geeft
  • of uw Mac luistert naar 'Hé, Siri' of reageert als het scherm wordt vergrendeld op MacBook Pro-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd

Meer informatie over Siri-voorkeuren.

Hulp krijgen

De functies van Siri kunnen per land of regio verschillen.