Over opslag op uw apparaat en in iCloud

Lees hier meer over het verschil tussen apparaatopslag en iCloud-opslag, hoe u uw opslagruimte kunt beheren en waar u meer ruimte kunt kopen als u geen ruimte meer hebt.

Apparaatopslag

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch koopt, is deze uitgerust met een ingestelde opslagcapaciteit variërend van 16 tot 256 GB voor iPhone, 16 tot 512 GB voor iPad en 8 tot 128 GB voor iPod touch. De muziek die u koopt, de apps die u downloadt, de foto's die u maakt en al het andere materiaal waarvan u geniet op uw apparaat, maken allemaal gebruik van de apparaatopslag. En afhankelijk van de opslagcapaciteit van uw apparaat en hoeveel materiaal u hebt, kan uw apparaat vol raken en ruimte tekortkomen. De apparaatopslag kunt u niet vergroten als het apparaat vol is. Maar u kunt wel ruimte vrijmaken.

iPhone waarop het scherm 'iPhone-opslag' wordt getoond

Controleren hoeveel ruimte u hebt

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op '[apparaat]-opslag' of 'Opslag en iCloud-gebruik'.

Hier ziet u mogelijk een lijst van aanbevelingen om de opslagruimte van uw apparaat te optimaliseren, gevolgd door een lijst van geïnstalleerde apps en de hoeveelheid opslagruimte die deze in beslag nemen. Tik op de naam van een app voor meer informatie over de gebruikte opslagruimte.

Als u iOS 10 of lager gebruikt, tikt u onder 'Opslag' op 'Beheer opslag' om te zien welke apps de meeste opslagruimte gebruiken.

Ruimte op uw apparaat vrijmaken

U kunt opslagruimte op uw iPhone, iPad of iPod touch vrijmaken wanneer u iCloud-foto's gebruikt en 'Optimaliseer opslag' inschakelt. Of u kunt materiaal (zoals foto's, muziek en podcasts) verwijderen uit uw apps, of de apps verwijderen die u niet gebruikt.

iCloud-opslag

Wanneer u iCloud instelt, krijgt u automatisch 5 GB aan gratis opslagruimte. U kunt deze opslagruimte gebruiken om een reservekopie van uw apparaat te maken en om al uw foto's, video's, documenten en tekstberichten veilig te bewaren en overal up-to-date te houden. Afhankelijk van de grootte van uw reservekopie en hoeveel materiaal u in iCloud bewaart, kan uw gratis opslagruimte vol raken. U kunt ruimte vrijmaken door meer iCloud-opslag te kopen of door materiaal te verwijderen.

Meer iCloud-opslag kopen

Als u al uw iCloud-opslag gebruikt, kunt u meer opslag kopen vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of 2 TB, kunt u iCloud-opslagruimte delen met uw gezin. Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

Ruimte in iCloud vrijmaken

U kunt meer iCloud-opslag vrijmaken door materiaal (zoals reservekopieën, foto's en bestanden) dat u niet meer nodig hebt, te verwijderen. Voordat u iets verwijdert, is het verstandig om kopieën te maken van uw iCloud-materiaal.

iCloud werkt met uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op uw pc via iCloud voor Windows wanneer u inlogt met uw Apple ID.