Wat is het verschil tussen apparaatopslag en iCloud-opslag?

Lees hier meer over het verschil tussen apparaatopslag en iCloud-opslag, hoe u uw opslagruimte beheert en waar u meer ruimte kunt kopen als u geen ruimte meer hebt.

Apparaatopslag

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch koopt, is deze uitgerust met een ingestelde opslagcapaciteit variërend van 16 tot 512 GB voor iPhone, 16 tot 1 TB voor iPad en 8 tot 256 GB voor iPod touch. De muziek die u koopt, de apps die u downloadt, de foto's die u maakt en al het andere materiaal waarvan u geniet op uw apparaat, maken allemaal gebruik van de apparaatopslag. En afhankelijk van de opslagcapaciteit van uw apparaat en de hoeveelheid materiaal die u hebt, kan uw apparaat volraken en is er uiteindelijk mogelijk geen opslagruimte meer over.

De apparaatopslag kunt u niet vergroten als het apparaat vol is. Maar u kunt wel ruimte vrijmaken.

Controleren hoeveel ruimte u hebt

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op '[apparaat]-opslag'.

Hoeveel apparaatopslag u gebruikt, staat bovenaan vermeld.

Ruimte op uw apparaat vrijmaken

Als u de bovenstaande stappen volgt, ziet u mogelijk een lijst van aanbevelingen om de opslagruimte van uw apparaat te optimaliseren, gevolgd door een lijst van geïnstalleerde apps en de hoeveelheid opslagruimte die deze in beslag nemen. Tik op de naam van een app voor meer informatie over de gebruikte opslagruimte. Probeer deze stappen als u geen aanbevelingen ziet:

Lees hoe u de opslagruimte op uw iOS- of iPadOS-apparaat optimaliseert.

iCloud-opslag

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB aan gratis opslagruimte. U kunt deze opslagruimte gebruiken om een reservekopie van uw apparaat te maken en om al uw foto's, video's, documenten en tekstberichten veilig te bewaren en overal up-to-date te houden. Afhankelijk van de grootte van uw reservekopie en hoeveel materiaal u in iCloud bewaart, kan uw gratis opslagruimte vol raken. U kunt ruimte vrijmaken door meer iCloud-opslag te kopen of door materiaal te verwijderen.

Controleren hoeveel iCloud-opslagruimte u hebt

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'iCloud'.

Hoeveel iCloud-opslag u gebruikt, staat bovenaan vermeld.

Meer iCloud-opslag kopen

Als u al uw iCloud-opslag gebruikt, kunt u meer opslag kopen vanaf 50 GB voor € 0,99 per maand. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of 2 TB, kunt u iCloud-opslagruimte delen met uw gezin

Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

Ruimte in iCloud vrijmaken

Lees hoe u meer iCloud-opslagruimte vrij kunt maken door materiaal te verwijderen dat u niet meer nodig hebt, zoals reservekopieën, foto's, bestanden, berichten enzovoort.

Voordat u iets verwijdert, is het verstandig om kopieën te maken van uw iCloud-materiaal.