SOS-noodmelding gebruiken op Apple Watch

Met SOS-noodmelding kunt u snel en eenvoudig om hulp vragen en uw contactpersonen voor noodgevallen waarschuwen.

Zo werkt het

Als u belt via SOS, belt de Apple Watch automatisch het lokale noodnummer. In sommige landen en regio's moet u mogelijk de gewenste hulpdienst kiezen. In China kunt u bijvoorbeeld kiezen voor politie, brandweer of ambulance.

Scherm 'Verbinding maken met hulpdiensten' op Apple Watch

U kunt ook SOS-contactpersonen toevoegen. Als een noodoproep is beëindigd, waarschuwt de Apple Watch uw SOS-contactpersonen met een sms-bericht, tenzij u besluit te annuleren. De Apple Watch stuurt hen uw huidige locatie en gedurende enige tijd na inschakeling van de SOS-modus worden uw SOS-contactpersonen geïnformeerd wanneer uw locatie verandert.

Hulpdiensten bellen

Als u SOS wilt gebruiken, moet uw iPhone zich in de buurt bevinden. Als uw iPhone niet in de buurt is, moet uw Apple Watch zijn verbonden met een bekend wifinetwerk en moet u 'Bellen via wifi' configureren. Op Cellular-modellen van de Apple Watch kunt u ook een mobiele verbinding gebruiken.

Zo plaatst u een oproep:

1. Houd de knop aan de zijkant op uw Watch ingedrukt totdat de SOS-noodmelding-schuifbalk wordt weergegeven.
    Schuifknop SOS-noodmelding op Apple Watch.
  2. Blijf de knop aan de zijkant ingedrukt houden. Wacht totdat wordt afgeteld en een geluid wordt afgespeeld. U kunt ook de SOS-noodmelding-schuifbalk verslepen.
  3. Als het aftellen is beëindigd, belt uw Watch automatisch de hulpdiensten.

Als de oproep is beëindigd, stuurt uw Apple Watch uw SOS-contactpersonen een sms-bericht met uw huidige locatie, tenzij u besluit te annuleren. Als Locatievoorzieningen is uitgeschakeld, wordt dit tijdelijk ingeschakeld. Als uw locatie verandert, ontvangen uw contacten een update en krijgt u ongeveer 10 minuten later een melding.

Stoppen met het delen van uw locatie

Als uw locatie wordt gedeeld, krijgt u gedurende 24 uur elke 4 uur een herinnering om te stoppen. Als u de updates wilt stoppen, selecteert u 'Stop delen' in de melding.

Een oproep beëindigen

Als u per ongeluk het aftellen hebt gestart, laat u de zijknop los.

Als u per ongeluk een noodoproep hebt gestart, drukt u stevig op het beeldscherm en tikt u op 'Stop gesprek'.

Optie 'Stop gesprek' op Apple Watch.

Op het scherm 'Medische ID' op de iPhone worden allergieën, medicijnen, de bloedgroep en meer weergegeven.

Contacten toevoegen of verwijderen

U kunt SOS-contactpersonen toevoegen vanuit de Gezondheid-app op uw iPhone:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  3. Tik op het plusteken om een SOS-contactpersoon toe te voegen.
  4. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  5. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

Zo verwijdert u SOS-contactpersonen:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  3. Tik op het minteken naast een contactpersoon en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

U kunt de hulpdiensten niet instellen als een SOS-contactpersoon.

Automatisch bellen uitschakelen

U kunt uw instellingen veranderen zodat de hulpdiensten niet automatisch worden gebeld als u de knop aan de zijkant ingedrukt houdt:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'SOS-noodmelding'.
  3. Schakel 'Houd zijknop ingedrukt' uit.
    Op het scherm 'SOS-noodmelding' op de iPhone wordt Emily Parker als een SOS-contactpersoon weergegeven.

Als u deze instelling uitschakelt, kunt u de schuifknop 'SOS-noodmelding' gebruiken om te bellen.