Scribble op uw Apple Watch

U kunt Scribble gebruiken om met uw vinger te schrijven, in plaats van een toetsenbord te gebruiken.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Hallo krabbelen

Scribble gebruiken

Met Scribble kunt u op het scherm van uw Watch schrijven. Wanneer u een woord of letter voltooit, zet uw Watch het om in tekst.

U kunt Scribble gebruiken wanneer u tekst moet invoeren op uw Apple Watch, bijvoorbeeld wanneer u reageert op een e-mail. Tik eenvoudig op 'Scribble' en schrijf een woord in het tekstvak. Of voer afzonderlijke letters, cijfers en interpunctie in. U kunt ook de Digital Crown draaien om tekstsuggesties te kiezen.

In welke talen kan ik Scribble gebruiken?

U kunt Scribble gebruiken in deze talen:

• Engels (Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten)
  • Frans (Canada en Frankrijk)
  • Duits*
  • Italiaans
  • Spaans
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees

* Deze taal vereist watchOS 4.

Hoe wijzig ik de taal?

U kunt schrijven in een van de hiervoor genoemde talen. Zo wijzigt u de taal:

1. Wanneer u de knop 'Scribble' ziet, drukt u stevig op het scherm.
    Apple Watch-scherm dat opties voor antwoorden weergeeft
  2. Tik op wereldbolsymbool.
  3. Selecteer uw taal in de lijst.

Als u een taal niet ziet, voegt u het toetsenbord ervan toe op uw iPhone. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Toetsenborden' > 'Voeg nieuw toetsenbord toe'.