De bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive

Lees hier hoe u met iCloud Drive de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van uw Mac kunt delen op al uw apparaten.

Bureaublad van een MacBook Air met macOS Big Sur en iCloud Drive. En een iPhone 12 Pro met iOS 14 en 'Bureaublad' in iCloud Drive.

U kunt de bestanden op uw bureaublad en in de map 'Documenten' bewaren in iCloud Drive, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Dat betekent dat u kunt beginnen aan een document op uw bureaublad en er later op uw iPhone, iPad of iPod touch of op iCloud.com aan verder kunt werken. Alles blijft overal automatisch up-to-date.

Voordat u begint, controleert u of iCloud is geconfigureerd op uw iPhone, iPad of iPod touch en of iCloud is geconfigureerd op uw Mac

'Bureaublad en Documenten' inschakelen

Schakel 'Bureaublad en Documenten' in op elke Mac die u wilt gebruiken met iCloud Drive.

1. Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'. In macOS Mojave of lager kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'iCloud'.
  2. Controleer of iCloud Drive is ingeschakeld.
  3. Klik naast 'iCloud Drive' op 'Opties'.
  4. Kies 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten''.
    Het scherm 'Opties' van iCloud Drive op een Mac met de optie 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' geselecteerd.
  5. Klik op 'Gereed'.

Als u uw bestanden behalve in iCloud Drive ook in een andere cloudopslagvoorziening wilt bewaren, kunt u op beide plaatsen kopieën van uw bestanden bewaren, maar u kunt geen mappen van de andere cloudvoorziening bewaren in iCloud Drive. De mappen van andere cloudvoorzieningen kunt u op een andere plek op uw Mac bewaren, bijvoorbeeld in uw thuismap.

Als u al een voorziening van een andere cloudaanbieder gebruikt om uw mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' te synchroniseren of beheren, moet u deze uitschakelen.

De bestanden in de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vinden op al uw apparaten

Als u uw bureaublad en de map 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al uw bestanden verplaatst naar iCloud en worden alle nieuwe bestanden die u maakt, automatisch bewaard in iCloud. Vervolgens kunt u de bestanden vinden op al uw apparaten.

Uw bestanden worden elke keer dat uw apparaat verbinding maakt met internet, geüpload naar iCloud. Afhankelijk van uw internetsnelheid varieert de benodigde tijd om uw bestanden weer te geven op uw andere apparaten.

Op een Mac

In de Finder kunt u de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vinden in het iCloud-gedeelte van de navigatiekolom. Als u een tweede Mac-bureaublad toevoegt, kunt u de bestanden ervan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive vinden. Kijk of u een map kunt vinden met dezelfde naam als de tweede Mac. U kunt ook Spotlight gebruiken om te zoeken naar specifieke bestandsnamen.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

U kunt de bestanden vinden in de Bestanden-app in iOS 11 of hoger. U kunt elke compatibele app gebruiken om uw bestanden rechtstreeks op uw iPhone, iPad of iPod touch te openen en te wijzigen.

Als u iOS 9 of iOS 10 gebruikt, kunt u de bestanden openen in de iCloud Drive-app.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID op uw iPad, Mac of pc.
  2. Ga naar iCloud Drive.
  3. Dubbelklik op de map 'Bureaublad' of 'Documenten'.

Als u het bestand wilt gebruiken of wijzigen, klikt u op  en downloadt u het naar de iPad of computer. Als u klaar bent, uploadt u het bestand naar iCloud Drive. De nieuwste versie ervan is dan overal beschikbaar.

Uw bestanden bewaren in iCloud en ruimte besparen op uw apparaat

De bestanden die u in iCloud Drive bewaart, maken gebruik van uw iCloud-opslag. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt, kunt u zo veel bestanden bewaren als u wilt.

Als u meer ruimte nodig hebt, kunt u bestanden verwijderen om opslagruime in iCloud vrij te maken. Als u iCloud Drive gebruikt en een bestand van een apparaat verwijdert, wordt het ook verwijderd op alle apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd. U kunt verwijderde bestanden nog 30 dagen lang vinden in de map 'Recent verwijderd' in de app Bestanden of op iCloud.com. Daarna worden ze definitief verwijderd.

Lees meer over hoe u iCloud-opslag beheert

'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelen

1. Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'. In macOS Mojave of lager kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'iCloud'.
  2. Klik naast 'iCloud Drive' op 'Opties'.
  3. Hef de selectie van 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' op.
  4. Klik op 'Gereed'.

Wat er gebeurt als u 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelt

Als u 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelt, blijven uw bestanden aanwezig in iCloud Drive en wordt er een nieuwe map 'Bureaublad' en 'Documenten' aangemaakt in de thuismap op uw Mac. U kunt bestanden van iCloud Drive verplaatsen naar uw Mac als u ze nodig hebt, of al uw bestanden selecteren en deze naar de gewenste plek slepen om ze te bewaren.

Wat er gebeurt als u iCloud Drive uitschakelt of uitlogt bij iCloud

Als u iCloud Drive uitschakelt of uitlogt bij iCloud, worden er een nieuwe mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' aangemaakt in de thuismap. U kunt er ook voor kiezen om een lokale kopie te bewaren van de bestanden die zich in iCloud Drive bevinden. Als u een lokale kopie van de bestanden in iCloud Drive bewaart, worden deze gekopieerd naar een map met de naam 'iCloud Drive (archief)' in de thuismap. U kunt bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van iCloud verplaatsen naar uw nieuwe lokale mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'.